www.lubbersdejong.nlContentbureauwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekers

2513 volgers @ICTberichten
Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.Herken zakelijke websitebezoekers
Deel dit nu via
Datum: (6 jaar en 14 dagen geleden)
Bedrijf:

World Quality Report 2015: bedrijven worstelen met de snelheid van technologische veranderingen

11% meer uitgaven in de Benelux voor softwaretesten & kwaliteitsborging in vergelijking met 2014

Vianen, 9 september 2015

Uit het jaarlijkse World Quality Report van Capgemini, HP en Sogeti blijkt dat de snelheid waarmee digitale transformatie plaatsvindt, wordt gezien als de belangrijkste hobbel bij de ontwikkeling van software. 55% van de organisaties geeft aan dat verandering van applicatiefunctionaliteit hun grootste uitdaging is. Om controle te krijgen over de stroom aan nieuwe applicaties geven organisaties op jaarbasis 9% meer uit aan testen en kwaliteitsborging. In de Benelux is dat 11%. Dit blijkt uit de inmiddels zevende editie van het jaarlijkse World Quality Report, dat de actuele stand van zaken onderzoekt op het gebied van kwaliteitsborging en softwaretesten in verschillende sectoren en regio’s wereldwijd.

Wat verder opvalt, is dat 34% van de organisaties in de Benelux aangeeft dat het testen van applicaties in bijna de helft van de projecten volledig geautomatiseerd is. Op wereldwijd niveau is dat bij slechts 19% van de organisaties het geval.

Van het totale test- en kwaliteitsborgingsbudget wordt op internationaal niveau bijna de helft (49%) uitgegeven aan onderhoudswerk voor applicaties. Het budget dat gespendeerd wordt aan nieuwe software is gedaald met 1%, nu organisaties zich vooral richten op het beter omgaan met de voortdurende transformatie van applicaties.

Naadloze klantervaring als motor voor kwaliteitsborging en testen
Dit jaar laat het World Quality Rapport zien dat organisaties blijven investeren in het beveiligen van de integriteit van hun systemen. Meer dan vier van de vijf bedrijven en instellingen (81%) geeft dit aan als hoofddoel voor softwaretesten. Dit verhoogd beveiligingsbewustzijn wordt gedreven door de digitale transformatie van organisaties. Daarmee is softwaretesten voor veel organisaties van cruciaal belang voor de bedrijfszekerheid. Klantervaring speelt nu echter een bijna even grote rol voor organisaties: 79% geeft aan dit als een belangrijke overweging voor kwaliteitsborging en testen te zien. Dit markeert een opmerkelijke verschuiving voor organisaties, die zich nu steeds meer lijken te realiseren dat klanten - telkens wanneer zij contact hebben met het bedrijf - een soepele, naadloze klantervaring vereisen.

“Het lijkt erop dat de Benelux voorop loopt in relatie tot het belang van softwaretesten. Dat zien we ook terug in de cijfers over het belang van veiligheid bij applicatie-ontwikkeling. Op een schaal van 7 geven Benelux-organisaties aan dat security topprioriteit heeft, met een score van 6,4. Die score bedraagt op wereldwijd niveau 6,2,” zo vertelt Marco van den Brink, verantwoordelijk voor kwaliteitsborging en software testing bij Sogeti in Nederland.

Kortere levenscycli vereisen een grotere flexibiliteit
Uit het rapport van dit jaar blijkt ook dat meer budget wordt besteed aan DevOps en Agile processen; meer dan de helft (59%) van de respondenten zegt bij tenminste de helft van de projecten binnen de organisatie gebruik te maken van DevOps-principes. 47% maakt gebruik van virtuele testomgevingen. Terwijl organisaties hun testpraktijken en -procedures moderniseren, hebben ze tegelijkertijd te maken met steeds kortere levenscycli van programma's en applicaties. Hierdoor zijn ze gedwongen meer hardware en infrastructuur op het gebied van testen aan te schaffen. De uitgaven daarvoor zijn vanaf 2014 dan ook met 5% gestegen tot 38%. En hoewel het budget voor nieuwe transformatiewerkzaamheden met 1% is gedaald, zegt bijna een op de drie organisaties (29%) van plan te zijn de komende twee jaar Testing Centers of Excellence (TCoE) te ontwikkelen.

Nieuwe functies om te voldoen aan toegenomen vraag testen
Nu de markt van kwaliteitsborging steeds volwassener wordt, groeit deze functie uit tot een kritisch bedrijfsonderdeel. Dit betekent ook dat er nieuwe functies ontstaan nu steeds meer organisaties overgaan op DevOps en Agile. De vraag naar die functies, zoals Software Development Test Engineers, neemt naar verwachting alleen maar toe nu kwaliteitsborging een steeds centralere rol in de bedrijfsvoering van organisaties zal spelen.

"Technologische ontwikkelingen zoals het Internet of Things, Big Data en mobiliteit leiden tot snellere zakelijke transformaties dan ooit tevoren. Bedrijven moeten wendbaar zijn om voorop te blijven lopen en om te kunnen voldoen aan de nieuwe manier van bedrijfsvoering”, zegt Raffi Margaliot, Senior Vice President en General Manager Application Delivery Management van HP Software. "Dit rapport laat zien hoe snel IT-managers reageren op de megatrends die de IT-branche zo snel veranderen en welke stappen zij nemen om gelijke tred te houden met de eisen van hun klanten, zonder afbreuk te doen aan kwaliteit van applicaties en klantervaring."

Voor het World Quality Report, dat al sinds 2009 wordt gepubliceerd, zijn dit jaar 1.560 IT-specialisten uit 32 landen geïnterviewd. Het is het enige wereldwijde rapport over de kwaliteit van applicaties. Voor deze zevende editie is een hybride gegevensverzameling-methodologie ingezet. Zo zijn hiervoor zowel computergestuurde telefonische interviews als webinterviews gebruikt. Op basis van een analyse van vijf type respondentgroepen (CIO, VP Applicatie, IT-directeur, QA/ Testing Manager en CDO/ CMO) zijn voor dit rapport verder respondenten uit de hele wereld geïnterviewd via kwantitatieve gesprekken, gevolgd door kwalitatieve diepte-interviews.

Meer informatie
Dit World Quality Report 2015 is verkrijgbaar via www.sogeti.nl/WQR2015.

Over Sogeti Nederland B.V.
Sogeti is een vooraanstaande IT-dienstverlener actief in applicatiebeheer, management van infrastructuren en High-Tech engineering. De oplossingen van Sogeti voor mobiel werken, security, de cloud en business intelligence dragen bij aan het realiseren van de strategische doelstellingen van haar klanten in de grootzakelijke markt. Op het gebied van software testen is Sogeti marktleider zowel wereldwijd als in Nederland. Passie voor het vakmanschap zit in de genen van de meer dan 2500 Sogetisten werkzaam (dicht)bij de klant. Sogeti Nederland B.V. maakt deel uit van de wereldwijde Sogeti groep met zo’n 20.000 IT-professionals in 15 landen met meer dan 100 vestigingen in Europa, de VS en India. Meer informatie is beschikbaar op www.sogeti.nl.

Noot voor de redactie: neem voor meer informatie contact op met Jolanda Peek,
06-52327513.
Laatste van Sogeti  
Gemeente Amsterdam en Sogeti slaan handen ineen voor ontwikkeling en implementatie van een duurzame digitale werkplek

Sogeti benoemt Miranda van Putten tot nieuwe HR-directeur

Ministerie van OCW sluit vierjarig miljoenencontract met Sogeti
DDA verwelkomt Maunt als partner

Startup Last Mile eMobility verbindt mobiliteitsinnovaties met bestaand automotive dealernetwerk

VELUX Groep en Schneider Electric verlengen partnerschap om levenslange CO2-neutraal belofte te versnellen

Scholieren innoveren om de wereld te redden in de vierde Raspberry Pi-competitie

Ivanti voor het tweede jaar op rij leider in het 2021 Gartner® Magic Quadrant™ voor IT Service Management Tools

Thinkwise organiseert eerste Low-Code Summit

Kaspersky benoemt nieuwe Managing Director voor Noord-Europa om regionale propositie en partnerships te versterken

Infor lanceert interoperabiliteitsoplossing voor de gezondheidszorg

Vertiv treedt toe tot de Sustainable Digital Infrastructure Alliance om bij te dragen aan een klimaatneutrale digitale economie

Demissionair kabinet doet mooie beloften, maar juiste randvoorwaarden ontbreken

Europa’s grootste Apple Premium Reseller Amac boekt recordjaar

Snakeware nieuwe hoofdsponsor Berneiepenloftspul

Rockwell Automation en Ansys gaan samenwerken om industriële processen te optimaliseren

‘s Werelds eerste Wi-Fi 6 USB-adapter nu ook in Europa verkrijgbaar

Qualys introduceert zero-touch patching voor proactief herstel van kwetsbaarheden

Fortinet en Linksys lanceren gezamenlijk ontwikkelde oplossing voor veilig thuiswerken en hybride werken

Digitale dienstverlener Incentro is verkozen tot één van de Best Medium Workplaces van Europa 2021

Daily Logistics Group (DLG) selecteert Oracle Fusion Cloud Applications om services op te schalen en bedrijfsgroei te ondersteunen
Online een huis zoeken en kopen: van 6 weken naar een paar minuten

Rapportageportaal BInqcs en meer inzicht in uw bedrijf
Geplaatst:
Verstreken tijd: 6 jaar en 14 dagen
Sogeti contact  

Logo Sogeti

  +31 886 606 600
  info@sogeti.nl
  www.sogeti.nl
Sogeti sociaal  


Sogeti tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Huisabc.nl
Logo Prof-IT4all
Logo Drimpy
Logo  Fundaments, Expert in Clouds
Logo Login Consultants
Logo Elbo Technology
Logo iSOC24
Logo Vabi
Logo Brixxs
Logo SoftApp BV
Logo MatrixMind
Logo Nice to Meat
Logo Fullstaq B.V.
Logo Stichting ITdonations
Logo Orange Cyberdefense
Logo VPNdiensten.nl
Logo PlanMen
Logo Facilitor
Logo VPNdiensten.nl
Logo Techone B.V.
Logo Yenlo
Logo E-mergo
Logo Orange Cyberdefense
Logo Boys with Brains
Logo MCS B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Medius
Logo Spryng
Logo Schneider Electric
Logo PA Consulting
Logo Ivanti
Logo Thinkwise
Logo Kaspersky
Logo Infor
Logo Vertiv
Logo Kaspersky
Logo Lubbers De Jong
Logo Schoevers
Logo Barracuda Networks
Logo Thales
Logo Nextens
Logo Orange Cyberdefense
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Eenmalig publiceren
- Persbericht aanleveren

Regelmatig publiceren
- Bedrijfsabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 92096 persberichten
- 6046 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10780 tags

Publicatiekenmerken
+ Behouden tekstopmaak
+ Foto/illustratie/logo
+ Downloadbare bijlages
+ Profiel met socials
 
www.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekers