www.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlwww.LVTPR.com

2515 volgers @ICTberichten
Herken zakelijke websitebezoekersMarcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
Deel dit nu via
Datum: (6 jaar en 8 dagen geleden)
Bedrijf:

Onderzoek Nest labs: Nederlanders scoren slecht op brandveiligheid voorafgaand aan Nationale Brandpreventieweken

Meer dan de helft (53%) van de Nederlandse huishoudens, ongeveer 4 miljoen¹, heeft geen vluchtroute. Alarmerend omdat 45% van de geïnstalleerde rookmelders niet blijkt te werken.

  • 4 op de 5 (84%) test zijn rookmelder niet minstens één keer per maand en 15% geeft toe nooit te testen
  • 86% denkt meer dan 5 minuten te hebben om spullen te pakken en de kamer te ontvluchten, terwijl je in de praktijk minder dan 5 minuten hebt
  • 70% heeft geen koolmonoxidemelder in huis hangen, terwijl vergiftiging nog steeds veel voorkomt

Amsterdam – 29 september, 2015 –  Uit onderzoek van Nest Labs blijkt dat 8 op de 10 (78%) van de Nederlandse huishoudens is uitgerust met minstens één rookmelder, maar dat 4 op de 5 (84%) zijn rookmelder niet maandelijks test. Dat terwijl zeker 45% van de rookmelders in Nederland niet werkt, volgens een rapport van de IFV (Brandacademie)².  Bovendien is het verontrustend dat meer dan de helft (53%) niet weet hoe hij zijn huis moet ontvluchten in het geval van brand.

Om inzicht te krijgen in de situatie in Nederland vroeg Nest, de bedenker van het thoughtful home concept, in samenwerking met YouGov* voorafgaand aan de Nationale Brandpreventieweken die op 1 oktober 2015 van start gaan, aan 1001 Nederlandse volwassenen naar hun kennis en gedrag omtrent brand- en koolmonoxideveiligheid.“Moderne huisbranden slaan vier keer sneller over dan 40 jaar geleden. Het vuur kan een kamer al in een paar minuten helemaal overnemen,” zegt Lionel Paillet, General Manager voor Europa bij Nest Labs. “Toch blijkt uit ons onderzoek dat miljoenen Nederlandse huishoudens nog steeds onbeschermd en onvoorbereid zijn. Nest ondersteunt het thema van de Nationale Brandpreventieweken “Verklein de kans op brand”. Niet alleen met hun producten, maar ook door meer begrip voor brandveiligheid bij Nederlanders te kweken.”

“Wij vinden dat een rookmelder meer moet doen dan een schel alarmsignaal laten horen. De nieuwe Nest Protect test zichzelf automatisch en gaat tot tien jaar mee. Dit is ook de eerste melder voor huishoudelijk gebruik waarvan je het alarm kunt uitzetten vanaf je mobiel, zonder dat je extra hardware nodig hebt. En net als de eerste generatie Nest Protect vertelt hij je wat het probleem is en kan hij zelfs een melding naar je telefoon sturen.”

Gebrek aan werkende brandalarmen
Volgens de IFV (Brandacademie)3 was in één op de vijf woningen waarin brand met fatale afloop heeft plaatsgevonden ten minste één rookmelder aanwezig (van 2008 en 2012). Veel huizen blijven echter onbeschermd omdat slechts 45% van de rookmelders het daadwerkelijk doet. 

Uit het onderzoek van Nest blijkt dat minder dan 1 op de 5 Nederlanders (16%) die in het bezit is van een rookmelder deze ook daadwerkelijk maandelijks test en zelfs 15% geeft toe het apparaat nooit te testen. Het is dan ook niet verrassend dat slechts 1 op de 4 (26%) zeker weet dat zijn rookmelder werkt. 

Die opvallende cijfers hebben mogelijk te maken met de negatieve reputatie van rookmelders in Nederland. Zo blijkt dat bijna driekwart (74%) van de respondenten vindt dat er vervelende aspecten zitten aan rookmelders. Het vaakst genoemd worden het vervelende gepiep bij een bijna lege batterij (42%), valse of hinderlijke alarmsignalen (31%), en het feit dat men de batterijen moet verwijderen om het alarm uit te zetten (22%).

