ContentbureauHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl
2519 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (6 jaar en 131 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Lubbers De Jong

Steelcase zet met de toepassing van innovatieve technologieën in op het intelligente kantoor

Amsterdam, 15 september 2015 – Werkomgevingsspecialist Steelcase zet met nieuwe concepten en ideeën in op ‘The Intelligent Office, de werkomgeving van de toekomst die technologie in de ruimte en het meubilair integreert. De belangrijkste doelen die hierbij worden nagestreefd, zijn het verbeteren van de samenwerking tussen mensen en hen meer controle geven over factoren die de productiviteit en de kwaliteit van hun werk negatief kunnen beïnvloeden, zoals geluid, onderbrekingen en afleiding, licht en temperatuur.

Het Intelligent Office-concept van Steelcase bestaat er uit dat sensoren in de kantoorinrichting worden geïntegreerd die data verzamelen en combineren. Uit de dataset die met behulp van deze embedded technology wordt opgebouwd, kan na verloop van tijd betekenisvolle informatie worden gedestilleerd over hoe mensen werken en kunnen nieuwe inzichten worden opgedaan over hun voorkeuren ten aanzien van de werkomgeving. Steelcase wil op basis hiervan komen tot een kantooromgeving die nog gerichter en beter de samenwerking tussen mensen ondersteunt en storende invloeden zo veel mogelijk uitbant.

‘Concentratie is een schaars goed’, zegt Allan Smith, global vice president of marketing bij Steelcase. ‘Dit is één van de conclusies die wij getrokken hebben na het analyseren van de resultaten van neurowetenschappelijk onderzoek naar de impact van het menselijk denken en gedrag op hun werk. Dit in combinatie met de diepgaande studies die wij de afgelopen jaren gedaan hebben naar de veranderende manier van werken, de werkomgeving en nieuwe technologieën, biedt ons nu al volop aanknopingspunten om het concept van het intelligente kantoor verder uit te werken, op zo’n manier dat het bijdraagt aan het cognitieve, emotionele en fysieke welbevinden van mensen. Met de inzichten die voortkomen uit de toepassing van sensoren, zullen wij een nadere invulling en een concrete uitvoering kunnen geven aan het begrip ‘The Intelligent Office’. Voor de toekomst voorzien wij een werkomgeving die kenniswerkers helpt om zich op het werk beter te voelen en die hen optimaal faciliteert om beter te denken.

Uit neurowetenschappelijk onderzoek blijkt dat het concentratievermogen van mensen niet onbeperkt is. Net als de rest van het menselijk lichaam raken ook de hersenen op een bepaald moment vermoeid. Activiteiten als het uitvoeren van analyses, het bepalen van prioriteiten, het maken van planningen en kritisch denken zijn zogenaamde ‘energievreters’. Om energie te sparen en deze zo goed mogelijk te benutten, werken onze hersenen in pieken en dalen. Uit de meta-analyse die Steelcase heeft uitgevoerd op neurowetenschappelijke studies blijkt dat mensen die hun productiviteit en creativiteit willen vergroten, vooral niet meer uren moeten werken en evenmin moeten proberen om hun concentratietijd op te rekken. In plaats daarvan zouden ze moeten leren het ritme van hun concentratievermogen beter te managen gedurende de dag en hun activiteiten af te stemmen op hun energieniveau.

De inrichting van de werkomgeving kan hierbij een belangrijke rol vervullen. Door het beperken van storende invloeden die de concentratie doen afnemen. En ten tweede door de werkomgeving te ontwerpen als een ecosysteem van verschillende zones (samenwerking-individueel) en settings (formeel-informeel). ‘Medewerkers worden hiermee gefaciliteerd om een werkplek te kiezen die past bij hun gemoedstoestand, hun energielevel en de taken die ze op dat moment willen uitvoeren’, aldus Smith. ‘Het inzicht in de werking van onze hersenen helpt ons om een werkomgeving te ontwerpen die mensen in staat stelt om hun gedachtes en cognitieve informatie te ontsluiten naar de technologische hulpmiddelen waarmee ze zich omringen. Dit zorgt er ten eerste voor dat mensen minder snel overprikkeld raken en ten tweede dat ze informatie beter en gemakkelijker met anderen kunnen delen.’

Het Intelligent Office-concept van Steelcase omvat:

Brody WorkLounge met sensoren Een sensor in de nieuwe Brody WorkLounge stoel activeert een rood licht rondom Brody om anderen er op attent te maken dat de unit in gebruik is. Via een eenvoudig te bedienen audiopanel kunnen mensen de gewenste muziek selecteren, die via in de hoofdsteun geïntegreerde speakers wordt afgespeeld. En dankzij de mogelijkheid om de leuning voor de onderrug te verwarmen, ervaren mensen een comfortabel gevoel en blijven ze gevrijwaard van kou. Een factor die een sterke negatieve impact heeft op het concentratievermogen.

Intelligent Divisio™ Screen –  Het concept Divisio screen, voor de scheiding van individuele werkplekken, laat middels een signalering zien of de ruimte vrij of bezet is. Het display omvat tevens een datum-, tijd- en temperatuuraanduiding. De screen heeft daarnaast een ‘niet storen’-knop zodat medewerkers hun collega’s er op kunnen attenderen dat ze niet gestoord willen worden. De device verschaft de gebruiker ten slotte informatie die betrekking heeft op hun welzijn en de taken die ze moeten uitvoeren, zoals notificaties om regelmatig op te staan en te bewegen, pauzes te nemen en voor aankomende vergaderingen.

Gesture stoel met geïntegreerde slimme technologie – Sensoren die in de Gesture stoel kunnen worden geïntegreerd, monitoren de houdingen, de zitgewoontes en stressniveaus en leren de gebruiker beter te zitten. Wanneer iemand in de Gesture zit, wordt de informatie over zijn zitgedrag getoond op een iPad. Deze technologie wordt aangeboden in samenwerking met Darma, de toonaangevende technologieleverancier op dit gebied..

media:scape TeamStudio met V.I.A (Vertical Intelligent Architecture) – Om teams op afstand effectiever te laten samenwerken, hebben V.I.A. wanden geïntegreerde, intuïtieve multi-touch schermen waarmee de teamleden real-time samen content kunnen maken. De teamleden kunnen de inhoud op het scherm tegelijkertijd swipen, aanpassen, uitbreiden en opslaan. Camera’s zijn zo gepositioneerd dat er optimale zichtlijnen ontstaan voor collega’s op afstand om tegelijkertijd zowel de digitale als de analoge informatie te zien. Ingepaste media:scape-technologie van Steelcase maakt het eenvoudig om content te delen vanuit een groot aantal verschillende devices. Het interactieve scherm wordt ontwikkeld in samenwerking met Prysm.

Voor meer informatie over deze conceptoplossingen en toepassingen gaat u naar: www.steelcase.com

###

Over Steelcase
Al meer dan honderd jaar ondersteunt Steelcase Inc. toonaangevende bedrijven wereldwijd bij het creëren van geweldige ervaringen, daar waar het werk gebeurt. De Steelcase-groep, die onder meer de merken Steelcase en Coalesse omvat, biedt een uitgebreid portfolio van meubilair, technologie en diensten gericht op het zo goed mogelijk benutten van het menselijk potentieel en het vergroten van de sociale, economische en ecologische duurzaamheid. Steelcase heeft een wereldwijde dekking via een netwerk van kanalen, inclusief meer dan 800 dealers. Steelcase is wereldwijd actief, marktleider en beursgenoteerd en behaalde over het boekjaar 2015 een jaaromzet van $ 3,1 miljard. Meer informatie vindt u op www.steelcase.nl.

Voor meer informatie en high res beeldmateriaal voor de pers:

Steelcase
Manager Brand Communications EMEA
Veerle de Clerck
T: 00 32 479 944 002
E: VDECLERC@steelcase.com

Lubbers De Jong
Wilco Rutenfrans
Telefoon: 020 2050421
Email: wilco@lubbersdejong.nl
Twitter: @WilcoLDJ
Laatste van Steelcase B.V.  
8 tips aan bedrijven voor het creëren van de ideale werkomstandigheden op kantoor

Tevredenheid over werkplek zorgt voor meer betrokken werknemer

Tien tips om beter te denken op het werk
Geplaatst:
Verstreken tijd: 6 jaar en 131 dagen
PR contact  

Logo Lubbers De Jong
Steelcase B.V. contact  

Logo Steelcase B.V.

  +31 (0)20 3118410
  info_nl@steelcase.com
  www.steelcase.com
Steelcase B.V. sociaal  


Steelcase B.V. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Maunt
Logo ESTG
Logo Adwise
Logo Webton
Logo Mulder-Hardenberg
Logo ValidSign
Logo eV-ict
Logo Klantcontact Partnership Studie (KPS)
Logo BIM4Production
Logo 123zakelijk
Logo Music in Brands
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Priemo
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Cellnex
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo Spryng
Logo BarTrack
Logo Techone B.V.
Logo PQR
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Medius
Logo Cellnex
Logo PayIBAN BV
Logo MCS B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Lightspeed
Logo Thinkwise
Logo ilionx
Logo SurveyMonkey
Logo Clarity Benelux
Logo ISBW
Logo Techniekopleiding.nl
Logo GNX
Logo Visma | Raet
Logo Poly
Logo Citython
Logo Visma | Onguard
Logo ManpowerGroup
Logo Auth0
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91094 persberichten
- 5974 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10265 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.EVENTIVE.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl