Contentbureauwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.marcommit.nl
2500 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (5 jaar en 95 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Yellow Communications

Nieuw Netskope-rapport laat zien dat gezondheidszorg en life sciences verantwoordelijk zijn voor merendeel van DLP-overtredingen in de cloud

Belangrijke persoonlijke gezondheidsinformatie in gevaar volgens nieuwste onderzoek

Bunnik, 12 oktober 2015 Netskope, de toonaangevende Cloud Access Security Broker (CASB), publiceert het Autumn 2015 Netskope Cloud Report™ over het gebruik van en trends rondom cloudapplicaties door bedrijven. Voor het eerst zijn de resultaten van het rapport opgedeeld in sectoren, waaronder gezondheidszorg en life sciences, financiële diensten, banken en verzekeraars, retail, restaurants en hospitality, productie, en technologie- en IT-diensten. Uit het rapport blijkt dat de gezondheidszorg- en life sciences-sector – van alle miljarden onderzochte gevallen – verantwoordelijk is voor 76,2 procent van alle Data Loss Prevention (DLP)-policyovertredingen in de cloud.

Van de verschillende gevallen van data waarmee onvoorzichtig is omgesprongen in de gezondheidszorg en life sciences, blijkt beschermde gezondheidsinformatie (protected health information: PHI) alarmerend vaak onderwerp van policyovertredingen, namelijk in 68,5 procent van de gevallen. PHI omvat gevoelige informatie over gezondheidsstatus of gebruik en kosten van gezondheidszorg, die kan worden gelinkt aan specifieke individuen. Persoonsgegevens (personally-identifiable information: PII) zijn in 13,7 procent van de gevallen onderhevig aan misbruik. De technologie- en IT-dienstensector staat op de tweede plaats voor wat betreft het hoogste aantal overtredingen, met 14,2 procent.



Zakelijk gebruik van cloudapplicaties blijft groeien
Uit het rapport blijkt dat het gemiddelde aantal gebruikte cloudapplicaties van bedrijven is gegroeid met 26 procent naar een totaal van 608 applicaties, tegenover 483 applicaties in het Summer 2015 Netskope Cloud Report. 89,9 procent van deze apps is niet geschikt voor bedrijven, mist belangrijke functies zoals beveiliging, controle en certificering, service-levelovereenkomsten, haalbaarheid op het gebied van wetgeving, financiën en privacy, en verbetering van kwetsbaarheden. De technologie- en IT-dienstensector heeft binnen specifieke sectoren veruit het hoogste aantal applicaties in gebruik, met een gemiddelde van 1.157 applicaties per bedrijf. De gezondheidszorg- en life sciences-sector staat op de tweede plaats met 1.017 cloudapplicaties in totaal.

Hoewel activiteiten zoals het downloaden en delen van informatie vaak in verband worden gebracht met cloudopslag-apps, komt het lekken van data en blootstelling van gegevens ook vaak voor in belangrijke app-categorieën zoals human resources (HR) en business intelligence. ‘Downloaden’ is de op vier na meest voorkomende activiteit in HR-applicaties en ‘delen’ is de topactiviteit in business intelligence-cloudapplicaties.

“In de nasleep van een aantal grote datalekken en dataverliezen zien we dat men op zowel bestuursniveau als daaronder het belang inziet van beter inzicht en wetgevingen om cloudgebruik te controleren en gevoelige data te beschermen”, zegt Sanjay Beri, medeoprichter en CEO van Netskope. “Door beter inzicht in wanneer en hoe policyovertredingen over het algemeen optreden, krijgen bedrijven een gedetailleerd beeld van cloudapplicatiesystemen en hun respectievelijke sectoren en kunnen zij risico’s beter ondervangen.”

Onderverdeling van DLP-overtredingen per sector
Netskope onderzocht anonieme data binnen het Netskope Active Platform en ontdekte gevoelige informatie met DLP-policyovertredingen opgeslagen in officieel goedgekeurde cloudapplicaties, en onderweg naar of vanaf verschillende officiële en officieuze cloud-apps. In totaal was 9,4 procent van alle onderzochte bestanden in officiële cloud-apps in overtreding met een DLP-regel, in verhouding tot 17,9 procent in het rapport van vorig seizoen. De vermindering in het aantal overtredingen toont aan dat organisaties proactiever worden in het opsporen en beschermen van gevoelige data in de cloud, en daarbij gebruik maken van een combinatie van e-discovery, gegevensversleuteling en geïsoleerde werkstromen. Onderstaande grafiek illustreert de vermindering in het aantal DLP-policyovertredingen in officiële cloud-apps en het percentage per sector.



Belangrijkste DLP-policyovertredingen binnen het Netskope Active Platform
Wanneer we dieper ingaan op de verschillende soorten overtredingen, blijkt dat PHI-overtredingen de lijst van DLP-policyovertredingen in cloudapplicaties binnen het Netskope Active Platform aanvoeren, met 68,5 procent. Volgens de Health Insurance Portability and Accountability Act (HIPAA) zijn achttien categorieën van gevoelige data gecategoriseerd als PHI, inclusief details over zorgverzekeringen en persoonlijke contactinformatie. Zoals in de grafiek hierboven te zien is, zijn gezondheidszorg- en life sciencesbedrijven (samen 27,6 procent van de gebruikers van het Netskope Active Platform) verantwoordelijk voor een groot deel van het totale aantal DLP-policyovertredingen, met 76,2 procent in totaal. Retailbedrijven, restaurants en hospitality-bedrijven (samen 6,5 procent van de Netskope-gebruikers) zijn verantwoordelijk voor 6,7 procent van alle overtredingen. 