Ondanks de slechte relatie tussen Nederlanders en hun rookmelder geeft 1 op 5 (21%) toe geen enkele rookmelder in huis te hebben geïnstalleerd.

Nederlandse gezinnen onvoorbereid op brand
Werkende rookmelders zijn essentieel omdat ze in een vroeg stadium waarschuwen zodat de bewoners extra tijd hebben om uit hun brandende huis te kunnen ontsnappen. Dit is slechts één onderdeel van een degelijk veiligheidsplan. Een vluchtroute is net zo’n belangrijk onderdeel van het veiligheidsplan in een huishouden. Meer dan de helft van de respondenten (53%) heeft geen vluchtplan gemaakt, en van de mensen die wel een vluchtplan hebben heeft slechts 1 op de 10 (13%) deze daadwerkelijk geoefend.

Maar niet alleen een gebrekkige voorbereiding vergroot het risico voor Nederlanders. Een alarmerend cijfer van 9 op 10 (90%) van de respondenten wil nog spullen redden voor ze zichzelf in veiligheid brengen.
De top vijf van dingen die Nederlanders mee willen nemen als ze op de vlucht moeten slaan voor brand zijn:

1.     Mobiele telefoon (55%)
2.     Portemonnee/ handtas (54%)
3.     Huis- /autosleutels (49%)
4.     Huisdieren (47%)
5.     Computer/tablet (33%)

Een factor die bijdraagt aan het gebrek aan gevoel van urgentie bij branduitbraak is dat de grote meerderheid van de Nederlandse respondenten (86%) onderschat of niet weet dat een ruimte vandaag de dag in minder dan 5 minuten in lichterlaaie kan staan, in vergelijking tot 30 minuten in de Jaren ’70, volgens Underwriters Laboratories4.

Koolmonoxide, een vijand om in de gaten te houden
Koolmonoxidemelders zijn nog niet wettelijk verplicht gesteld, hoewel er jaarlijks 1005 mensen gewond raken en 10 mensen het leven laten door koolmonoxidevergiftiging. Hoewel driekwart (76%) van de respondenten van het Nest onderzoek correct antwoordde dat blootstelling aan koolmonoxide dodelijke gevolgen kan hebben, gaf bijna 70% van de respondenten toe niet over een koolmonoxide alarm te beschikken.
Verontrustend is ook dat bijna één op de vier (25%) Nederlanders denkt dat een koolmonoxidelek te herkennen is aan een opvallende geur en dat meer dan één op de tien (14%) denkt dat koolmonoxide een zichtbaar gas is. Beide beweringen zijn onjuist en er is dan ook een duidelijke noodzaak voor goede educatie.

Nest Fire Truck on tour in Nederland
De Nest Fire Truck werd speciaal ingericht door West Coast Customs. Deze unieke brandweerauto zal tijdens de Nationale Brandpreventieweken in oktober door Nederland rijden. Nest zal brandweerhelmen uitdelen, handige veiligheidstips geven en het publiek tijdens demonstraties laten kennismaken met de tweede generatie Nest Protect.


*Onderzoeksmethode
Alle cijfers zijn afkomstig van YouGov. Totale onderzoeksgroep bedroeg 1001 Nederlandse volwassenen, representatief voor de Nederlandse bevolking vanaf 18 jaar, tussen 27 augustus en 2 september 2015. De enquêtes werden online afgenomen.

¹ Gebaseerd op 7.569.371 miljoen huishouden in 2013 – www.statline.cbs.nl
² http://www.ifv.nl/advieseninnovatie/Paginas/Resultaten-onderzoek-Brandweeracademie-naar-effectiviteit-rookmelders.aspx
³ http://www.ifv.nl/nieuws/Paginas/Relatief-veel-doden-door-brand-in-eerste-kwartaal-2014.aspx
? Underwriter Labatories - http://newscience.ul.com/articles/modern-residential-fires
5 Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) www.onderzoeksraad.nl

# # #

Over Nest
Het is de missie van Nest om een huis te creëeren dat rekening met je houdt. De Nest Learning Thermostat en Nest Energy Services zorgen voor comfort en regelen het energiegebruik in huis. Nest Protect: rook + koolmonoxidemelder zorgt ervoor dat mensen veilig zijn en blijven en Nest Cam houdt zicht op wat belangrijk is in huis. Nest-producten worden verkocht in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Canada, Ierland, Frankrijk, Nederland en België en zijn geïnstalleerd in meer dan 190 landen. Nest Learning Thermostat heeft tot nu toe geholpen om vier miljard kWh aan energie te besparen. Dankzij het Nest Developer Program, Works with Nest, werken Nest-producten naadloos samen met andere producten in huis. Kijk voor meer informatie op www.nest.com/nl.

