www.LVTPR.nlwww.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl
2472 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (1496 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: MCS PR

Nidera Rotterdam besteedt groot deel IT uit aan Cegeka

Veenendaal, 15 september 2015 - Nidera is een wereldwijd opererende onderneming die landbouwproducten, zoals granen en plantaardige oliën levert aan de voedselindustrie. Het bedrijf heeft Cegeka gekozen om een groot deel van de IT uit te besteden. Het datacenter van Nidera dat nu nog in het Rotterdamse hoofdkantoor staat, zal gemigreerd worden naar het datacenter van Cegeka.

Nidera heeft vestigingen in meer dan twintig landen en distribueert landbouwproducten in meer dan 60 landen. Het bedrijf is flink gegroeid en het huidige kantoorpand is te klein geworden. Daarom is eind vorig jaar besloten om naar een ander kantoorpand te verhuizen: ‘De Rotterdam’, het grootse gebouw van Nederland. De verhuizing is tevens aangegrepen om het datacenter dat is gehuisvest in het huidige kantoor, volledig uit te besteden. Bovendien zal Cegeka ook het netwerk voor de kantoorautomatisering in het nieuwe kantoor implementeren en beheren.

Sander Bungener, IT Manager van Nidera: “In ons eigen datacenter staan zo’n 300 servers en het was voor ons relatief kleine team bijna niet meer te doen om dat goed te beheren. Daarom wilden we ons datacenter uitbesteden aan een professionele partij die de IT-continuïteit volledig kan garanderen. Daarbij hadden we bijzondere eisen: voor de migratie is weinig tijd omdat het huidige kantoor op 1 december moet worden opgeleverd én de kandidaat moet beschikken over zowel Microsoft- als AS400-expertise en goede maatregelen hebben getroffen wat betreft continuïteit en disaster recovery. Veel kandidaten vielen af omdat ze de migratie niet aandurfden, of niet beschikten over de juiste expertise. Cegeka bleef als beste partij over. We hebben er alle vertrouwen in dat het Cegeka gaat lukken, niet alleen omdat alle technische kennis aanwezig is, maar ook omdat zij diepgaande ervaring hebben met het goed inrichten van de benodigde processen.”

De IT afdeling van Nidera in Rotterdam verzorgt zowel de automatisering van het Rotterdamse hoofdkantoor als een deel (ongeveer 20 procent) van de internationale organisatie. Alleen de SAP-applicaties gaan niet over, maar blijven bij een grote SAP-specialist. Cegeka gaat voor Nidera datacenterdiensten verzorgen, waaronder Infrastructure as a Service (IaaS), inclusief servers, storage en back-upvoorzieningen), en Platform as a Service (Paas) voor zowel Windows, Linux alsmede, AS400-systemen. Cegeka biedt daarbij optimale schaalbaarheid en een pay-per-use afrekenmodel. Essentieel is verder high availability, inclusief uitwijkvoorzieningen en een

 24/7 dienstverlening. Na de migratie zal de IT-organisatie van Nidera getransformeerd worden tot een regieorganisatie. Ook het functionele applicatiebeheer en het beheer van het wide area netwerk voor de gehele organisatie zal Nidera zelf blijven doen.

Belangrijke doelen
Sander Bungener: “Met de uitbesteding aan Cegeka bereiken we onze belangrijkste doelen. Onze IT-continuïteit is gewaarborgd en we zijn verzekerd van de juiste kennis. In het verleden worstelden we vaak met het vinden van mensen met de juiste kennis, vooral voor vervanging bij afwezigheid. Daar hebben we straks geen enkele zorg meer over. We hebben bij de selectie van onze IT-partner ook goed gekeken naar de kwaliteiten van de organisatie zelf. Cegeka past veel beter bij ons dan grote partijen. We krijgen de juiste prioritiet en de respons is soepeler en sneller. Het voelt beter aan! De migratie is al in gang gezet en de deadline is gewoon haalbaar.”

Intern netwerk
Nidera heeft een aparte aanbesteding uitgeschreven voor implementatie en beheer van het interne netwerk dat voor de kantoorautomatisering wordt gebruikt. Dit stond los van het uitbestedingstraject voor het datacenter, maar ook hier bleek Cegeka de beste partij te zijn. Het bedrijf gaat dit netwerk in het nieuwe kantoorpand van Nidera implementeren en neemt daarna het beheer op zich.

Jan Willem van den Bos, commercieel directeur van Cegeka Outsourcing: “Nidera is voor Cegeka een zeer interessante klant, onder andere omdat de gevraagde scope een perfecte match is met onze standaard diensten. Daarnaast staat er veel tijdsdruk op het transitietraject, wat een uitdaging oplevert die Cegeka graag aangaat. Tijdens dit soort uitbestedingstrajecten vinden wij het essentieel dat we een intensieve relatie met de klant opbouwen. Dit is bij Nidera zeker gelukt. Het is prettig samenwerken met de mensen van Nidera. Zij weten precies wat ze willen op functioneel gebied en vertrouwen op ons voor de uitvoering. We zien dat deze aanpak aanslaat bij middelgrote organisaties en door klanten zoals Nidera absoluut gewaardeerd wordt.”

