www.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlwww.marcommit.nl
2487 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (1590 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Yellow Communications

Nieuw Netskope-rapport laat zien dat gezondheidszorg en life sciences verantwoordelijk zijn voor merendeel van DLP-overtredingen in de cloud

Belangrijke persoonlijke gezondheidsinformatie in gevaar volgens nieuwste onderzoek

Bunnik, 12 oktober 2015 Netskope, de toonaangevende Cloud Access Security Broker (CASB), publiceert het Autumn 2015 Netskope Cloud Report™ over het gebruik van en trends rondom cloudapplicaties door bedrijven. Voor het eerst zijn de resultaten van het rapport opgedeeld in sectoren, waaronder gezondheidszorg en life sciences, financiële diensten, banken en verzekeraars, retail, restaurants en hospitality, productie, en technologie- en IT-diensten. Uit het rapport blijkt dat de gezondheidszorg- en life sciences-sector – van alle miljarden onderzochte gevallen – verantwoordelijk is voor 76,2 procent van alle Data Loss Prevention (DLP)-policyovertredingen in de cloud.

Van de verschillende gevallen van data waarmee onvoorzichtig is omgesprongen in de gezondheidszorg en life sciences, blijkt beschermde gezondheidsinformatie (protected health information: PHI) alarmerend vaak onderwerp van policyovertredingen, namelijk in 68,5 procent van de gevallen. PHI omvat gevoelige informatie over gezondheidsstatus of gebruik en kosten van gezondheidszorg, die kan worden gelinkt aan specifieke individuen. Persoonsgegevens (personally-identifiable information: PII) zijn in 13,7 procent van de gevallen onderhevig aan misbruik. De technologie- en IT-dienstensector staat op de tweede plaats voor wat betreft het hoogste aantal overtredingen, met 14,2 procent.Zakelijk gebruik van cloudapplicaties blijft groeien
Uit het rapport blijkt dat het gemiddelde aantal gebruikte cloudapplicaties van bedrijven is gegroeid met 26 procent naar een totaal van 608 applicaties, tegenover 483 applicaties in het Summer 2015 Netskope Cloud Report. 89,9 procent van deze apps is niet geschikt voor bedrijven, mist belangrijke functies zoals beveiliging, controle en certificering, service-levelovereenkomsten, haalbaarheid op het gebied van wetgeving, financiën en privacy, en verbetering van kwetsbaarheden. De technologie- en IT-dienstensector heeft binnen specifieke sectoren veruit het hoogste aantal applicaties in gebruik, met een gemiddelde van 1.157 applicaties per bedrijf. De gezondheidszorg- en life sciences-sector staat op de tweede plaats met 1.017 cloudapplicaties in totaal.

Hoewel activiteiten zoals het downloaden en delen van informatie vaak in verband worden gebracht met cloudopslag-apps, komt het lekken van data en blootstelling van gegevens ook vaak voor in belangrijke app-categorieën zoals human resources (HR) en business intelligence. ‘Downloaden’ is de op vier na meest voorkomende activiteit in HR-applicaties en ‘delen’ is de topactiviteit in business intelligence-cloudapplicaties.

“In de nasleep van een aantal grote datalekken en dataverliezen zien we dat men op zowel bestuursniveau als daaronder het belang inziet van beter inzicht en wetgevingen om cloudgebruik te controleren en gevoelige data te beschermen”, zegt Sanjay Beri, medeoprichter en CEO van Netskope. “Door beter inzicht in wanneer en hoe policyovertredingen over het algemeen optreden, krijgen bedrijven een gedetailleerd beeld van cloudapplicatiesystemen en hun respectievelijke sectoren en kunnen zij risico’s beter ondervangen.”

Onderverdeling van DLP-overtredingen per sector
Netskope onderzocht anonieme data binnen het Netskope Active Platform en ontdekte gevoelige informatie met DLP-policyovertredingen opgeslagen in officieel goedgekeurde cloudapplicaties, en onderweg naar of vanaf verschillende officiële en officieuze cloud-apps. In totaal was 9,4 procent van alle onderzochte bestanden in officiële cloud-apps in overtreding met een DLP-regel, in verhouding tot 17,9 procent in het rapport van vorig seizoen. De vermindering in het aantal overtredingen toont aan dat organisaties proactiever worden in het opsporen en beschermen van gevoelige data in de cloud, en daarbij gebruik maken van een combinatie van e-discovery, gegevensversleuteling en geïsoleerde werkstromen. Onderstaande grafiek illustreert de vermindering in het aantal DLP-policyovertredingen in officiële cloud-apps en het percentage per sector.Belangrijkste DLP-policyovertredingen binnen het Netskope Active Platform
Wanneer we dieper ingaan op de verschillende soorten overtredingen, blijkt dat PHI-overtredingen de lijst van DLP-policyovertredingen in cloudapplicaties binnen het Netskope Active Platform aanvoeren, met 68,5 procent. Volgens de Health Insurance Portability and Accountability Act (HIPAA) zijn achttien categorieën van gevoelige data gecategoriseerd als PHI, inclusief details over zorgverzekeringen en persoonlijke contactinformatie. Zoals in de grafiek hierboven te zien is, zijn gezondheidszorg- en life sciencesbedrijven (samen 27,6 procent van de gebruikers van het Netskope Active Platform) verantwoordelijk voor een groot deel van het totale aantal DLP-policyovertredingen, met 76,2 procent in totaal. Retailbedrijven, restaurants en hospitality-bedrijven (samen 6,5 procent van de Netskope-gebruikers) zijn verantwoordelijk voor 6,7 procent van alle overtredingen. 

Netskope-bronnen
  • Download het Netskope Cloud Report™.
  • Leer meer over het verkrijgen van inzicht in zakelijke cloudapplicaties en hoe te garanderen dat deze veilig en betrouwbaar zijn.
  • Bezoek de Netskope-hub voor de laatste toelichting en inzichten van het Netskope-team op het gebied van trends.
Over het Netskope Cloud Report
Het Netskope Cloud Report is gebaseerd op geaggregeerde, anonieme informatie van het Netskope Active Platform, dat discovery, inzichtelijkheid en controle biedt voor elke cloudapplicatie. De uitkomsten van het rapport zijn gebaseerd op miljoenen gebruikers in honderden accounts binnen het wereldwijde Netskope Active Platform, in de periode van 1 juni tot 31 augustus 2015.

Over Netskope
Netskope™ is toonaangevend in veilige cloud enablement. Alleen het Netskope Active Platform™ biedt discovery, diep inzicht in, en nauwkeurige controle van officieel goedgekeurde en officieuze cloud-apps. Met Netskope kan IT rechtstreeks gevoelig datagebruik, gevoelige beveiliging en compliance realtime garanderen – op elk device en met de meeste keus aan implementatiemogelijkheden in de markt. Met Netskope bewegen bedrijven zelfverzekerd snel vooruit.

Netskope heeft zijn hoofdkantoor in Californië (Verenigde Staten). Kijk op www.netskope.com en volg ons op Twitter via @Netskope.

Mediacontact
Michael Ros / Gijs van Beek
LVTPR
030 65 65 070
netskope@lvtpr.nl
Laatste van Netskope  
Hosting Provider Tilaa lanceert tilaa.com voor meer transparantie in VPS Hosting

VMware bekroont Fundaments tot Most Innovative Cloud Partner of the Year

Nieuwe oplossing voor MKB om online sales te vergoten

Workday Learning debuteert als Strategic Challenger in de Fosway 9-Grid™ for Learning Systems 2020

NetApp Reports Third Quarter of Fiscal Year 2020 Results

Securelink en Axians winnen internationale Infoblox Next Level Awards

NorthC is de nieuwe naam van The Datacenter Group en NLDC

Derya Özüölmez start bij Ymor als IT Performance Specialist

Zyxel brengt 10G LAN naar kantoren aan huis en kleine bedrijven

Dataiku uitgeroepen tot leider in Gartner Magic Quadrant voor Data Science en Machine Learning platformen

Fortinet breidt integratie met Amdocs uit zodat dienstverleners geavanceerde Secure SD-WAN-diensten kunnen aanbieden

TIE Kinetix verkoopt bedrijfsonderdeel voor € 6 miljoen in contanten
GroenLeven selecteert Fast Lean Smart("FLS") voor het automatisch plannen van de routes en afspraken van hun adviseurs

LinQhost sluit partnership met Datadog

Lady Gaga zegt 'ja' tegen zichzelf… Met Klarna als ringdrager

Nederland in top 10 economisch meest getroffen landen door coronavirus

Intermax wint VMware Most Promising Cloud Partner of the Year Award

Acer Wins Five iF Design Awards in 2020 for Innovation

NFON AG introduceert tweefactorauthenticatie voor hardware

NATO’s Allied Command Transformation selecteert Dataiku-platform voor AI-projecten
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1590 dagen
PR contact  

Logo Yellow Communications
Netskope contact  

Logo Netskope

  1-800-979-6988
  contact@netskope.com
  www.netskope.com
Netskope sociaal  


Netskope tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Tilaa B.V.
Logo Fundaments B.V.
Logo Shift Office Support
Logo FLS Nederland B.V.
Logo LinQhost
Logo CommITment BV
Logo ICT-Partners
Logo SoftApp-distribution
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Alcadis
Logo KeenSystems
Logo CONTACTCENTER4ALL
Logo BTG
Logo BTG
Logo Fullstaq B.V.
Logo Keeping
Logo PlanMen
Logo CONTACTCENTER4ALL
Logo Yenlo
Logo Spryng
Logo Belcentrale.nl
Logo Art Of Automation
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Belcentrale.nl
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Yenlo
Logo tradeinterop
Logo Nalanda Technology
Logo Spryng
Logo Workday
Logo NetApp
Logo Infoblox
Logo NorthC Datacenters
Logo Ymor
Logo ZyXEL
Logo Klarna
Logo Altares Dun & Bradstreet
Logo Intermax
Logo Auth0
Logo PA Consulting
Logo Thales
Logo OutSystems
Logo Infor
Logo Yellow Communications
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 87727 persberichten
- 5610 bedrijfsprofielen
- 56 PR-bureauprofielen
- 7447 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlwww.marcommit.nl