Voor meer informatie: (niet voor publicatie):
Pride PR
Karlijn Stoelinga & Ivette van der Elst
nest@pridepr.nl

Tags  
Laatste van Nest  
Derde generatie Nest Learning Thermostat nu verkrijgbaar in Europa

Nest introduceert Nest Weave, en creëert zo het meest volledige ontwikkelingsplatform voor de connected home

Onderzoek Nest labs: Nederlanders scoren slecht op brandveiligheid voorafgaand aan Nationale Brandpreventieweken
Wereldprimeur: International Patiënt Summary (IPS) uitwisseling door Drimpy

NorthC Group tekent bindende overeenkomst voor de overname van Duitse colocatieprovider IPX

Privacysoftwaregigant ExpressVPN zwaar onder vuur

Planners presteren áchter de schermen

Eerste editie Planet Robot op woensdag 30 maart 2022
Fundaments wint FY21 Global Cloud Partner of the Year award van Cohesity

Extreme Networks rond overname van Ipanema - de SD WAN-divisie van Infovista - af

Thijs Vermaat nieuwe Managing Director Experis

Vertiv introduceert het meest uitgebreide platform voor IT-beheer op de markt voor hybride en gedistribueerde netwerken en edge computing

3 op de 5 Nederlanders wil werken bij bedrijf dat diversiteit als kernwaarde heeft 

Kaspersky Smart Home Security: een nieuw product om aangesloten apparaten thuis te beschermen

Ontdek het snelste toetsenbord ter wereld – de Razer Huntsman V2

SentinelOne breidt partner ecosysteem uit met nieuwe NDR-integraties

Nieuwste platform release van ServiceNow helpt bedrijven bij de grootste uitdagingen van het hybride werken door de inzet van workflows

Sophos-onderzoek: Meer dan 2 miljoen dollar aan herstelkosten bij ransomware-aanvallen in de financiële sector

Check Point Research: zwarte markt voor valse vaccinatiecertificaten is nu volwaardige industrie

Werving stijgt weer op prioriteitenlijstje Europese bedrijven

Neobanken laten traditionele banken achter door inzet Regtech

VMware benoemt Kit Colbert tot Chief Technology Officer

Websuper Picnic haalt € 600 miljoen op om internationale groei te versnellen
Geplaatst:
Verstreken tijd: 6 jaar en 8 dagen
Nest contact  

Logo Nest

Nest sociaal  


Nest tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo  Fundaments, Expert in Clouds
Logo Login Consultants
Logo Elbo Technology
Logo iSOC24
Logo Vabi
Logo Brixxs
Logo SoftApp BV
Logo MatrixMind
Logo Nice to Meat
Logo Fullstaq B.V.
Logo Stichting ITdonations
Logo Jortt BV
Logo NPRM NV
Logo Stylonic.nl
Logo PlanMen
Logo Facilitor
Logo VPNdiensten.nl
Logo Techone B.V.
Logo Yenlo
Logo E-mergo
Logo Orange Cyberdefense
Logo Boys with Brains
Logo MCS B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Medius
Logo Spryng
Logo Medius
Logo VPNdiensten.nl
Logo Extreme Networks
Logo Experis
Logo Vertiv
Logo Visma | Raet
Logo Kaspersky
Logo Kaspersky
Logo Uniserver
Logo reichelt elektronik
Logo Barracuda Networks
Logo Citrix
Logo Eaton
Logo Poly
Logo Deliverect
Logo ManpowerGroup
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Eenmalig publiceren
- Persbericht aanleveren

Regelmatig publiceren
- Bedrijfsabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 92062 persberichten
- 6044 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10754 tags

Publicatiekenmerken
+ Behouden tekstopmaak
+ Foto/illustratie/logo
+ Downloadbare bijlages
+ Profiel met socials
 
www.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlwww.LVTPR.com