Netskope-bronnen
  • Download het Netskope Cloud Report™.
  • Leer meer over het verkrijgen van inzicht in zakelijke cloudapplicaties en hoe te garanderen dat deze veilig en betrouwbaar zijn.
  • Bezoek de Netskope-hub voor de laatste toelichting en inzichten van het Netskope-team op het gebied van trends.
Over het Netskope Cloud Report
Het Netskope Cloud Report is gebaseerd op geaggregeerde, anonieme informatie van het Netskope Active Platform, dat discovery, inzichtelijkheid en controle biedt voor elke cloudapplicatie. De uitkomsten van het rapport zijn gebaseerd op miljoenen gebruikers in honderden accounts binnen het wereldwijde Netskope Active Platform, in de periode van 1 juni tot 31 augustus 2015.

Over Netskope
Netskope™ is toonaangevend in veilige cloud enablement. Alleen het Netskope Active Platform™ biedt discovery, diep inzicht in, en nauwkeurige controle van officieel goedgekeurde en officieuze cloud-apps. Met Netskope kan IT rechtstreeks gevoelig datagebruik, gevoelige beveiliging en compliance realtime garanderen – op elk device en met de meeste keus aan implementatiemogelijkheden in de markt. Met Netskope bewegen bedrijven zelfverzekerd snel vooruit.

Netskope heeft zijn hoofdkantoor in Californië (Verenigde Staten). Kijk op www.netskope.com en volg ons op Twitter via @Netskope.

Mediacontact
Michael Ros / Gijs van Beek
LVTPR
030 65 65 070
netskope@lvtpr.nl
Laatste van Netskope  
Bastiaan Topper opvolger van Peter Altevogt als CEO van Korton Group

80% werkenden ziet digitaal werken als ‘nieuwe manier van werken’ 

QuandaGo lanceert collaborative case management toepassing voor Microsoft Teams

Valid en KPN IoT sluiten partnerovereenkomst

Unexus Connect integreert met Microsoft Teams

DHL Aviation standaardiseert elektronische communicatie voor luchtvrachtvervoer met Descartes Global Air Messaging Gateway

Zyxel introduceert eerste cloud-netwerkoplossing met DPPSK WiFi-authenticatie en -versleuteling voor het mkb

BCT en Aareon bundelen krachten voor innovatieve factuurverwerking in de cloud

Workday maakt de werkomgeving persoonlijker met oplossingen die gericht zijn op verandering

Workday People Analytics geeft automatisch inzicht in het personeelsbestand voor optimaal personeelsbeleid in een veranderende wereld

Toshiba Global Commerce Solutions (Benelux) gaat als grootste ESL-implementator van Europa een samenwerking aan met Hanshow Technology

De werkende wereld verandert: Citrix-onderzoek laat zien hoe Nederlanders naar hun toekomst op kantoor kijken

Netwerktoegang op afstand veiliger dankzij authenticatie via alle mobiele apparatuur

Onvergetelijk: diploma-uitreiking in de Galgenwaard

Bedrijfseconomisch ontslag: wat nu?

Siemens voegt met Teamcenter X cloud-gebaseerde PLM-oplossing toe aan Xcelerator Portfolio
Een vijfde Nederlanders verzwijgt kinderwens tijdens sollicitatieproces

Maandalert Woningmarkt: Ook vakantiewoningen op de Veluwe in trek

Knab zet biometrische technologie van iProov in voor authenticatie klanten

Azimi treedt terug als CEO van Lavide Holding
Geplaatst:
Verstreken tijd: 5 jaar en 95 dagen
PR contact  

Logo Yellow Communications
Netskope contact  

Logo Netskope

  1-800-979-6988
  contact@netskope.com
  www.netskope.com
Netskope sociaal  


Netskope tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Korton Group
Logo QuandaGo
Logo Relined Fiber Network
Logo Avinty (GGZ)
Logo QuandaGo
Logo iQibt B.V.
Logo Heliview Conferences & Training
Logo Solmate
Logo Distology Nederland B.V.
Logo TRADUS
Logo Coastr
Logo ID Control
Logo QuandaGo
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Moneezy
Logo Unexus B.V.
Logo Boys with Brains
Logo PayIBAN BV
Logo iQibt B.V.
Logo Orange Cyberdefense Netherlands B.V.
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo PlanMen
Logo SCOS Software bv
Logo Spryng
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo Dataplace
Logo Postex Nederland B.V.
Logo RoSecure
Logo Postex Nederland B.V.
Logo Valid
Logo Descartes
Logo Zyxel
Logo BCT
Logo Workday
Logo Workday
Logo Toshiba Global Commerce Solutions (Benelux)
Logo Citrix
Logo PEAK-IT
Logo devolo
Logo Thinkwise
Logo Sharp Electronics Nederland
Logo Telindus
Logo myBrand
Logo Ivanti
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88784 persberichten
- 5737 bedrijfsprofielen
- 59 PR-bureauprofielen
- 8373 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.marcommit.nl