Experts duiken in wereld van innovatieve ICT-oplossingen op ICT & Logistiek 2015

Vakbeurs voor ICT dit jaar in het teken van Smart LogisticsUtrecht, 1 oktober 2015 Tijdens ICT & Logistiek, de vakbeurs voor ICT-toepassingen en -diensten in de logistieke keten, presenteren verschillende exposanten innovatieve ICT-oplossingen voor de logistieke sector. De vakbeurs, die plaatsvindt van 10 tot en met 13 november 2015 in de Jaarbeurs in Utrecht, staat dit jaar in het teken van Smart Logistics. Daarbinnen staan vijf verschillende subthema’s centraal: Transport, Magazijn & Distributie, Sales & Operations Planning, Business Intelligence & Analytics en Mens & Milieu. Ruim honderd exposanten en tal van experts staan garant voor inspiratie, innovatie en kennisoverdracht rondom deze thema’s.

Bezoekers van ICT & Logistiek kunnen dagelijks deelnemen aan diverse seminars en presentaties verdeeld over drie mediaterrassen en drie theaters. Zaal 3 van de Jaarbeurs wordt voor deze gelegenheid omgetoverd tot Keynote Theater waar een aantal sprekers zijn opwachting maakt, onder wie:

Ing. F.R. Wijlhuizen MBA – Smart industry: afbakening en hoe nu verder?

Dinsdag 10 november, 15.00 uur – 15.45 uur

ICT-toepassingen verbinden machines en processen met elkaar en vereisen een andere manier van werken. Wat zijn de gevolgen van technologische ontwikkelingen en nieuwe productieprocessen voor medewerkers? Wijlhuizen is senior lector Logistics Management aan de Windesheim University in Zwolle.

Jhr. dr. Walther Ploos van Amstel – Stedelijke distributie: slim en schoon

Woensdag 11 november, 11.00 uur – 11.45 uur

Een goede stadslogistiek is belangrijk voor de economische vitaliteit en aantrekkelijkheid van steden. Verstedelijking stelt nieuwe eisen aan stedelijke mobiliteit. Stadslogistiek moet slimmer, schoner, sneller doorstromen, stiller en veiliger worden. Ploos van Amstel is lector Citylogistiek aan de Hogeschool van Amsterdam.

De heer Jan Vieveen – Boost uw bedrijf met business intelligence

Donderdag 12 november, 11.00 uur – 11.45 uur

Hard werken en een gezond verstand zijn anno 2015 geen garantie meer voor een succesvol bedrijf. Business intelligence helpt verbanden te leggen en biedt inzichten in hoe de concurrentie vóór te blijven. Vieveen is, naast docent ICT en logistiek aan de NCOI University, al ruim 25 jaar adviseur ICT en logistiek voor diverse transportbedrijven.

De heer Marcel van Trier – Conversie verhogen, retouren verminderen en retentie verbeteren

Vrijdag 13 november, 11.00 uur – 11.45 uur

De consument stelt steeds hogere eisen aan de aflevering van online bestellingen. Wat betekent dit voor de inrichting van processen en systemen? Van Trier is co-auteur van het boek ‘Innoveren met RFID - Op de golven van verbetering’ en voorzitter van het expertteam Delivery & Service bij Shopping Tomorrow.

Bezoek voor het programma, voor whitepapers en informatie over exposanten de website van ICT & Logistiek. Reageren via Twitter kan – ook nu al – via @ICTenlogistiek en de hashtag: #ICTLogistiek.

###

Over ICT & Logistiek
De vakbeurs ICT & Logistiek vindt plaats van 10 tot en met 13 november 2015 in de Jaarbeurs in Utrecht. Via seminars, keynotes en casestudy’s verwoorden marktleiders, verenigingen en professionals hun visies, ideeën en antwoorden op de meest actuele ICT-thema’s in de logistieke keten. Vakbeurs ICT & Logistiek vindt gelijktijdig met Logistica plaats.

Over Jaarbeurs
Het inspireren, motiveren en activeren van handel is waar Jaarbeurs zich dagelijks voor inzet. Hiermee verbinden we mensen en markten, handelaren en producenten. Dit doen we door waardevolle ontmoetingen te creëren, zowel fysiek als online. Zo brengen we mensen in contact met elkaar. Hiertoe beschikt Jaarbeurs over een kleurrijk palet aan mogelijkheden. Jaarbeurs organiseert beurzen, summits en evenementen. Daarnaast positioneert Jaarbeurs online platforms en bieden we bijzondere accommodaties, catering en services.

Voor meer informatie
LVTPR
Tessa Louwersheimer / Eline Alberts
T: 030 - 656 50 70
E: jaarbeurs@lvtpr.nl