Datum: (1142 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Marcommit

IT-helpdesk krijgt ruime voldoende van Nederlandse werknemer

IT-helpdesk meest benaderd met vragen over traagheid van softwareReeuwijk, 7 september 2015 – 75 procent van de Nederlandse werknemers beoordeelt de IT-helpdesk met een 7 of hoger. Zij worden begrepen (66%), goed geholpen (71%) en in 59 procent van de gevallen lost de IT-helpdesk de problemen altijd op. Dit blijkt uit onderzoek van SPS, specialist in IT-beheer en ontwikkelaar van IT-beheersoftware Gensys, onder ruim 1.000 medewerkers uit verschillende branches. 31 procent van de respondenten geeft aan de IT-helpdesk het meest te benaderen met vragen over de traagheid van software. Een probleem dat de top 5 van grootste IT-ergernissen aanvoert. Respondenten die de ‘traagheid van software’ als grootste ergernis zien, nemen vaker contact op met de IT-helpdesk. 23 procent doet dat meer dan het jaar ervoor.

Daarnaast geeft een kwart van de Nederlandse werknemers aan contact op te nemen met de IT-helpdesk met vragen over zakelijke apparaten. 24 procent benadert de IT-helpdesk als zij problemen hebben met het gebruik van software en 23 procent heeft vragen over de internetverbinding. De top vijf wordt afgesloten met e-mailvragen (19%).

 

Linda Verweij, COO van SPS, licht de resultaten toe: “Het is duidelijk dat de Nederlandse werknemer tevreden is over de dienstverlening van de IT-helpdesk. Dat is natuurlijk positief nieuws, maar er is zeker nog ruimte voor verbetering, vooral als je kijkt naar het oplossingspercentage (59%). De respondenten geven aan het vaakst bij de IT-helpdesk aan te kloppen met vragen over trage software. De IT-afdeling kan dit groeiende probleem eenvoudiger en effectiever aanpakken. Door de performance van een applicatie te monitoren vanuit een eindgebruikersperspectief, beschikt de IT-afdeling over de juiste performancecijfers op het moment dat de gebruiker dat ervoer. Maar ook op andere momenten in het verleden of hoe de performance was op andere locaties. Relateer je die gegevens aan de performancedata van de IT-componenten waarvan de applicatie afhankelijk is, dan ontstaat een compleet beeld. Zo krijgt men meer inzicht en daardoor grip op de performance van applicaties. Door continu de applicatie-interactie van de eindgebruiker te meten, worden performancedegradatie en downtime-momenten herkend en kan de IT-professional effectief actie ondernemen. Zo wordt de eindgebruikerstevredenheid verhoogd en de IT-helpdesk minder overspoeld met vragen en problemen op dit gebied.”

SPS heeft onderzoek gedaan onder ruim 1.000 eindgebruikers uit diverse branches en hen gevraagd naar hun IT-ervaringen op de werkvloer. De whitepaper ‘Hoe de grootste ergernis van gebruikers, de reactietijd van software, weg te nemen?’ is gratis te downloaden via: http://sps.nl/xdownload/whitepaper-grootste-ergernis-is-de-reactietijd-van-software/

---------

Over SPS
SPS uit Reeuwijk is leverancier en ontwikkelaar van de Gensys™ Business en IT Service Management oplossing en aanbieder van de op Gensys gebaseerde RES-Q beheerdiensten en Datacenter services. SPS richt zich met name op de Managed Service Providers en de IT-afdelingen van middelgrote tot grote organisaties die hun IT beter willen afstemmen op de business en als Interne Service Provider meetbare diensten moeten gaan leveren. Als innovatieve IT-organisatie met beheerexpertise vanaf 1994 bij meer dan 450 gerenommeerde klanten is SPS één van de belangrijkste spelers in de BSM en ITSM markt. Door tooling, processen en organisatie volledig op elkaar af te stemmen levert SPS een totale beheeroplossing inclusief blauwdruk voor beheerorganisaties en processen: “Manage IT the Gensys Way”. Meer informatie over SPS is te vinden op www.sps.nl of volg SPS op Twitter via @spsholding

Meer informatie
Marcommit
Femke Jansen
035-5822730
sps@marcommit.nl
Tags gekoppeld aan dit bericht