Afluistervrij mobiel chatten met SECURE CHAT

G DATA biedt gratis app voor sterk versleuteld chatten

Badhoevedorp, 14 september 2015
 
Er zijn wereldwijd meer dan 2 miljard smartphones die worden gebruikt voor mobiel chatten (bron: We are social). Om te voorkomen dat privécommunicatie of bedrijfskritieke informatie kan worden afgetapt, introduceert G DATA zijn nieuwe app SECURE CHAT. Deze app, die in eerste instantie beschikbaar is voor Android-gebruikers, biedt sterke versleuteling van SMS en een berichtendienst via internet. Niet alleen tekst wordt meervoudig versleuteld, maar ook bestanden zoals foto’s. De app werkt met het zeer veilige Axolotl protocol. G DATA SECURE CHAT is nu gratis verkrijgbaar via Google Play.


“Als individuen of bedrijven hun communicatie willen beschermen tegen spionage en datadiefstal, worden zij geconfronteerd met een verwarrend aanbod aan mobiele chat-apps,” zegt Christian Geschkat, Product Manager Mobile Solutions. “G DATA SECURE CHAT is een gemakkelijk te gebruiken app, die sterke versleuteling van de communicatie biedt.”

Privacy gegarandeerd
G DATA SECURE CHAT kan werken met SMS, dat gebruik maakt van het telefoonnetwerk en heeft daarnaast een chatfunctie die gebruik maakt van de internetverbinding. Niet alleen tekst, maar ook foto’s, video’s en andere media worden versleuteld. Gebruikers behouden de rechten over hun bestanden en berichten en hoeven dus niet bang te zijn dat hun communicatie wordt ge- of misbruikt door derden. Dankzij de zelfdestructie-timer in SECURE CHAT, kan de verzender bepalen wanneer zijn berichten en bestanden op het apparaat van zijn gesprekspartner worden verwijderd.

Axolotl-encryptie
Dankzij een proces met de naam ‘elliptisch gebogen cryptologie’, wordt het Axolotl-protocol internationaal gezien als zeer veilig en praktisch onkraakbaar. De servers van G DATA SECURE CHAT staan onder controle van G DATA en bevinden zich in Duitsland, waar zij onder de zeer strenge Duitse privacywetgeving vallen. De servers bevatten alleen de technische informatie die nodig is om de app te activeren. De communicatie tussen gebruikers van G DATA SECURE CHAT vindt rechtstreeks van toestel tot toestel plaats, waardoor deze niet op servers terecht komt.

G DATA SECURE CHAT is nu gratis te downloaden via Google Play. Deze versie beschikt over volledige versleutelingsfunctionaliteit voor SMS en chat-communicatie.

Belangrijkste functionaliteiten van G DATA SECURE CHAT
-       Veilige versleuteling (van verzender tot ontvanger) voor zowel één-op-één- als groepchats
-       Verstuur afbeeldingen en video’s snel, simpel en veilig met versleuteling
-       Verstuur berichten met zelfdestructie-timer
-       Maak een back-up van lokale chatgeschiedenis op een SD-kaart
-       Versleutel lokale chatgeschiedenis en beveilig deze met een wachtwoord

Gebruikers die ook de premium-versie van G DATA Internet Security voor Android gebruiken, beschikken over drie extra functionaliteiten:
-       Phishingfilter voor URL’s in binnengekomen berichten
-       Filter voor inkomende en uitgaande berichten via SMS en chat-communicatie op malware en ongewenste advertenties
-       Verberg binnenkomende berichten van geselecteerde contacten

Over G DATA
IT-beveiliging is in Duitsland uitgevonden: G DATA Software AG wordt gezien als de uitvinder van AntiVirus. Meer dan 25 jaar geleden ontwikkelde het bedrijf, dat in 1985 in Bochum werd opgericht, het eerste programma dat de strijd aanbond met computervirussen. Tegenwoordig is G DATA één van ’s werelds leidende leveranciers van IT-beveiligingsoplossingen.

Testresultaten bewijzen dat “Made In Germany” IT-beveiliging internetgebruikers de best mogelijke bescherming biedt. Consumentenbonden over de hele wereld testen sinds 2005 internet security-oplossingen. G DATA won acht van de testen van Nederlandse Consumentenbond. Ook internationaal werden vele overwinningen behaald, waaronder in Australië, België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Spanje en de Verenigde Staten.

Het productportfolio bevat beveiligingsoplossingen voor consumenten, kleine zelfstandigen, het MKB en grote ondernemingen. G DATA’s beveiligingsoplossingen zijn wereldwijd verkrijgbaar in meer dan 90 landen.

Meer informatie over G DATA en zijn oplossingen is te vinden via www.gdata.nl en www.gdata.be.