Minkels presenteert nieuwe generatie modulaire datacenteroplossingen tijdens Infosecurity en Storage Expo

Veghel, 30 oktober 2015 – Datacenters veranderen snel als gevolg van de opkomst van nieuwe technologieën, zoals cloud. Hierdoor veranderen ook de omgevingseisen die gesteld worden aan datacenterapparatuur. Minkels, wereldwijd leverancier van modulaire en geïntegreerde datacenteroplossingen, presenteert daarom tijdens de komende Infosecurity/ Storage Expo beurs in Utrecht een nieuwe generatie datacenteroplossingen waarmee organisaties hun datacenter toekomstbestendig  kunnen maken.

 “Er vindt op dit moment in Europa een sterke verschuiving plaats, waarbij het gebruik van  cloudtoepassingen terrein wint ten opzichte van traditionele IT-infrastructuren en het gebruik van pure colocatie,” Ramón De Groot, Business Unit Manager Nederland, bij Minkels. “Door de  versnelde adoptie van cloud is er meer behoefte aan flexibele datacenterinfrastructuren. Flexibiliteit is nodig om de karakteristieken van cloud maximaal tot zijn recht te laten komen, zoals de locatieonafhankelijkheid in combinatie met een wisselend gebruik van de onderliggende datacenterresources. Ook schaalbaarheid, versterkt door de trend richting on-demand infrastructuren, is een cloud-eigenschap die schreeuwt om flexibiliteit in het datacenter.”

Free standing corridor
Het vlaggenschip van Minkels tijdens de beurs is de Free Standing Cold Corridor, een modulaire datacenteroplossing die bij uitstek geschikt is voor dynamische omgevingen waaronder cloud. De volledige onafhankelijkheid van racks in de Cold Corridor-constructie maakt de oplossing uitermate geschikt voor onvoorspelbare toekomstige IT-uitbreidingen en de zeer snel wijzigende specificaties van onder andere apparatuur voor dataopslag.  Grote corporaties, zoals Hitachi, banken en cloudleveranciers, zoals Equinix en SoftLayer, kunnen met behulp van de Free Standing Cold Corridor de ideale omgeving  creeëren voor de apparatuur van hun datacenter. Afgelopen week ontving  Minkels nog uit handen van marktonderzoeksbureau Frost & Sullivan de ‘new product innovation award 2015’  vanwege het innovatieve, flexibele karakter van deze oplossing.

***

Over Minkels
Minkels is een kennisgedreven producent en wereldwijd leverancier van kwalitatief hoogwaardige totaaloplossingen voor datacenterinfrastructuur. De producten vallen op dankzij innovatie en flexibiliteit. Klanten zijn altijd verzekerd van de nieuwste datacentertechnologieën, modulaire oplossingen die beantwoorden aan klantspecifieke en evoluerende businessbehoeften.

Het merk Minkels maakt onderdeel uit van het merkenportfolio van Legrand, een beursgenoteerde organisatie (Euronext Paris: LR). Met een solide groei en een lange traditie in de ontwikkeling en productie van oplossingen voor datacenter- en serverruimtes, weet Minkels klanten duurzaam aan zich te binden. Van commerciële datacenters en MKB tot corporate ondernemingen en overheidsorganisaties.

Meer informatie over Minkels: www.minkels.com

***

Voor meer informatie voor de pers:

Minkels
Vincent Liebe
Marketing Manager
Vincent.liebe@minkels.com
0413 31 11 87

Lubbers De Jong
Bram Semeijn
Communicatieadviseur
020 2050 448
bram@lubbersdejong.nl

Dit bericht en aanvullend beeldmateriaal kunt u ook online vinden.