Arrow ECS presenteert nieuwe producten voor informatiemanagement op Infosecurity

Houten, 3 november 2015 – Storage en Security zijn geen afzonderlijke disciplines meer, maar vallen samen onder de grotere noemer van informatiemanagement. Nu de meldplicht datalekken op 1 januari 2016 van kracht wordt, is het voor organisaties die werken met persoonsgegevens erg belangrijk om hun data goed op orde te hebben en te voldoen aan alle geldende compliance-regels. Hier ligt een mooie kans voor IT-resellers. Arrow ECS, Inc. (NYSE: ARW), presenteert op Infosecurity/Storage Expo een aantal nieuwe producten waarmee een reseller zijn klanten kan ondersteunen.

Door verschillende incidenten met het lekken van data, zoals het laten liggen van een USB-stick met persoonsgegevens in de trein, heeft de overheid de meldplicht datalekken ingesteld. Bij een hack, verlies of diefstal van persoonsinformatie moet een organisatie dit direct melden. Gebeurt dit niet, dan kan een boete volgen. Veel organisaties moeten hun informatiemanagement op deze nieuwe regelgeving instellen. Daarnaast hebben veel sectoren te maken met strikte compliance-eisen voor beheer en beveiliging van data. De kernvraag hierbij is: welke informatie bewaar ik op welke plek? Steeds meer resellers helpen deze vraag beantwoorden en profileren zich als ideale adviseur op het gebied van informatiemanagement.

Nieuwe producten
Op Infosecurity en Storage Expo presenteert Arrow ECS naast bestaande producten een reeks aan nieuwe oplossingen en tools voor informatiemanagement. Hiermee kunnen resellers hun klanten ondersteunen bij het inrichten en aanpassen van hun informatiemanagement. Een mooi voorbeeld hiervan is Pure Storage, waarmee Arrow in mei een distributieovereenkomst sloot. Pure Storage is een leverancier van all-flash storage array’s. Gebruikers kunnen hierdoor sneller informatie opzoeken en beheren. Naar deze storage-leverancier zijn ook Appsense, Splunk en Arcserve nieuw in het portfolio van Arrow.

Taal van beide disciplines
Bart van Rheenen, managing director bij Arrow: ‘We zien een integratie van drie werelden: die van storage, compliancy en security. Op Infosecurity en Storage Expo worden deze werelden bij elkaar gebracht. Als distributeur van zowel storage-, compliancy- als security-oplossingen, spreken wij de taal van al deze disciplines. Arrow ECS zoekt continu naar innovatieve oplossingen, zoals Splunk, waarmee we de reseller echt verder helpen. Storage, compliancy en security en zijn voor een slimme IT-reseller allang geen bijproduct meer, maar belangrijke onderdelen in het aanbod.’

Bezoek Arrow ECS op stand 01.E086 op Infosecurity/Storage Expo op 4 en 5 november in Jaarbeurs in Utrecht. Arrow ECS staat samen met de volgende partners op de beurs: Pure Storage, Citrix, Fortinet, F5, RSA, Trend Micro, Check Point, CommVault, Equinix en Violin Memory.

###

Over Arrow
Arrow ECS , gevestigd in Houten, is een wereldwijde leverancier van producten, diensten en oplossingen aan industriële en commerciële gebruikers van elektronische componenten en enterprise computing-oplossingen. Arrow fungeert als een supply channel partner voor meer dan 100.000 fabrikanten van apparatuur, contractfabrikanten en commerciële klanten via een wereldwijd netwerk dat uit meer dan 460 locaties in 56 landen bestaat.

Voor meer informatie voor de pers
Lubbers De Jong
Mirjam Adriaanse
mirjam@lubbersdejong.nl
020 205 04 36

Arrow ECS Nederland
Bart van Rheenen
bart.vanrheenen@arrow.com
088 0242 909

Dit persbericht is ook online beschikbaar