www.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.com
2504 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (5 jaar en 35 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Presscom

AEB Nederland en Customs Knowledge slaan handen ineen

Richard Groenendijk en Bart Boersma Capelle a/d IJssel / Heerenveen, 30 oktober 2015 - De douanewet- en regelgeving in binnen- en buitenland verandert doorlopend. Het gevolg is dat bedrijven die internationaal handel drijven voortdurend worstelen met de douaneafhandeling van import- en exportzendingen, denk aan de beperkingen die door sancties van toepassing kunnen zijn, de bepaling van het land van oorsprong en de classificatie van goederen. Bedrijven maken niet alleen veel fouten daarin, maar laten ook kansen liggen om kosten te besparen of doorlooptijden te verkorten. AEB Nederland, leverancier van IT-oplossingen voor supply chain management, en Customs Knowledge, gespecialiseerd in douanerecht, zijn daarom een samenwerking met elkaar aangegaan.

AEB Nederland (www.aeb.com/nl) en Customs Knowledge (www.customsknowledge.nl) gaan voortaan  samenwerken bij het inrichten en automatiseren van douaneprocessen binnen bedrijven. AEB levert met ASSIST4 een uitgebreide suite van oplossingen voor het faciliteren van Supply Chain management en Global trade en het automatiseren van douaneprocessen van A tot Z. Customs Knowledge beschikt over de inhoudelijke en diepgaande expertise die nodig is voor de juiste inrichting van die processen en het borgen van de kennis in de organisatie. “Samen bieden we een totaaloplossing voor de afhandeling van douaneprocessen, zodat onze klanten verzekerd zijn van goede software gecombineerd met excellente parate douanekennis ”, zegt general manager Richard Groenendijk van AEB Nederland.

Thema’s waarop AEB Nederland en Customs Knowledge elkaar aanvullen, zijn bijvoorbeeld de classificatie van goederen, land van oorsprong en export control. AEB Nederland levert de tools die bedrijven ondersteunen bij het inrichten van waterdichte procedures op het gebied van invoer, uitvoer, classificatie en monitoring & alerting. Customs Knowledge is gespecialiseerd in het adviseren over de douanetechnische kant hiervan, alsmede het uitvoeren van de jaarlijkse audits. “Met onze gespecialiseerde kennis op het gebied van douanewetgeving en de praktijk, gecombineerd met de systemen van AEB Nederland, kunnen wij onze klanten nog beter van dienst zijn”, verklaart Bart Boersma, oprichter en directeur van Customs Knowledge.

Classificatie van goederen
Customs Knowledge is en blijft een onafhankelijk juridisch advieskantoor in het douanerecht, dat met tien medewerkers één van de grootste specialisten van Nederland in douanerecht is. Het kantoor staat zowel groot-MKB tot multinationals bij. Dat is niet alleen beperkt tot de classificatie van goederen of het bepalen van het land van oorsprong, maar alles op het gebied van douane, internationale handel en productveiligheid.

De juiste classificatie is bepalend voor eventuele import- of exportbeperkingen en de hoogte van de invoerrechten. “Met ASSIST4 kunnen onze klanten hun processen zodanig inrichten dat goederen sneller worden geclassificeerd en invoerrechten vooraf worden berekend. Customs Knowledge levert de kennis over de exacte classificatie, de bijbehorende jurisprudentie en biedt de mogelijkheid om up to date te blijven door het artikelstambestand constant te monitoren  op juistheid en te toetsen aan de rechtspraak die consequenties kan hebben voor de classificatie van goederen.  Hiermee bieden we samen een totaal service die bedrijven de ondersteuning biedt die ze vaak zoeken”, licht Richard Groenendijk toe.

Boersma noemt als voorbeeld een product dat in China wordt vervaardigd uit louter Europese grondstoffen of onderdelen en vervolgens weer terug naar Nederland komt. “Is het dan nodig om invoerrechten te betalen over dit product? Dat zijn vraagstukken waarover wij kunnen adviseren en - als het nodig is - procederen”, vertelt Boersma.

Over Customs Knowledge (www.customsknowledge.nl)
Customs Knowledge levert kennis over douanewet- en -regelgeving en product- en voedselveiligheid: kennis om medewerkers op te leiden; kennis om te adviseren bij contracten, projecten, nieuwe productgroepen of het verbeteren van het compliancebeleid; en natuurlijk kennis om zo nodig te procederen bij het bestuursorgaan, de Rechtbank, het Gerechtshof, het College van Beroep voor het bedrijfsleven of andere gerechtelijke instanties. De juristen van Customs Knowledge hebben jarenlange ervaring opgedaan binnen de Nederlandse Douane, advocatuur en het internationale bedrijfsleven. Zij hebben vele advies- en compliancetrajecten bij een breed scala van bedrijven uitgevoerd en verzorgen opleidingen voor zowel de Douane zelf als voor andere organisaties. Customs Knowledge opereert met een team van tien mensen vanuit Heerenveen.

Over AEB (www.aeb.com – www.aeb.com/nl)
Met ruim 30 jaar ervaring is AEB een van de toonaangevende aanbieders van wereldwijde IT-oplossingen en diensten voor Supply Chain Management met de nadruk op de logistiek van inkoop, opslag en distributie, buitenlandse handel en risicobeheer. Met de logistieke suite ASSIST4 biedt AEB een toepassing met een doorlopende procesondersteuning en een volledige transparantie voor de planning en aansturing van wereldwijde bezorgnetwerken. AEB is een internationale onderneming met ruim 5000 klanten in Europa, Azië en Amerika. Het hoofdkantoor van AEB is gevestigd in Stuttgart, met vestigingen in Hamburg, Soest, Düsseldorf en München evenals internationale vestigingen in Zwitserland, Oostenrijk, Groot-Brittannië, Zweden, Nederland, Tsjechië en Singapore.
Laatste van AEB  
TCM van AEB: met nieuwe digitale tool Risk Assessment

Goederenvervoer naar en vanuit het VK in 2020; het complete beeld

Compliance risico’s in internationale handel nu nog eerder te ondervangen met nieuwe digitale tool
IT-specialist Techone legt hand op hostingprovider Mijnserver

Sharp introduceert de NU-JD440: een nieuw PV-zonnepaneel van 440 watt met half-cut-cellen

Superstrata presenteert samen met de familie Saint Exupéry de ‘Le Petit Prince’ 3D-printed kinderfiets

Barracuda breidt CloudGen WAN-service uit met personal remote access

HMD Global introduceert wereldwijde IoT- en enterprise device roaming-oplossing met centraal SIM-beheer ‘HMD Connect Pro’

Razer komt met een vloot van draadloze vlaggenschepen

Onderzoek: Tweederde van organisaties haalt geen waarde uit investering in analytics

Westcon introduceert Avaya Cloud Office ook in Nederland

ThoughtSpot komt met SaaS-oplossing om cloud datawarehouses te benutten voor search- en AI-gedreven analytics

Oude printinfrastructuur vormt obstakel voor digitale transformatie

Meer dan 300 universiteiten en opleidingen maken gebruik van Fortinet Security Academy
Intramed gaat met Marcommit in zee om zichtbaarheid te vergroten

Samen sterker! Yenlo – de integratie specialist en Fides Consultancy & Solutions – de AFAS-specialist voor migratie, integratie en functioneel beheer - bundelen krachten

Thales lanceert CipherTrust Data Security Platform

adesso brengt kennis van AI-integratie in bedrijfsvoering naar Nederlandse markt

Auto Kort gaat samenwerken met WeGo Carsharing  

Microsoft neemt ZeniMax Media en game uitgever Bethesda Softworks over voor $7,5 miljard

Veeam kondigt nieuwe competenties en beloningen aan binnen EMEA ProPartner Network om de groeiende vraag naar Cloud Data Management te ondersteunen

Ruim 70 procent overheidswebsites niet digitaal toegankelijk

ZIVVER door Gartner als representatieve leverancier gepositioneerd in de ‘2020 Market Guide for Email Security’

Over Exact & Unit4: Varen in dichte mist
Geplaatst:
Verstreken tijd: 5 jaar en 35 dagen
PR contact  

Logo Presscom
AEB contact  

Logo AEB

  +31 88 3131700
  info.nl@aeb.com
  www.aeb.com/nl
AEB sociaal  


AEB tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Inuits
Logo Xinno
Logo DeSoftware-Vergelijker.nl
Logo ITchannelPRO | Districomm
Logo  Fundaments, Expert in Clouds
Logo Rubicon B.V.
Logo Winkelvrij
Logo INNOV8iON
Logo  Fundaments, Expert in Clouds
Logo Techone B.V.
Logo Heliview Conferences & Training
Logo Linku
Logo SKEPP B.V.
Logo Giarte
Logo Yenlo
Logo CloudSuite B.V.
Logo Techone B.V.
Logo CapX Nederland
Logo Botz4U
Logo CapX Nederland
Logo iQibt B.V.
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Global Knowledge
Logo Boys with Brains
Logo Techone B.V.
Logo Frontline Solutions
Logo Frontline Solutions
Logo CLOUDOE BV
Logo Superstrata
Logo Barracuda Networks
Logo Marcommit
Logo Thales
Logo adesso Nederland
Logo Extreme Networks
Logo Extreme Networks
Logo WorldStream
Logo NetApp
Logo Roche Diabetes Care
Logo AnylinQ
Logo devolo
Logo Criteo
Logo Workday
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 89302 persberichten
- 5797 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 8751 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nlContentbureau