Over Cegeka
Cegeka is een onafhankelijke, Europese ICT–dienstverlener. Het bedrijf helpt zijn klanten met IT-consultancy opdrachten, de integratie van ICT-infrastructuur, de ontwikkeling en implementatie van toepassingen en outsourcing. Het van origine Belgische ICT-bedrijf huisvest ICT van zijn klanten in de eigen datacenters in Hasselt, Leuven en Veenendaal. Een nieuw, state-of-the-art datacenter wordt eind 2015 in Geleen geopend. Bij de Cegeka Groep zijn meer dan 3500 mensen werkzaam, en het bedrijf verwacht voor 2015 een geconsolideerde omzet van 400 miljoen euro. Cegeka heeft vestigingen in België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Luxemburg, Oostenrijk, Polen, Roemenië, Slowakije en Tsjechië. Aan klanten in heel Europa levert Cegeka diensten voor softwareontwikkeling, 24-uurs servicedeskbeheer, begeleiding van agile transformaties, integratie van cloud software en omnichannel marketing. Bezoek www.cegeka.com voor meer informatie.

Contact voor journalisten:
MCS PR
Perlita Fränkel
T: (023) 56 28 208
E: perlita@mcspr.nl
Tags bij dit bericht  
Deel dit bericht  
Twitter Facebook LinkedIn
Eerder van Cegeka  
23 sep 2019 Groente- en fruitleverancier Nature’s Pride kiest voor Cegeka

19 aug 2019 Cegeka in de top 1% wereldwijd van Microsoft Business Applications-partners

4 jun 2019 Karim Henkens wordt de nieuwe algemeen directeur van Cegeka in Nederland, DACH en Nordics
Reacties  
Er zijn nog geen reacties. Om te reageren moet u inloggen
Persberichten van vrijdag 18 oktober 2019  
10 vragen voor het maken van de juiste keuze voor de aanschaf van een tablet voor op het werk

bGrid stelt Bart Melis aan als CEO

Veeam voor derde jaar op rij uitgeroepen tot Leader in Gartner 2019 Magic Quadrant for Data Center Backup and Recovery Solutions
Luisterhuis en CB gaan samen

Nuance en Microsoft werken samen om de arts-patiënt ervaring te transformeren

Cumulus Networks stelt datacenter-innovaties beschikbaar voor de modernisering van campusnetwerken

Sharp breidt BIG PAD-aanbod uit met zes interactieve 4K-schermen  

RoSecure voegt Ajax Systems toe aan portfolio

Red Hat breidt Kubernetes-ontwikkelaarservaring uit met nieuwe versie Red Hat OpenShift 4

Naadloze koppeling CRM-systeem Salesforce en ECM-oplossing Doxis4

Workday breidt zijn voorsprong in technologie uit met innovaties voor de veranderende wereld van HR

Workday versterkt bestaande technologie met innovaties voor de veranderende wereld van finance

Heijmans uitvoerders werken 25% efficiënter dankzij nieuwe projectmanagementtool

IFS onthult blauwdruk voor geëvolueerde architectuur

Samsung Electronics behoudt 6e plaats in Interbrand’s Best Global Brands 2019

50 startups gaan met Constantijn van Oranje mee naar CES2020 in Las Vegas

BlackBerry Cylance integreert met Backstory Chronicle

Dataiku stelt Chief People Officer en Chief Customer Officer aan voor versnelde wereldwijde groei
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1496 dagen
PR contact  
Logo MCS PR
Cegeka contact  
Logo Cegeka
  (0318) 41 00 00
  info@cegeka.nl
  www.cegeka.nl
Cegeka sociaal  
Cegeka tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Icontact BV
Logo NewChannel
Logo PanCompany
Logo Maunt
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo NewChannel
Logo Belcentrale.nl
Logo Distology Nederland B.V.
Logo Leadgate Europe
Logo QuandaGo
Logo NewChannel
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo ZyLAB
Logo Insight
Logo Data Matters BV
Logo RoSecure
Logo RoSecure
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Medius
Logo Belcentrale.nl
Logo Vcare connect
Logo SCOS Software bv
Logo Spryng
Logo E-mergo
Logo Curvature
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Yenlo
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Keeping
Logo PQR B.V.
Logo Veeam Software
Logo Nuance
Logo Cumulus Networks
Logo Sharp Electronics Nederland
Logo Red Hat, Inc.
Logo SER Group
Logo Workday
Logo Workday
Logo myBrand
Logo IFS
Logo Datto
Logo NTT Ltd.
Logo Databricks
Logo Databricks
Logo Eaton
 
www.marcommit.nlwww.LVTPR.comwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl