www.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nl
2504 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (6 jaar en 92 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: LEWIS

Drie tips om de retailstrategie af te stemmen op de hectische decembermaand

December is in aantocht en dat betekent dat consumenten massaal op zoek gaan naar cadeautjes voor Sinterklaas en Kerst. Dit wordt niet enkel meer traditioneel gedaan op winterse koopavonden: consumenten kopen hun cadeautjes inmiddels net zo vaak online. Het is daarom essentieel dat een retailer al zijn verkoopkanalen op elkaar afstemt en zo een prettige klantervaring garandeert. Daarnaast moet de backoffice goed worden ingericht: een toename van online bestellingen betekent meer orderverwerkingen, meer leveringen en meer administratie.

Onderzoek van Manhattan Associates toonde vorig jaar aan dat retailers flinke slagen maakten ter voorbereiding op de decembermaand, maar dat er nog meer terrein te winnen is. Van de ondervraagde retailers had 72% destijds hun leveringstijden bijvoorbeeld niet verbeterd. Het consumentengedrag is in de loop der jaren flink veranderd en het is zaak voor de retailer om hun distributie hierop aan te passen. Om tijdens de decemberperiode beter voor de dag te komen, geeft Manhattan Associates drie tips:

1. Zorg ervoor dat aanbiedingen altijd worden ondersteund door schaalbare en flexibele fulfilmentmogelijkheden
Maak niet de fout om te denken dat je zomaar even een competitieve actie kan aanbieden om de verkoop te verhogen, zonder na te denken over een passend fulfilmentproces en ondersteuning. Vorig jaar waren retailers zo gefocust om de concurrentie de loef af te steken door fikse kortingen aan te bieden, dat ze niet stilstonden bij de problemen van het daadwerkelijk leveren van de diensten en producten binnen een gewenste tijd.

Om nu klanten de beste dienst te kunnen leveren, is het van belang dat retailers hun promotieactiviteiten afstemmen op hun fulfilmentcapaciteiten. Dit betekent dat de infrastructuur en de ondersteunende systemen van hun distributiecentrum robuust, flexibel en schaalbaar moeten zijn. Het is essentieel dat retailers aan consumenten van te voren de leveringsmogelijkheden en kosten voorleggen. Daarnaast moeten ze de leveringstijden en fulfilmentmogelijkheden verruimen om aan pieken in de vraag te voldoen. Zo houdt de retailer de klant tevreden.

2. Vergroot de flexibiliteit om de verkoop te verbeteren
Om te profiteren van de feestdagen, moeten retailers flexibeler worden in het verwerken van bestellingen. Leveringen moeten standaard niet alleen vanuit een centraal distributiecentrum worden uitgestuurd, waar mogelijk moeten ook winkelvoorraden worden ingezet voor bijvoorbeeld click-and-collect bestellingen en online bestellingen van consumenten. Het inzetten van een winkel als een mini-distributiecentrum zorgt ervoor dat bestellingen sneller worden verwerkt, verkoop toeneemt en kosten dalen. Retailers moeten er alleen voor zorgen dat winkels hierop worden ingericht.

3. Onderscheid je met diensten en niet alleen met prijs
Het is heel belangrijk dat retailers zich niet blind staren op het aanbieden van grote kortingen, maar dat ze ook een goede service verlenen. Retailers kunnen bijvoorbeeld vijftien procent korting en een levertijd van 24 uur bieden, maar het kan interessanter zijn om dertig procent korting te bieden met een levertijd van bijvoorbeeld tien dagen. Zo lok je consumenten met een zeer interessante prijs en ben je van te voren duidelijk over de verwachte levertijd. Dit verlicht de druk op fulfilment en zijn de distributiekanalen eenvoudiger te beheren. De meeste klanten geven hun cadeaus namelijk op een vast moment bijvoorbeeld op Sinterklaasavond. Indien ze tijdig bestellen, vinden ze het niet erg om iets langer op hun bestelling te wachten als ze er minder voor hoeven te betalen.

“Retailers hebben een aantal periodes per jaar met piekmomenten te maken en dit vereist dat zij hier zo goed mogelijk op voorbereid zijn”, stelt Pieter Van den Broecke, managing director Central Europe bij Manhattan Associates. “Door rekening te houden met deze tips houden zij het hoofd boven water bij de grote vraag in december. Daarnaast helpt het hen om op een kosteneffectieve manier te leveren, zonder hierbij concessies te doen op het gebied van service. In 2014 is door veel retailers de goede weg ingeslagen op het gebied van fulfilment. Het is aan de retailers de taak om ervoor te zorgen dat de ingeslagen weg wordt doorgezet.”

Over Manhattan Associates
Manhattan Associates maakt supply chains ‘commerce ready’, zodat alle verkooppunten samen worden gebracht. Hierdoor zijn onze klanten ‘ready to sell’ en ‘ready to execute’. Of dit nu via de winkel, het partnernetwerk of het fulfilment center is, wij ontwerpen, bouwen en leveren toonaangevende oplossingen die groei en winstgevendheid realiseren. Door sales aan de voorkant naadloos te verbinden met supply chain efficiëntie aan de achterkant, zorgen onze software, platformtechnologie en gedegen ervaring ervoor dat onze klanten ‘commerce ready’ zijn – zodat zij klaar zijn om de vruchten te plukken van de omnichannelmarkt. Meer informatie vindt u op: www.manh.nl en op www.manh.com

Voor meer informatie over Manhattan Associates kunt u contact opnemen met Martine Toussaint van Manhattan Associates:
Tel: +31 (0) 30 214 3049
E-mail: mtoussaint@manh.com
www.manh.nl

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met het team van LEWIS PR:
Tel: +31 (0) 40 235 4600
E-mail: ManhattanBenelux@lewispr.com
www.lewispr.com
Laatste van Manhattan Associates  
Drie goede voornemens van retailers voor 2017

Lessen die retailers kunnen halen uit Sinterklaas en Kerstmis

ID Logistics zet in op groei marktaandeel in nieuwe sectoren met Manhattan WMS
Geplaatst:
Verstreken tijd: 6 jaar en 92 dagen
Manhattan Asso.. contact  

Logo Manhattan Associates

  +31 (0)30 214 3000
  info@manh.com
  www.manh.nl
Manhattan Asso.. sociaal  


Manhattan Asso.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Priemo
Logo NPRM NV
Logo OPEN.satisfaction
Logo NEG-ITSolutions
Logo Login Consultants
Logo Giarte
Logo Tulinx
Logo Renewd
Logo Fullstaq B.V.
Logo Sortlist
Logo Data Matters BV
Logo XIXO
Logo L
Logo NPRM NV
Logo Banking Circle
Logo Unisys
Logo People First Group
Logo Arrow Electronics
Logo Schneider Electric
Logo Momentive (voorheen SurveyMonkey)
Logo Zoom
Logo Ivanti
Logo ChargePoint
Logo Pure Storage
Logo Schneider Electric
Logo SHARP Electronics Benelux
Logo ITvisors
Logo TJIP
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91719 persberichten
- 6030 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10574 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nl