ICT & Logistiek: voertuig voor innovaties

Onder andere DatAction, TANS, TomTom Telematics en Transics tonen hun innovatieve oplossingen tijdens ICT & Logistiek in de Jaarbeurs in UtrechtUtrecht, 6 november 2015
Maar liefst 122 exposanten telt de beurs ICT & Logistiek dit jaar. Zij demonstreren een groot aantal innovatieve oplossingen op het snijvlak van ICT en logistiek. Bezoekers hebben van 10 tot en met 13 november 2015 in de Jaarbeurs de kans om veel van deze innovaties live te ervaren. Onder andere DatAction, TANS, TomTom Telematics en Transics zijn met hun allernieuwste producten aanwezig op de beurs.

DatAction is gespecialiseerd in totaaloplossingen op het gebied van draadloze netwerken. Het bedrijf presenteert op ICT & Logistiek zijn nieuwe, mobiele werkstation: de Bolt. Deze trolley met ingebouwde accu’s biedt medewerkers meer vrijheid en efficiency. De Bolt is bovendien naar wens in te richten met een printer, handterminal en scanner. Het mobiele werkstation is opgebouwd uit robuuste en hoogwaardige componenten en geheel onderhoudsvrij. Meer informatie over de Bolt is beschikbaar op de website van DatAction. De Bolt is live te bewonderen in stand 08.D010.

TANS is gespecialiseerd in automatisering van transport- en logistieke bedrijven. Het bedrijf presenteert tijdens ICT & Logistiek zijn nieuwe TALIS Delivery-app. Via de app stuurt TALIS ophaal- en leveropdrachten naar chauffeurs. Levertijd, opmerkingen, foto’s en leverlocaties worden geregistreerd. De ontvanger van het pakket kan zijn of haar tevredenheid aangeven met behulp van smileys. De TALIS Delivery-app biedt snel inzicht in de leveringsstatus, afwijkende situaties en de tevredenheid van de afnemer. Daarnaast is het dankzij de opgeslagen informatie mogelijk om sneller te factureren. De app is beschikbaar voor Android. Meer informatie over deze app is beschikbaar op de website van TANS. Bezoekers krijgen een demonstratie van de TALIS Delivery-app in stand 08.F011.

TomTom Telematics is gespecialiseerd in fleet management, voertuigtelematica en connected car-diensten. Oplossingen van het bedrijf ondersteunen klanten om slimmer, zuiniger, veiliger en efficiënter te rijden. TomTom Telematics demonstreert op ICT & Logistiek de OptiDrive 360: een totaaloplossing die bestuurders helpt een verantwoorde rijstijl aan te nemen. Deze oplossing is interessant voor alle typen bedrijven met 1 tot 1.000+ voertuigen. De oplossing biedt belangrijke inzichten voor zowel de fleet manager als de bestuurder, met tips en tricks, realtime rijstijladviezen en gedetailleerde feedback, rapporten en dashboards. Meer informatie over dit systeem is beschikbaar op de website van TomTom Telematics. Een demonstratie van de OptiDrive 360 is te zien in stand B047.

Transics, onderdeel van de WABCO-groep, is telematicaspecialist. Dit bedrijf introduceert tijdens ICT & Logistiek 2015 zijn innovatieve TX-CONNECT-platform dat gegevens van trucks, trailers en chauffeurs realtime op één enkel platform bundelt en visualiseert. Zo ontstaat een communicatiecentrum waar chauffeurs en expediteurs snel informatie kunnen uitwisselen. Het resultaat: meer veiligheid op de weg, efficiëntere chauffeurs en voertuigen, én minder impact op het milieu. Andere blikvanger in de Transics-stand is onder meer WABCO’s Intelligent Trailer Programme (ITP) dat meer dan veertig belangrijke functies bevat om vrachtwagenbouwers, managers van wagenparken en expediteurs te helpen de transportkosten te drukken, brandstof te besparen en de veiligheid te verbeteren. Meer informatie over de systemen is beschikbaar op de website van Transics. Zowel de TX-CONNECT als WABCO’s ITP is te zien in stand 08.F041. Wie op de Transics-stand langskomt, maakt bovendien kans op een gratis TX-TRAILERGUARD, Transics’ nieuwste trailerbeheeroplossing.

Whitepapers en andere informatie over deze exposanten vindt u op de website van ICT & Logistiek.

####

Over ICT & Logistiek
Op ICT & Logistiek presenteren verschillende exposanten innovatieve ICT-oplossingen voor de logistieke sector. De vakbeurs, die plaatsvindt van 10 tot en met 13 november 2015 in de Jaarbeurs in Utrecht, staat dit jaar in het teken van Smart Logistics. Daarbinnen staan vijf verschillende subthema’s centraal: Transport, Magazijn & Distributie, Sales & Operations Planning, Business Intelligence & Analytics, en Mens & Milieu. Ruim honderd exposanten en tal van experts staan garant voor inspiratie, innovatie en kennisoverdracht rondom deze thema’s. Vakbeurs ICT & Logistiek vindt gelijktijdig met Logistica plaats.

Over Jaarbeurs
Het inspireren, motiveren en activeren van handel is waar Jaarbeurs zich dagelijks voor inzet. Hiermee verbinden we mensen en markten, handelaren en producenten. Dit doen we door waardevolle ontmoetingen te creëren, zowel fysiek als online. Zo brengen we mensen in contact met elkaar. Hiertoe beschikt Jaarbeurs over een kleurrijk palet aan mogelijkheden. Jaarbeurs organiseert beurzen, summits en evenementen. Daarnaast positioneert Jaarbeurs onlineplatforms en bieden we bijzondere accommodaties, catering en services.

Persaanmelding ICT & Logistiek
Bezoekt u als journalist de beurs? Meld u dan aan door te mailen naar jaarbeurs@lvtpr.nl . Er zal dan een speciale persbadge voor u klaarliggen in de perskamer en u krijgt een uitrijkaart.

Om hier van gebruik te maken ontvangen wij graag de volgende gegevens:
  • Voornaam en Achternaam
  • Titel van de publicatie waarvoor u werkt (let op: dit komt onder de naam op de badge – daarom liever de naam van de titel dan van de uitgeverij)
  • E-mailadres
  • Telefoonnummer (niet verplicht)
  • Op welke dag(en) bezoekt u de beurs?
  • Wel/Niet een broodje voor de lunch
Voor meer informatie
LVTPR
Tessa Louwersheimer / Eline Alberts
T: 030 - 656 50 70
E: jaarbeurs@lvtpr.nl