Datum: (971 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Yellow Communications

PA Consulting Group en The Carlyle Group kondigen akkoord aan over toekomstige samenwerking

Investering zal de groei en internationale expansie in Amerika, Europa en het Midden-Oosten aanjagenUtrecht - 29 september 2015 - PA Consulting Group (PA) en internationale vermogensbeheerder The Carlyle Group (NASDAQ: CG) kondigen vandaag een overeenkomst aan waarbij Carlyle een meerderheidsbelang van 51 procent in PA neemt. PA wordt gewaardeerd op 1 miljard USD. De overeenkomst zal naar verwachting in december 2015 worden afgerond, onder voorbehoud van goedkeuring en instemming door de aandeelhoudersvergadering in november 2015.

PA is een internationaal consulting, technologie en innovatie bedrijf dat sinds 1943 wereldwijd bedrijven en overheden adviseert en ondersteunt. PA heeft voor, tijdens en na de financiële crisis indrukwekkende resultaten gerealiseerd en heeft een ambitieuze groeistrategie in Europa, Amerika en het Midden-Oosten. PA kan door de samenwerking met Carlyle zijn succes verder uitbouwen en verdere groei versnellen. PA’s onafhankelijkheid, huidige cultuur, merk en waarden zullen behouden blijven. Ook het principe van employee ownership zal worden gecontinueerd.

De financiering geschiedt door Carlyle Europe Partners IV (CEP IV), een Europees investeringsfonds. CEP IV heeft ook andere deelnames in Europese bedrijven.

Alan Middleton, CEO van PA Consulting, zegt: "PA helpt klanten over de hele wereld al meer dan 70 jaar het verschil te maken. Het wereldwijde netwerk van Carlyle, hun zakelijke contacten en ervaring met fusies en overnames zullen ons bij het realiseren van verdere en snellere groei ondersteunen. Wij zullen vanuit een onafhankelijke positie onze klanten blijven ondersteunen en de hoge kwaliteit en innovatie blijven leveren die onze klanten van ons gewend zijn”.

Marcus Agius, Non-Executive Chairman of PA: "Carlyle heeft een gevestigde reputatie op het gebied van waardecreatie door investeringen. Onze discussies leverden het inzicht op dat PA en Carlyle complementair zijn en we hebben goede verwachtingen van onze gezamenlijke toekomst”.

Eric Kump, Managing Director van Carlyle Europe Partners, zegt: "PA staat op het punt om door te breken naar een nieuwe groeifase en we zijn verheugd om deze ambitieuze plannen te kunnen ondersteunen”.

Alex Stirling, directeur van Carlyle Europe Partners, "De consulting sector gaat door een spannende ontwikkelingsfase. We hebben veel respect voor PA's reputatie om uitzonderlijke resultaten te realiseren voor klanten zowel in de publieke als private sector en voor de wijze waarop zij het Technology Centre in Cambridge inzetten voor het realiseren van innovatie. We zijn verheugd om met Alan en zijn team samen te kunnen werken om wereldwijde groei van PA te realiseren”.

-EINDE-

Noot voor de redactie

PA Consulting Group
Adam Adams
+44 20 7312 4602 / +44 7714 697 123
Adam.Adams@paconsulting.com

The Carlyle Group
Catherine Armstrong
+44 (0) 207 894 1632 / +44 7880 006200
Email: catherine.armstrong@carlyle.com

Over PA Consulting Group
PA is een “employee-owned” bedrijf met meer dan 2500 medewerkers, wereldwijd opererend vanuit kantoren in Noord-Amerika, Europa, Scandinavië, de Golfstaten, en het Azië-Stille Oceaan gebied. Ze zijn experts in energie, financiële dienstverlening, gezondheidszorg, biowetenschappen, consumenten en maakindustrie, overheid, defensie en veiligheid, transport en logistiek. Hun diepgaande industriekennis gecombineerd met management advies vaardigheden, technologie en innovatie, stelt hun in staat om conventioneel denken te doorbreken en uitzonderlijke resultaten te bereiken met een blijvende impact.
PA Make the Difference case studies.

Over The Carlyle Group
The Carlyle Group (NASDAQ: CG) is een wereldwijde vermogensbeheerder met $ 193.000.000.000 aan activa in beheer verdeeld over 128 fondsen en 159 fund of funds vehicles. Het is Carlyle's doel om verstandig te investeren en waarde te creëren ten behoeve van haar investeerders, van wie velen openbaar pensioenen zijn. Carlyle investeert in vier segmenten - Corporate Private Equity, Real Assets, Global Market Strategies en Investment solutions - in Afrika, Azië, Australië, Europa, het Midden-Oosten, Noord-Amerika en Zuid-Amerika. Carlyle heeft expertise in diverse industrieën, waaronder: ruimtevaart, defensie en overheidsdiensten, consumenten & retail, energie, financiële diensten, gezondheidszorg, industrie, vastgoed, technologie en zakelijke diensten, telecommunicatie en media en transport. The Carlyle Group heeft meer dan 1.700 mensen in dienst verdeeld over 35 kantoren verspreid in zes continenten.

Web: www.carlyle.com
Videos: http://www.carlyle.com/news-room/corporate-videos_new
Tweets: www.twitter.com/onecarlyle
Podcasts: www.carlyle.com/about-carlyle/market-commentary

PA Consulting Persdesk
Jennifer Schouten
023 555 34 24
paconsulting@yellow-communications.com
www.paconsulting.com