Gemeenten in de Hoeksche Waard en Regionale Sociale Dienst klaar voor de toekomst met telefonieoplossing van Zetacom

Oplossing zorgt voor betere bereikbaarheid en is eenvoudig op te schalen naar extra locaties en gebruikers

Zoetermeer. ISHW, het ICT-samenwerkingsverband van vijf gemeenten in de Hoeksche Waard en de Regionale Sociale Dienst, heeft gekozen voor een telefonieoplossing van system integrator Zetacom. De system integrator implementeert een redundante VoIP-telefonieoplossing gebaseerd op Mitel. Dit wordt gecombineerd met Zetacom Vast, een netlijndienst op basis van SIP-trunks, inclusief vast-mobiel integratie. Daarnaast wordt er een Klant Contact Center (KCC) ingericht met de Mitel contact center-oplossing voor optimale dienstverlening aan klanten. Meer dan 750 medewerkers verdeeld over elf locaties in de Hoeksche Waard gaan de oplossing gebruiken.

Telefonieomgeving met oog op de toekomst
Met de inrichting van de telefonieomgeving wordt een verouderd platform vervangen, waardoor de bereikbaarheid wordt vergroot en de beheerkosten worden verlaagd. Een belangrijke eis is dat de organisatie zeer eenvoudig extra locaties en gebruikers kan toevoegen. Monique van der Stappen - projectleider telefonie ISHW: “De flexibiliteit van een VoIP-omgeving ondersteunt toekomstige vergaande samenwerking van de vijf gemeenten.”

Flexibiliteit en bereikbaarheid spelen grote rol
De telefonieomgeving wordt verrijkt met vast-mobiel integratie en voicemail voor alle gebruikers met een vast toestel. Monique van der Stappen: “Met de nieuwe oplossing zijn gebruikers in staat om bijvoorbeeld vaste en mobiele telefonie te integreren, kunnen zij eenvoudig hun eigen bereikbaarheid regelen en hebben zij inzicht in beschikbaarheidsinformatie van collega’s. De combinatie van het Klant Contact Center en Unified Communications moet de bereikbaarheid en dienstverlening binnen de vijf gemeenten sterk verbeteren. In de toekomst willen de HW-gemeenten klanten nog beter van dienst zijn, ongeacht de plek waar de medewerkers zich bevinden.”

In januari 2016 wordt de nieuwe telefonieomgeving opgeleverd. Zetacom verzorgt de implementatie, het onderhoud, de gebruikerstrainingen en de opleidingen.

Over Zetacom
Zetacom is system integrator voor de zakelijke markt. Zetacom is gespecialiseerd in het implementeren van innovatieve tele- en dataoplossingen, waaronder telecommunicatiesystemen, contactcenters, netwerkinfrastructuren en -beveiliging. Met 140 medewerkers werkt Zetacom landelijk vanuit Zoetermeer (hoofdvestiging), Bleiswijk (distributiecentrum) en ’s-Hertogenbosch (trainingscentrum) voor zowel de grootzakelijke markt als het MKB. Tot de opdrachtgevers behoren de overheid, industrie, dienstverlening, horeca, gezondheidszorg en transportsector, variërend van lokaal georiënteerde tot landelijke organisaties. Voor meer informatie: www.zetacom.nl.

Over ISHW
Vanaf 1 januari 2014 is ISHW een nieuwe gemeentelijke organisatie. De gemeenten Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk, Oud-Beijerland, Strijen en RSDHW (Regionale Sociale Dienst Hoeksche Waard), maken gebruik van de IT-diensten en ICT-voorzieningen via ISHW. Een krachtenbundeling die voor alle deelnemende gemeenten en de RSDHW hetzelfde betekent: meer kwaliteit tegen minder kosten. Voor meer informatie: www.ishw.nl.


Noot voor de redactie, niet voor publicatie
Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:
Zetacom BV, Barbara Bubberman (Medewerker Marketing), 088-938 2245 of b.bubberman@zetacom.nl.