www.lubbersdejong.nlContentbureauwww.marcommit.nlwww.marcommit.nl
2481 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (1589 dagen geleden)
Bedrijf:

De industrialisatie van computerruimten begint met Rittal

Rittal moderniseert unieke Europese computerruimte

Zevenaar, 14 september 2015

De ultieme computerruimte: in Måløy aan de Noorse westkust moet op 120.000 m2 het Lefdal Mine Datacenter (LMD) met een capaciteit van 100 MW ontstaan. De exploitant wil de computerruimte tot de nummer 1 in Europa maken waar het gaat om kostenefficiëntie, veiligheid, flexibiliteit en duurzaamheid. Om dit mogelijk te maken kiest LMD bij de bouw van de IT-infrastructuur volledig voor gestandaardiseerde computerruimtemodulen op basis van het modulaire, gestandaardiseerde systeem RiMatrix S. In 2016 moeten de eerste units geïnstalleerd en in bedrijf gesteld zijn – het begin van de industrialisatie van computerruimten door Rittal.

Met een oppervlak van 120.000 m2, verdeeld over vijf niveaus, wordt het Lefdal Mine Datacenter (LMD) in een voormalige mineralenmijn in Måløy, ongeveer 500 km ten noordwesten van Oslo, een computerruimte van de overtreffende trap. Voor de exploitatie wordt 100%  hernieuwbare energie gebruikt (wind, water) en de koeling vindt plaats met zeewater uit de aangrenzende fjord. Met een PUE (Power Usage Effectiveness) van minder dan 1,1 en de traditioneel lage stroomkosten biedt de Noorse exploitant een systeem met een maximum aan energie-efficiëntie. Ten opzichte van een cloud-computerruimte in Duitsland zijn kostenbesparingen van ruim 40% mogelijk.
 
Voor de IT-infrastructuur ontwikkelde Rittal samen met LMD en IBM gestandaardiseerde computerruimtemodulen op basis van RiMatrix S: voorgeconfectioneerd, getest, schaalbaar en snel geleverd.
 
Op dit moment omvat het assortiment in totaal vijf verschillende modulen met tien of twaalf serverracks en elk een netwerkrack inclusief de Rittal klimatiseringsoplossing Liquid Cooling Package (LCP). De LCP zuigt de warme afvoerlucht van de servers aan de achterzijde aan, koelt deze met krachtige warmtewisselaars af en blaast de gekoelde lucht in de koude gang voor het serverniveau. Redundante stroomverdeling en -beveiliging zijn al in het computerruimtemoduul geïntegreerd. Klanten kunnen kiezen voor 5, 10 of 20 kW vermogen per rack. Met n+1 en 2n zijn twee redundantiemogelijkheden beschikbaar. De computerruimtemodulen kunnen al naar het gewenste veiligheidsniveau, bijv. in containers of in veiligheidsruimten, direct in de mijn worden geplaatst.
 
Hierdoor kan de klant kiezen voor de oplossing die het beste bij hem past en profiteert hij van alle voordelen van standaardisatie: hij ontvangt de voorgeconfectioneerde computerruimteoplossing veel sneller en kan daarbij vertrouwen op geteste en gecertificeerde systeemcomponenten. Ook op het gebied van schaalbaarheid biedt de oplossing van Rittal grote voordelen: als de klant meer vraagt van de computerruimte, kan hij vrijwel onbeperkt extra capaciteit ontvangen.
 
Met het unieke aanbod in Europa wil LMD voldoen aan de stijgende vraag naar computerruimte. “Alleen al tot 2020 zien wij behoefte aan 60 nieuwe, grote computerruimten in Europa, gekoppeld aan een jaarlijkse stijging van de investeringen van tien tot twaalf procent”, aldus Egil Skibenes, Chairman of the Board bij LMD. Het is belangrijk dat het systeem snel beschikbaar is. Met de conventionele, individuele oplossingen was dat niet mogelijk. Er is vooral vraag naar snel beschikbare computerruimte, in combinatie met een hoge mate van kosten- en energie-efficiëntie. “Met gestandaardiseerde en tegelijk schaalbare modulen spelen wij gericht in op de wensen van onze klanten”, zegt Andreas Keiger, hoofd afdeling Vertrieb Europa bij Rittal. “Kosten- en energie-efficiëntie zijn de drijvende krachten achter de keuze voor een optimale IT-locatie.”

Rittal
Rittal GmbH & Co. KG uit Herborn in Hessen is wereldwijd een toonaangevende systeemaanbieder voor behuizings- en kasttechniek, stroomverdelingssystemen, systeemklimatisering, IT-Infrastructuur en software & service. Systemen van Rittal worden toegepast in alle takken van de industrie, in de machine- en installatiebouw en in de ICT-branche.

Het brede productenprogramma omvat bovendien complete systemen voor modulaire en energiezuinige computercentra, van innovatief veiligheidsconcept (voorheen Litcos) tot aan de fysieke data- en systeembeveiliging van de IT-infrastructuur (voorheen Lampertz). De toonaangevende softwareleverancier EPLAN en de softwareproducent Mind8 zijn dochtermaatschappijen van Rittal en vullen de systemen van Rittal aan tot engineeringsoplossingen die zich uitstrekken over meerdere disciplines.

Het in 1961 opgerichte Rittal is met 11 productielocaties, 64 dochtermaatschappijen en 40 vertegenwoordigingen over de hele wereld aanwezig.  Met in totaal 10.000 medewerkers is Rittal de grootste onderneming van de Friedhelm Loh Group, Haiger, Hessen. De complete bedrijfsgroep heeft meer dan 11.500 medewerkers.  Meer informatie vindt u op www.rittal.de en www.friedhelm-loh-group.com.

Beeldmateriaal:

Met een oppervlak van 120.000 vierkante meter, verdeeld over vijf niveaus, wordt het Lefdal Mine Datacenter (LMD) in een voormalige mineralenmijn in Måløy, ongeveer 500 km ten noordwesten van Oslo, een computerruimte van de overtreffende trap.
De computerruimtemodulen kunnen al naar het gewenste veiligheidsniveau, bijv. in containers of in veiligheidsruimten, direct in de mijn worden geplaatst.


Afdruk toegestaan. Vermeld s.v.p. als bron Rittal GmbH & Co. KG. Wij ontvangen graag een bewijsnummer.

Voor nadere informatie: 
Rittal B.V., Postbus 246, 6900 AE  Zevenaar, Tel. (0316) 59 16 60, Fax (0316) 52 51 45
E-mail: sales@rittal.nl, sites: www.rittal.nl
Laatste van Rittal bv  
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1589 dagen
Rittal bv contact  

Logo Rittal bv

  +31 (0)316 59 19 11
  sales@rittal.nl
  www.rittal.nl
Rittal bv sociaal  


Rittal bv tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Cicerosoftware - INFORMA Europe
Logo Art Of Automation
Logo Copernicus
Logo Webhosters.nl
Logo Marcommit
Logo NEG-ITSolutions
Logo Maunt
Logo Ifective
Logo SoftApp-distribution
Logo MatrixMind
Logo TenderApp
Logo iUsed.nl
Logo SWOOP
Logo NewChannel
Logo DeltaFiber B.V.
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Belcentrale.nl
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Yenlo
Logo tradeinterop
Logo Nalanda Technology
Logo Spryng
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo Frontline Solutions
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo Medius
Logo Levelfour
Logo Botz4U
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo Dutchitchannel.nl
Logo TJIP
Logo Cisco
Logo CRM Partners
Logo Thinkwise
Logo Eaton
Logo Pro Contact
Logo PA Consulting
Logo Newion
Logo Red Hat, Inc.
Logo Genesys
Logo Qualys
Logo SAP
Logo Eficode
Logo Cumulus Networks
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 87509 persberichten
- 5589 bedrijfsprofielen
- 56 PR-bureauprofielen
- 7188 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comwww.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nl