www.lubbersdejong.nlContentbureauContentbureauwww.marcommit.nl
2470 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (1436 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Marcommit

Thales Cybersecurity opent cybersecurity center in Huizen

12 oktober 2015 – Thales Cybersecurity heeft tijdens de Cybersecurity Summit in The Hague Security Delta haar Nederlandse Security Operating Center (SOC) geopend. Het SOC, gevestigd in de Thales locatie in Huizen, stelt Thales Cybersecurity in staat om 24 uur per dag en 365 dagen per jaar security incidenten te detecteren en waar nodig aan te pakken.

De officiële opening vond plaats in bijzijn van een select gezelschap van Nederlandse CIOs en security specialisten. In een open setting bespraken zij met Gerben Edelijn (CEO Thales Nederland), René van Buuren (Director Cybersecurity), Rob de Wijk (General Director The Hague Security Delta) en John Hermans (partner Risk Consulting / Cyber Security KPMG) diverse cybersecurity kwesties. Dit alles onder leiding van parlementair journalist Ferry Mingelen.

De geïndustrialiseerde multitenant SOCs van Thales hebben inmiddels 35 klanten wereldwijd. Het SOC in Nederland is geschikt voor toepassing in ABDO-omgevingen (Algemene Beveiligingseisen voor Defensieopdrachten). Security Operation Centers zijn een belangrijk onderdeel van de cybersecurity defensielinies van organisaties en richten zich op de tijdige detectie van security incidenten. Detectie in een vroeg stadium zorgt ervoor dat de gevolgschade (reputatie, continuïteit) sterk verminderd of zelfs vermeden kan worden. Thales heeft inmiddels SOCs in Nederland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, en is voornemens daar jaarlijks internationaal minimaal één bij te bouwen. Deze wereldwijde kennis, expertise en vergaarde cyberinlichtingen kunnen ten gunste worden gesteld aan de beveiliging en (business)continuïteit van alle klanten.

Van Buuren, Director Cybersecurity, benadrukte tijdens de bijeenkomst het belang van goede samenwerking en informatieuitwisseling. Van Buuren: “Om ervoor te zorgen dat organisaties zo goed en snel mogelijk kunnen monitoren, is het van belang veel kennis en informatie met elkaar te delen. Om dat voor elkaar te krijgen, is het belangrijk dat de cybersecurity community in staat is de discussie met stakeholders uit de techniek te halen.” Thales Cybersecurity greep de Cybersecurity Summit bij HSD dan ook aan als startpunt voor een reeks besloten bijeenkomsten, waarin het bedrijf met andere partners in The Hague Security Delta informatie en praktijkervaringen wil uitwisselen met het bedrijfsleven. De eerstvolgende bijeenkomst, met als thema ‘Security Monitoring’, wordt gehouden in samenwerking met KPMG.

Thales is tevens de eerste klant van haar eigen Nederlandse SOC. “Practice what you preach,” aldus Edelijn, CEO Thales Nederland. “Thales is voor veel partijen een aantrekkelijk doelwit. Ook wij liggen regelmatig digitaal onder vuur. Maar inmiddels hebben we 40 jaar ervaring, waarvan 15 jaar met onze SOCs. Onze 1500 cyberexperts in deze centers wisselen wereldwijd voortdurend informatie uit. Wij hebben alle vertrouwen in ons eigen product en dragen dat graag uit.”

Over Thales
Thales Nederland BV is de Nederlandse vestiging van de internationale Thales groep. In Nederland werken ongeveer 2.000 medewerkers in de vestigingen in Hengelo, Enschede, Huizen, Delft, Den Haag en Eindhoven. Thales Nederland is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en integratie van complexe high tech systemen voor de defensie-, transport- en veiligheidsindustrie zoals radar, command & control, OV chipkaart, communicatiesystemen en cybersecurity.

Thales is tevens partner van Utrecht2015.

Gepositioneerd als systeem integrator, product leverancier en service provider, is Thales één van Europa’s grootste spelers in de security markt. Thales biedt oplossingen op gebieden die van vitaal belang zijn voor onze moderne samenleving: overheid, kritieke infra en cyberspace. Voortbordurend op haar sterke crypto expertise, is Thales een van de wereldmarktleiders op het gebied van producten en oplossingen voor kritieke infrastructuren voor overheden en Defensie, satelliet netwerken, industriële operators en financiële dienstverleners. Thales dekt de gehele supply chain af door een uitgebreide set aan services en oplossingen te bieden. Van consulting en penetratietesten tot life cycle management and security monitoring.

www.thalesgroup.com/nl/security

Contact
Voor meer informatie neem contact op met Marjolein Bos, marjoleinbos@yellow-communications.com of 06-177 404 88.
Deel dit bericht  
Twitter Facebook LinkedIn
Eerder van Thales  


Reacties  
Er zijn nog geen reacties. Om te reageren moet u inloggen
Logo Rittal bv

Logo Motiv ICT Security

Logo Spryng

Logo PA Consulting

Logo Ontruck

Logo Saltrex

Logo Pure Storage

Logo Dell Technologies

Logo CyberArk

Logo GitLab

Logo Pure Storage

Logo Tabletgame.nl

Logo GeONE Nederland

Logo ValueBlue
Logo En Serio

Logo CLOUDOE BV

Logo WorldStream

Logo MarkLogic

Logo Sharp Electronics Nederland

Logo Belcentrale.nl

Logo KPN

Logo Colt Technology Services B.V.

Logo Brainblurb

Logo Workday

Logo Deloitte

Logo Qlik
Info  
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1436 dagen
Bron:
PR bron: Marcommit
Thales contact  
Logo Thales
Thales sociaal  
Thales tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo Kopano
Logo Jet-Stream
Logo Avinty
Logo Cacholong
Logo Comarch AG
Logo Xinno
Logo Leadgate Europe
Logo NewChannel
Logo Enable-U
Logo Sooda internetbureau
Logo Click&Boat
Logo Portiva
Logo Fairbanks
Logo Serverius B.V.
Logo Rittal bv
Logo Spryng
Logo CLOUDOE BV
Logo Belcentrale.nl
Logo Broad Horizon
Logo CloudSuite B.V.
Logo Medius
Logo Postex Nederland B.V.
Logo SCOS Software bv
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Curvature
Logo Mansystems Nederland B.V.
Logo CloudSuite B.V.
Logo Rittal bv
Logo Belcentrale.nl
Logo Motiv ICT Security
Logo PA Consulting
Logo WorldStream
Logo MarkLogic
Logo Sharp Electronics Nederland
Logo Workday
Logo Qlik
Logo Ultimaker
Logo Klarna
Logo ilionx
Logo Visma | Raet
Logo Red Hat, Inc.
Logo Riverbed
Logo Pegasystems
Logo Thales
 
www.lubbersdejong.nlContentbureauwww.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nl