Herken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comwww.marcommit.nl
2504 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (6 jaar en 98 dagen geleden)
Bedrijf:

Zetacom Academy doorslaand succes – Zetacom, ID College en gemeente Zoetermeer intensiveren samenwerking

Zetacom Academy bereidt MBO-studenten voor op de praktijk, gaat schooluitval tegen en vergroot de kans op een baan

Zoetermeer. De Zetacom Academy is een doorslaand succes. In 2014 is een pilot gestart met zes mbo-studenten van de opleiding Netwerk Beheer en Systeembeheer van het ID College te Zoetermeer. Allemaal hebben ze een baan in de IT-sector. “Twee mbo-studenten uit de Zetacom Academy van het eerste jaar hebben inmiddels een baan in ons bedrijf, de andere vier studenten hebben bij andere ICT-bedrijven werk gevonden”, vertelt Dick Dompeling, directeur Zetacom. Het programma is dan ook uitgebreid van zes naar negentwintig mbo-studenten en is toegevoegd aan het curriculum van de opleiding.

Zoetermeer maakt ‘t 
In het programma Zoetermeer maakt ’t bundelen bedrijfsleven, onderwijs en gemeente Zoetermeer de krachten voor een goede opleiding en baangarantie voor jongeren in de techniek en zorg. Eén van de projecten is de Zetacom Academy. Het is de bedoeling om hiermee het gat te dichten tussen de theorie van de opleiding en de praktijk van het bedrijfsleven. Voor de studenten biedt dit een betere kans op een baan, voor bedrijven als Zetacom levert het beter gekwalificeerde werknemers op.

Zetacom Academy
Zetacom heeft in de Dutch Innovation Factory een aantal ruimtes ingericht om de studenten les te geven en aan de slag te gaan. De studenten hebben hun eigen werkplek met complete configuratie van state-of-the–art apparatuur. De goed opgeleide medewerkers van Zetacom verzorgen in samenwerking met het opleidingsinstituut gedeelten van het praktijkonderwijs. Op deze manier krijgen de studenten het vak goed onder de knie en een veel betere aansluiting op de wensen van het bedrijfsleven.

Dick Dompeling, directeur Zetacom: “Wij zijn erg trots op het succes van het project. Met de Zetacom Academy willen we graag bijdragen aan het verminderen van schooluitval bij VMBO en MBO studenten. Door deel te nemen aan Zoetermeer maakt ’t laten wij studenten van het ID College binnen ons bedrijf praktijkerva­ring opdoen, zodat ze hun kennis, kunde en talenten verder kunnen ontwikkelen en de opleiding veel beter aansluit bij wat het bedrijfsleven van hun verwacht. Hiermee wordt de kans op een baan vergroot.”

Isabelle Vugs, wethouder onderwijs gemeente Zoetermeer: “De Zetacom Academy is een prachtig voorbeeld hoe onderwijs en bedrijfsleven kunnen samenwerken om jongeren goed op te leiden, zodat ze met de juiste kennis en vaardigheden aan de slag kunnen.’’

Peter Weijland, domeindirecteur Techniek & ICT bij ID College: “Bij ID College werken we graag samen met bedrijven die meerwaarde voor onze studenten weten te creëren. Dat vinden we belangrijk omdat het past bij onze missie om onze studenten goed te begeleiden naar de arbeidsmarkt, een vervolgopleiding en een actieve rol in de samenleving. De Zetacom Academy past prima bij onze missie. Vandaar dat we zeer verheugd zijn dat een grotere groep van onze studenten de Zetacom Academy aan zijn curriculum kan toevoegen.”


Over Zetacom

Zetacom is system integrator voor de zakelijke markt. Zetacom is gespecialiseerd in het implementeren van innovatieve tele- en dataoplossingen, waaronder telecommunicatiesystemen, contactcenters, netwerkinfrastructuren en –beveiliging, hosted en cloud diensten. Met 140 medewerkers werkt Zetacom landelijk vanuit Zoetermeer (hoofdvestiging), Bleiswijk (distributiecentrum) en ’s-Hertogenbosch (trainingscentrum) voor zowel de grootzakelijke markt als het MKB. Tot de opdrachtgevers behoren de overheid, industrie, dienstverlening, horeca, gezondheidszorg en transportsector, variërend van lokaal georiënteerde tot landelijke organisaties.

Over Zoetermeer maakt ‘t
Zoetermeer maakt ’t, via VMBO en MBO naar werk, is een project uit het programma Sociaal Economische Agenda, een samenwerkingsverband van ondernemers, gemeente Zoetermeer en belangenorganisaties in Zoetermeer. Met de SEA willen de betrokken partijen werken aan een sociaal en economisch gezond Zoetermeer.

Over ID College
ID College is een regionaal opleidingscentrum met vestigingen in Zoetermeer, Alphen aan den Rijn, Gouda, Leidschendam-Voorburg, Leiden, Katwijk en Woerden. ID College verzorgt middelbaar beroepsonderwijs in de domeinen Dienstverlening (Uiterlijke Verzorging, Sport & Bewegen, Orde & Veiligheid en Bakkerij & Horeca), Economie, Gezondheidszorg, Oriëntatie & Toeleiding (entreeopleidingen), Techniek & ICT en Welzijn. Daarnaast verzorgt de instelling contractonderwijs, educatietrajecten en volwassenenonderwijs onder de naam ID College Werkt.


Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:
Zetacom BV, Barbara Bubberman (Medewerker Marketing), 088-938 2245 of b.bubberman@zetacom.nl.
Laatste van Zetacom  
System integrator Zetacom neemt Creaforti over

Zetacom benoemd tot Gold Partner van Aruba

Zetacom benoemd tot eerste Platinum Partner van Mitel
Geplaatst:
Verstreken tijd: 6 jaar en 98 dagen
Zetacom contact  

Logo Zetacom

  088 9382200 -- 079 3634700
  info@zetacom.nl
  www.zetacom.nl
Zetacom sociaal  


Zetacom tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Priemo
Logo NPRM NV
Logo OPEN.satisfaction
Logo NEG-ITSolutions
Logo Login Consultants
Logo Giarte
Logo Tulinx
Logo Renewd
Logo Fullstaq B.V.
Logo Sortlist
Logo Data Matters BV
Logo XIXO
Logo L
Logo NPRM NV
Logo Banking Circle
Logo Unisys
Logo People First Group
Logo Arrow Electronics
Logo Schneider Electric
Logo Momentive (voorheen SurveyMonkey)
Logo Zoom
Logo Ivanti
Logo ChargePoint
Logo Pure Storage
Logo Schneider Electric
Logo SHARP Electronics Benelux
Logo ITvisors
Logo TJIP
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91719 persberichten
- 6030 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10574 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
Herken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comwww.marcommit.nl