Speeddaten met aanbieders van smart logistics-oplossingen

Smart Logistics Tours van AIM en TLN meest efficiënte route over ICT & LogistiekUtrecht, 29 oktober 2015 Bezoekers van ICT & Logistiek, de vakbeurs voor ICT-toepassingen en -diensten in de logistieke keten, kunnen vier dagen lang aansluiten bij de speeddaterondleiding van branchevereniging Association for Automatic Identification & Mobility (AIM) en van Transport & Logistiek Nederland (TLN). De tours van AIM richten zich op Auto ID en WMS, die van TLN op TMS en FMS. Binnen een uur bezoeken de tourdeelnemers acht stands. De standhouders presenteren ieder een drie-tot-vijfminutenpitch over hun product of dienst.

Wim Ceelen, bestuurslid van AIM Nederland: “De AIM-tours zijn de meest efficiënte manier om een beurs te bezoeken. Veel bedrijven zien door de ICT-bomen het bos niet meer. ICT & Logistiek is een ongekende clustering van kennis. AIM is een onafhankelijke branchevereniging waarin veel kennis en ervaring aanwezig is. Onze tour neemt mensen bij de hand, zodat ze efficiënt hun eerste oriëntatie kunnen doen. Wat we bezoekers wel aanraden, is eerst een inventarisatie binnen de eigen organisatie te maken. Wat is jullie grootste logistieke uitdaging? Die gaan we voorafgaande aan de tour verzamelen, zodat ook standhouders hun verhaal zeer gericht kunnen doen.”

Wout van den Heuvel van TLN: “Wat je dit jaar ziet op ICT & Logistiek, is dat de oplossingen langzaamaan volwassen zijn geworden. Dit maakt ze ook zonder grote initiële investeringen bereikbaar voor mkb-ondernemingen. Natuurlijk gaat de innovatie door, bijvoorbeeld bij verdienmodellen als pay-per-use, cloud en smart logistics. Wat je wel ziet, is dat binnen organisaties het vak logistiek aan het veranderen is. Alleen logistieke kennis is niet meer voldoende, de ICT-component is zó sterk geworden. Ook voor chauffeurs is dit een behoorlijke omslag. Wel een die grote voordelen heeft, zoals meer rust in de cabine, makkelijker communicatie, minder papierwerk. Dit zijn allemaal zaken die tijdens de TLN-tour aan de orde zullen komen.”

Auto ID en WMS (verzorgd door AIM)
Tijdens elke beursdag zal door AIM Nederland (de branchevereniging van specialisten op het gebied van Automatische Identificatie en Mobiliteit) een Auto ID-tour en een WMS-tour worden georganiseerd. Beide tours starten in hal 8 vanaf het ‘media-terras’ (hal 8 B040). Tijdens elke tour zal, na een korte introductie, een aantal geselecteerde bedrijven worden bezocht, die bezoekers geheel vrijblijvend informeren over de nieuwste ontwikkelingen en toepassingen op het gebied van automatische identificatie (onder andere barcode, 2D-code, RFID, voice, etikettering, diverse registratiemogelijkheden met bekabelde en draadloze scanners, en mobiele terminals). Tijdens de WMS-tour zal worden ingegaan op interessante toepassingen op het gebied van tracking & tracing, warehouse management/voorraadbeheer en asset management.

TMS en FMS (verzorgd door TLN)
Ook in 2015 worden voor bezoekers van ICT & Logistiek dagelijks rondleidingen georganiseerd door TLN. Bezoekers maken tijdens de tour op efficiënte wijze kennis met de nieuwste innovatieve oplossingen die voor hen van belang kunnen zijn. Daarnaast maken zij kennis met de nieuwste systemen en hun toeleveranciers. TLN (Transport en Logistiek Nederland) is de ondernemersvereniging voor het transport en de logistiek. Gesteund door zo'n 5.600 leden, behartigt TLN de belangen van kleine, middelgrote en grote ondernemingen. Een brede achterban met een gezamenlijk doel: de ontwikkeling van een – internationaal – concurrerende sector waarin kwaliteit, innovatie en duurzaamheid centraal staan.

Bezoek voor het programma, voor whitepapers en informatie over exposanten de website van ICT & Logistiek. Reageren via Twitter kan – ook nu al – via @ICTenLogistiek en de hashtag: #ICTLogistiek.

###

Over ICT & Logistiek
Op ICT & Logistiek presenteren verschillende exposanten innovatieve ICT-oplossingen voor de logistieke sector. De vakbeurs, die plaatsvindt van 10 tot en met 13 november 2015 in de Jaarbeurs in Utrecht, staat dit jaar in het teken van Smart Logistics. Daarbinnen staan vijf verschillende subthema’s centraal: Transport, Magazijn & Distributie, Sales & Operations Planning, Business Intelligence & Analytics, en Mens & Milieu. Ruim honderd exposanten en tal van experts staan garant voor inspiratie, innovatie en kennisoverdracht rondom deze thema’s. Vakbeurs ICT & Logistiek vindt gelijktijdig met Logistica plaats.

Over Jaarbeurs
Het inspireren, motiveren en activeren van handel is waar Jaarbeurs zich dagelijks voor inzet. Hiermee verbinden we mensen en markten, handelaren en producenten. Dit doen we door waardevolle ontmoetingen te creëren, zowel fysiek als online. Zo brengen we mensen in contact met elkaar. Hiertoe beschikt Jaarbeurs over een kleurrijk palet aan mogelijkheden. Jaarbeurs organiseert beurzen, summits en evenementen. Daarnaast positioneert Jaarbeurs onlineplatforms en bieden we bijzondere accommodaties, catering en services.

Voor meer informatie
LVTPR
Tessa Louwersheimer / Eline Alberts
T: 030 - 656 50 70
E: jaarbeurs@lvtpr.nl