www.lubbersdejong.nlContentbureauwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekers
2504 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (5 jaar en 56 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Progress Communications

Verint breidt portfolio voor customer engagement optimization uit met innovatieve communitysoftware

Specialist in meetbare customer engagement neemt Telligent over, softwareleverancier voor klantenservices

Amsterdam, 1 september 2015Verint® Systems, Inc. (Nasdaq: VRNT) breidt zijn portfolio met oplossingen voor customer engagement optimization uit met de toevoeging van een toonaangevende, zakelijke communityoplossing. Hiermee krijgen organisaties waardevolle inzichten uit de omnichannel ervaringen van klanten – niet alleen via telefoon, chat, e-mail en de website, maar nu ook uit klant- en werknemerscommunity’s.

Door de overname van Telligent® – toonaangevend leverancier van software voor klantenservice en digitale-marketingcommunity’s – blijft Verint zijn visie op customer engagement optimization verbeteren. Klantcommunity’s vormen een natuurlijke verlenging van customer engagement optimization. Op dit moment biedt Verint als enige leverancier community’s als onderdeel van een uitgebreid platform, gekoppeld aan customer engagement-management, klantanalyses en personeelsoptimalisatie.

Community’s als essentieel onderdeel van customer engagement optimization 
Met de combinatie van Verint en Telligent (eerder Zimbra Social) zijn klanten in staat de bruikbare inzichten die hun community’s bieden, te gebruiken om belangrijke strategische doelen te behalen, zoals het verkrijgen van één overzicht van de effectiviteit van de klantenservice. Ook kunnen zij sociale ervaringen op internet integreren en initiatieven voor digitale transformaties ondersteunen.

Door community’s te integreren in klantenservice- en marketingstrategieën, kunnen organisaties hun servicekosten verlagen door veelvoorkomende klantvragen door te sturen naar hun community’s voor een snel antwoord. Door krachtige analyses kunnen ze ook een essentieel inzicht verkrijgen in aankooptrends en

-patronen, de effectiviteit van marketingcontent en campagnes evalueren, de verkoop via social verbeteren, actie ondernemen op basis van klantfeedback op producten, diensten en algemene ervaringen, en de loyaliteit vergroten.

“We zijn blij Telligent te mogen verwelkomen en klanten de extra’s te bieden, die community’s toevoegen aan ons customer engagement optimization-portfolio”, zegt Elan Moriah, directeur van Verint Enterprise Intelligence Solutions™ en van Verint Video and Situation Intelligence Solutions™. “Deze overname vergroot ons aanbod en introduceert een groot aantal geavanceerde mogelijkheden waarmee we een nog uitgebreider oplossing kunnen bieden om onze klanten te helpen bij hun digitale transformatie, verkoop via social en klantenzelfservice.”

De groei van community’s in een omnichannel wereld
Doordat consumenten steeds meer gebruik maken van zelfservice en behoefte hebben aan meningen en perspectieven van andere consumenten, neemt het belang van social community’s toe. Met een groeiende vraag naar meer realtime engagement en gepersonaliseerde service worden community’s gewilde en waardevolle bronnen voor klantenservice. Ook marketeers gebruiken social community’s om inspiratie voor nieuwe digitale content op te doen, sociale ervaringen in hun online omgevingen te verbeteren, en aankoopgedrag en online activiteit te volgen en te analyseren.

Als onderdeel van Verint helpt de communityoplossing van Telligent organisaties de samenwerking en het vertrouwen tussen klanten onderling en werknemers onderling te bevorderen. Ook helpt de oplossing klanten informatie te delen en zelfservice- en social support te ondersteunen en te stimuleren, terwijl nieuwe niveaus van customer engagement en employee engagement worden bevorderd.

Over Telligent-communityoplossingen
Telligents oplossingen, gebruikt door grote en bekende merken, leveren geavanceerde commerciële softwareapplicaties voor social – inclusief forums, wiki’s en blogs, en social diensten – zoals likes, beoordelingen en comments.

Telligent-community’s zijn het afgelopen jaar erkend door Forrester Research, Inc. en Gartner, Inc. In The Forrester Wave: Social Depth Platforms, Q2, 20151 wordt de communitysoftware (Zimbra Social) omschreven als “sterke uitvoerder”. In Gartner’s Magic Quadrant for Social Software in the Workplace2 werd de software geplaatst in het ‘visionaries’-kwadrant.

Lees meer op www.verint.com/communities.

Over Telligent
Telligent® is toonaangevend leverancier van software voor klantenservice en digitale-marketingcommunity’s. Zijn social-softwareoplossingen brengen moderne samenwerkingstechnologieën samen in één geïntegreerde suite, bestaande uit social applicaties en social services die organisaties in staat stellen community’s te creëren, die voor hun klanten van belang zijn. Telligents oplossingen omvatten zowel externe klanten- als interne werknemerscommunity’s. In augustus 2015 werd Telligent overgenomen door Verint Systems; daarvoor was het onderdeel van Zimbra.

Over Verint Systems, Inc. 
Verint® (Nasdaq: VRNT) loopt wereldwijd voorop in het leveren van Actionable Intelligence®-oplossingen. Actionable Intelligence is essentieel in een dynamische wereld van enorme informatiegroei. Het geeft organisaties essentiële inzichten en stelt beleidsmakers in staat te anticiperen, te reageren en actie te ondernemen. De Actionable Intelligence-oplossingen van Verint helpen organisaties drie belangrijke uitdagingen aan te pakken: optimalisatie van customer engagement, security intelligence en fraud, risk en compliance. Meer dan tienduizend organisaties in ruim 180 landen – waaronder tachtig procent van de Fortune 100-bedrijven – vertrouwen op de Verint-oplossingen voor het verbeteren van hun prestaties en het veiliger maken van de wereld.

Meer informatie is te vinden op www.verint.com.

### Noot voor redactie ###

Bij vragen of interviewverzoeken neemt u contact op met:

Progress Communications 
Ruud Berendsen, PR Consultant 
ruud@progresscommunications.nl
Office: +31(0) 20 363 11 52
Mobile: +31 (0)6 22 83 4831
Laatste van Verint  
Verint en Frontline slaan handen ineen om Customer Engagement-oplossingen in Nederland uit te breiden

Verint Mobile Work View helpt werknemersbetrokkenheid te vergroten

Onderzoek Verint: twee derde Nederlandse consumenten blijft trouw aan dienstverlener
Geplaatst:
Verstreken tijd: 5 jaar en 56 dagen
PR contact  

Logo Progress Communications
Verint contact  

Logo Verint

  020-799 19 00
  info.nl@verint.com
  www.verint.com
Verint sociaal  


Verint tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Fullstaq B.V.
Logo inQdo
Logo PanCompany
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo UiPath
Logo Hands On, Information Management BV
Logo QuandaGo
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo SoftApp
Logo Sam Media
Logo Inuits
Logo Xinno
Logo DeSoftware-Vergelijker.nl
Logo ITchannelPRO | Districomm
Logo E-mergo
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Techone B.V.
Logo RoSecure
Logo Medius
Logo Young_Coders
Logo Orange Cyberdefense
Logo PlanMen
Logo Boys with Brains
Logo Medius
Logo Techone B.V.
Logo Yenlo
Logo CloudSuite B.V.
Logo Techone B.V.
Logo Cisco
Logo Conscia Nederland B.V.
Logo Extreme Networks
Logo IFS
Logo Pegasystems
Logo Unit4
Logo Motiv ICT Security
Logo VSL
Logo Schneider Electric
Logo Cisco
Logo Ivanti
Logo Extreme Networks
Logo NTT Ltd.
Logo GTT Communications
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 89561 persberichten
- 5812 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 8937 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekers