Promax lanceert Security uit de Cloud

Enterprise-oplossing Security QRadar SIEM van IBM nu beschikbaar voor mkb

Bergschenhoek, 26 oktober 2015 – ICT dienstverlener Promax, specialist in cloudservices en infrastructuur, introduceert vandaag een nieuwe dienst, namelijk ‘Security uit de Cloud’. Promax biedt in samenwerking met IBM middelgrote bedrijven de mogelijkheid om voor de beveiliging van platformen, systemen en netwerken IBM Security QRadar SIEM in te zetten, een bewezen security  oplossing voor grote ondernemingen. Met deze enterprise oplossing hebben nu ook bedrijven in het mkb een adequaat antwoord op steeds geavanceerdere cyberaanvallen en op strengere wet- en regelgeving  omtrent bescherming van persoonsgegevens, zoals Meldplicht Datalekken en de nieuwe Europese privacywet GDPR.

Promax is de eerste leverancier in Nederland die het Security Intelligence Platform IBM Security QRadar uit de cloud aanbiedt en het zo beschikbaar maakt voor het midden- en kleinbedrijf (mkb). QRadar monitort als SIEM oplossing (Security Incident & Event Management) continu de activiteiten, data en het netwerkverkeer op alle apparaten en applicaties van een organisatie en biedt zo vrijwel realtime inzicht in eventuele aanvallen en zelfs aanstaande bedreigingen. Het is een intelligente oplossing die direct afwijkingen detecteert en snel inzetbaar is. QRadar brengt dankzij geavanceerde analytische mogelijkheden grote hoeveelheden data terug tot die paar incidenten die er werkelijk toe doen.

Samenwerking Promax en IBM
Directeur Judith Littel van Promax is trots op de samenwerking met IBM: “QRadar is een security oplossing die zich al jaren bewezen heeft. Tot voor kort was het platform vrijwel vooral geschikt voor enterprise-niveau, omdat het gewoonweg te duur was voor middelgrote bedrijven. In samenwerking met IBM hebben wij nu een model ontwikkeld waardoor QRadar SIEM toch beschikbaar en betaalbaar is voor het mkb. Klanten van Promax kunnen zelf bepalen hoe ze opvolging van de incidentmelding regelen: wij kunnen dat volledig invullen of zij komen zelf in actie. Wij bieden diverse mogelijkheden aan voor onze dienstverlening. Met deze oplossing hebben onze klanten een antwoord op cybercriminaliteit en op de steeds strengere privacyrichtlijnen als de Meldplicht Datalekken en de General Data Protection Regulation (GDPR). Ook die vragen om serieuze en volwassen IT security oplossingen.”

Vincent Visser, Business Leader van IBM Security Benelux: “Promax is een professionele ICT dienstverlener die meedenkt met haar klanten. Zij hebben zich ook echt ingespannen om de bewezen IBM oplossing QRadar bereikbaar te maken voor het mkb. Dat is goed nieuws voor hun klanten. Promax is al jaren een actieve businesspartner van IBM: zeer succesvol in de transformatie van infrastructuurspecialist naar de focus op cloud proposities en security oplossingen. Daarin is Promax echt een rolmodel.”

Promax – IBM Security Event op 10 november
Promax en IBM presenteren ‘Security uit de cloud’ tijdens het Security Event op 10 november bij Promax. Daar vertelt onder meer onderzoekjournalist Brenno de Winter over de actuele trends in cybercrime en IT security en demonstreert Erno Doorenspleet van IBM een live hack. Meer informatie over het Security Event van Promax en IBM www.promax.nl/securityevent

Over Promax
Promax ontwikkelt, implementeert, beheert en beveiligt al bijna 25 jaar solide ICT oplossingen voor middelgrote en grote bedrijven en instellingen, met name in agri, care en offshore. Met zo’n 50 medewerkers helpt Promax haar klanten hun strategisch doelstellingen te behalen met een afgewogen portfolio aan ICT producten en diensten. Promax is van oudsher een infrastructuurspecialist maar heeft zich in de loop der tijd ontwikkeld tot een allround dienstverlener in services en security uit de cloud. Zij streeft naar de positie van strategisch ICT partner bij haar klanten. Promax is gevestigd in Bergschenhoek. Meer informatie: www.promax.nl.

Over IBM Security
IBM Security biedt een breed en geïntegreerd portfolio aan security oplossingen en diensten dat een holistische aanpak van security vraagstukken mogelijk maakt. Deze aanpak is gebaseerd op Security Intelligence en helpt bij de bescherming van data, infrastructuur, applicaties en mensen.

Meer informatie op www.ibm.com/security en hier over IBM Security QRadar.