Gemeente Utrecht zet volgende stap in digitalisering

Utrecht, 28 oktober 2015 – Gemeente Utrecht zet de volgende stap in digitalisering. Strategisch implementatiepartner Incentro heeft content management en archivering ondergebracht in Alfresco, een geavanceerd enterprise content management (ECM) platform. Minister Plasterk heeft alle Nederlandse gemeentes ertoe verplicht in 2017 volledig digitaal te werken. Een enorme uitdaging op IT-gebied, want de gemiddelde gemeente werkt met zo’n 300 verschillende applicaties. Dankzij de samenwerking met Incentro is Gemeente Utrecht de plannen ver vooruit. 

Gemeente Utrecht maakt al langer gebruik van Alfresco. Recent werd Outlook gekoppeld aan Alfresco, zodat alle inkomende en uitgaande mail automatisch wordt opgeslagen in het archief. De volgende stap is dat alle content binnen de applicaties, Utrecht heeft er tenminste 500, ontsloten wordt in Alfresco. Lazo Bozarov, manager functioneel beheer bij de gemeente Utrecht, zegt: “De moderne open source Enterprise Content Management software van Alfresco laat mijn collega’s (samen)werken waar en wanneer dat uitkomt. Met het ontzorgende voordeel dat alle content onder controle is conform de gemeentelijke processen.”

“Dit nieuwe tijdperk vraagt om een nieuwe benadering van ECM-systemen. Het Alfresco platform is het enige moderne open source ECM-systeem dat documenten vanuit de hele organisatie centraal beschikbaar stelt en tegelijkertijd de compliance en governance waarborgt. Wij zijn ontzettend trots dat Gemeente Utrecht hier een voortrekkersrol in neemt en de doelstellingen van minister Plasterk op korte termijn verwezenlijkt. Veel gemeentes worstelen hiermee, maar we hebben nu samen met de Gemeente Utrecht laten zien dat digitaal zijn voor iedere gemeente binnen handbereik is”, concludeert Diederick Splinter, manager bij Incentro en fervent zeiler. 

---

Over Incentro
Incentro is een ICT-dienstverlener die gespecialiseerd is in online dienstverlening, enterprise solutions, business intelligence en business acceleration. Incentro helpt organisaties informatie beter te laten renderen. Hiervoor draagt het bedrijf creatieve, vernieuwende maar vooral relevante oplossingen aan. Binnen Incentro staan specialisme, ambitie en geluk centraal. De ruim 250 specialisten van Incentro (Incentronauten) hebben een sterke passie voor wat ze doen. Incentro is niet voor niets al vijf keer op rij uitgeroepen tot ‘Great Place to Work’.

Incentro werkt in Nederland onder andere voor ABN Amro, Telfort, gemeente Amsterdam en TomTom. Brandweer Amsterdam-Amstelland is in 2013 zelfs uitgeroepen tot de slimste organisatie van Nederland, mede door de inzet van Incentro. Incentro heeft vestigingen in Nederland, Spanje en Turkije. Kijk voor meer informatie op www.incentro.com en maak kennis met de #worldofIncentro.

Meer informatie:
Marcommit 
Pauline van Die
+31 (0)35-5822730 
incentro@marcommit.nl