www.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl
2472 volgers blijven op de hoogte!

Steeds meer mensen geïnteresseerd in familiegeschiedenis

7 november: HCC!genealogiedag in Archief Eemland Amersfoort

Steeds meer mensen raken geïnteresseerd in hun eigen familiegeschiedenis. Dat zegt Cees Heystek, voorzitter van de Interessegroep stamboomonderzoek (genealogie) van de HCC (Hobby Computer Club). Volgens hem komt dat ook door tv-programma’s als Spoorloos en het Engelstalige ‘Who do you think you are’ dat een Nederlandse variant ‘Verborgen’ verleden’ kent. Het zijn vooral dit soort programma’s die mensen blijkbaar aan het denken zet om zich ook eens in hun familiehistorie te verdiepen.”

Programma’s als ‘Verborgen’ verleden’ en ‘Who do you think you are’ kennen soms zeer verrassende uitkomsten”, aldus Heystek. Hij doelt hier onder andere op de acteur Waldemar Torenstra die van Willem van Oranje bleek af te stammen, en dat nog wel in een meer rechtere lijn dan onze huidige Koninklijke familie en de Engelse journalist Frank Gardner die bleek af te stammen van maar liefst acht Engelse koningen.

“Bijna iedereen hoopt op een dergelijke afstamming”, bevestigt Heystek, maar de praktijk blijkt toch vaak anders. “Dat neemt niet weg dat gaandeweg -met of zonder koningen of met of zonder adellijke afkomst- mensen toch geïnteresseerd raken in wat hun verre familieleden deden, hoe zij woonden, werkten en vooral hoe zij leefden en wie nu precies gerelateerd was aan wie. Soms verrassend, vaak ook onthullend, maar altijd interessant”, aldus Heystek.

Bij de interessegroep stamboomonderzoek van de HCC weet men er alles van. De groep organiseert aan aantal keren per jaar bijeenkomsten voor zowel de beginnende als gevorderde onderzoeker. Op zaterdag 7 november a.s.is het weer zo ver. Dan organiseert de groep -dit keer in samenwerking met het Archief Eemland in Amersfoort- weer haar jaarlijkse Genealogiedag. De genealogie dag wordt ieder jaar in een andere archiefinstelling in Nederland gehouden. Het is een mooi moment om met onderzoek te beginnen, de hobby te verdiepen of andere (beginnende) genealogen te ontmoeten. Iedereen met interesse voor geschiedenis of het spoor van en naar zijn eigen verleden wil volgen is van harte welkom in het Eemhuis in Amersfoort voor een uitgebreid activiteitenprogramma. Het archief maakt van deze gelegenheid gebruik door zich op deze Open Dag te presenteren met hun bijzondere archiefstukken.
Op de 3e verdieping van het Eemhuis wordt een genealogische markt gecreëerd waar de softwaremakers van de bekendste genealogische programma’s aanwezig zullen zijn.

Verder is er een Helpdesk aanwezig die bemand zal worden door medewerkers van het archief en regionale verenigingen. Ook worden er door het archief lezingen en rondleidingen gegeven.

Deelnemers
Deelnemers aan deze genealogische dag zijn o.a. de verenigingen HCC!genealogie, HCC!Utrecht, HCC!Apeldoorn en NGV-Amersfoort. De leveranciers van genealogische computerprogramma’s Aldfaer, Geneaal, GensDataPro, HuMo-gen, PRO-GEN en de internationaal georiënteerde MyHeritage, Geneanet en FamilySearch. Daarnaast doen mee Stamboom.nl, WieWasWie, Genealogisch Erfgoed, Nederlandse Kring voor Joodse Genealogie, Plaatsengids, en Pro-book.

Programma
Een dag lang op zoek naar uzelf, uw ouders, uw voorouders. Een rijke en afwisselende dag met informatiemarkt, alles over genealogische computerprogramma's, presentaties, lezingen, rondleidingen, een adviespunt archiefstukken (naar het idee van Tussen Kunst & Kitsch) en een Helpdesk voor stamboomonderzoekers. Een uitgelezen kans om antwoord te vinden op alle vragen over stamboomonderzoek.
Gedurende de dag worden er rondleidingen en presentaties verzorgd. Zo geeft Jan van Holsteyn, eindredacteur van het bekende en populaire TV-programma Verborgen Verleden een lezing over zijn programma. Daarnaast zal tweemaal een introductie over genealogisch onderzoek worden gegeven en een lezing over August Eysink de man die in 1897 samen met zijn broer Menno de eerste Nederlandse auto bouwde.

Datum: 7 november 2015
Locatie: Archief Eemland, 3e verdieping Eemhuis, Eemplein 73 Amersfoort
Tijd: 10.00-16.00 uur
Meer informatie:·www.archiefeemland.nl/actueel/agenda/2015/genealogiedag/

Interessegroep Genealogie
De Interessegroep Genealogie van HCC is sinds 1986 een levendige groep die adviseert over bijvoorbeeld genealogische softwarepakketten en de mogelijkheden van internet op dit gebied. De groep biedt een omvangrijk netwerk om kennis en ervaringen uit te wisselen en geeft presentaties en cursussen door heel het land. Nu is het een grote groep mensen die elkaar steunen en stimuleren in hun onderzoek. Daarnaast exploiteert zij een tweetal websites: de nieuwssite www.genealogie.hcc.nl en www.stamboom.nl

Archief Eemland
Archief Eemland is hét historisch informatiecentrum voor Amersfoort en de regio Eemland. Wanneer een familie in deze regio is ontstaan dan is dit archief dé instantie om een onderzoek al dan niet online te beginnen. Het archief is ook te bezoeken voor tips, inspiratie en activiteiten. De archieflocatie bevindt zich in Het Eemhuis op het Eemplein in Amersfoort. Het raadplegen van de grote collectie cultuurhistorische bronnen voor de geschiedenis van Eemland is gratis, zie www.archiefeemland.nl
Deel dit bericht  
Twitter Facebook LinkedIn
Eerder van HCC!genealogie  


Reacties  
Er zijn nog geen reacties. Om te reageren moet u inloggen
Logo KPN

Logo Western Digital Netherlands B.V.

Logo Kaspersky

Logo TIE Kinetix N.V.

Logo Verizon Connect Netherlands B.V.
Logo Intus Workforce Solutions BV

Logo Kopano

Logo Ultimaker

Logo Klarna

Logo ilionx

Logo Visma | Raet

Logo Telecompaper

Logo VPRO

Logo Graydon

Logo Datto

Logo SentinelOne

Logo Dell Technologies

Logo GitLab

Logo Cognizant

Logo BlackBerry

Logo Kaspersky
Info  
HCC!genealogie contact  
Logo HCC!genealogie
  Cees Heystek
  0416 279 373
  a.c.w.heystek@kader.hcc.nl
  genealogie.hcc.nl
HCC!genealogie sociaal  
HCC!genealogie tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo Kopano
Logo Jet-Stream
Logo Avinty
Logo Cacholong
Logo Comarch AG
Logo Xinno
Logo Leadgate Europe
Logo NewChannel
Logo Enable-U
Logo Sooda internetbureau
Logo Click&Boat
Logo Portiva
Logo Fairbanks
Logo Serverius B.V.
Logo Broad Horizon
Logo CloudSuite B.V.
Logo Medius
Logo Postex Nederland B.V.
Logo SCOS Software bv
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Curvature
Logo Mansystems Nederland B.V.
Logo CloudSuite B.V.
Logo Rittal bv
Logo Belcentrale.nl
Logo XebiaLabs
Logo Yenlo
Logo Belcentrale.nl
Logo Yenlo
Logo Ultimaker
Logo Klarna
Logo ilionx
Logo Visma | Raet
Logo Red Hat, Inc.
Logo Riverbed
Logo Pegasystems
Logo Thales
Logo MPL
Logo Orderchamp B.V.
Logo ThousandEyes
Logo Arrow Electronics
Logo Citrix
Logo OTYS Recruiting Technology
Logo Vertiv
 
www.marcommit.nlContentbureauwww.lubbersdejong.nlContentbureau