Datum: (999 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Lubbers De Jong

ZyXEL sluit overeenkomst met Multicap voor distributie in BeneluxHoofddorp, 1 september 2015 - ZyXEL Communications, leverancier van netwerk- en communicatieoplossingen, werkt vanaf 1 september samen met het Belgische Multicap, distributeur van draadloze datacommunicatie. Multicap zet de switches, routers, access points en guest access points van ZyXEL af via zijn resellerkanaal in de Benelux. Ter introductie van ZyXEL aan zijn resellers organiseert Multicap op 13 oktober en 14 oktober een roadshow.

Multicap levert sinds 1994 wereldwijd draadloze oplossingen, met Nederland en België als thuismarkten. De distributeur was op zoek naar een leverancier die netwerkproducten van goede kwaliteit levert, omdat een draadloos netwerk sterk afhankelijk is van de configuratie van de switches en routers.

De ingenieurs van Multicap hebben de producten van ZyXEL getest en geëvalueerd en het bedrijf is hierover positief gestemd. Luc Thierens, CEO bij Multicap: ‘De producten van ZyXEL zijn van een dusdanig hoog niveau dat zeker van meerwaarde zullen zijn voor veel van onze resellers.’ Thierens vervolgt: ‘Wij willen aan de noden en wensen van de reseller en de  eindklant tegemoet komen en daarbij een marktconforme prijs bieden. ZyXEL past perfect in dat plaatje en dus in ons assortiment.’ 

Volledige aanbod
Multicap heeft het volledige aanbod aan routers, switches, access points en guest access points van ZyXEL toegevoegd aan het portfolio. Om deze producten bij de eindklant te krijgen, werkt Multicap nauw samen met meer dan 150 resellers en systeemintegratoren in de Benelux.

Peter Bos, Head of Channel bij ZyXEL Benelux: ‘De draadloze netwerk expertise van Multicap sluit naadloos aan bij de producten van ZyXEL. Wij zijn erg blij dat we in de Benelux met zo een expertpartij als distributeur kunnen samenwerken.’ Bos vervolgt: ‘Door onze samenwerking met Multicap kunnen we resellers optimaal helpen bij het bieden van een end-to-end netwerkoplossing voor hun klanten, van modem tot access point. Samen met Multicap willen we ons resellerportfolio in de mkb- of kmo-markt, zoals ze in Vlaanderen zeggen, verbreden én verdiepen. Voor de bestaande klanten van Multicap, betekent onze overeenkomst een toevoeging aan het brede productportfolio.’

Partner kick-off
Om de toegevoegde waarde van de samenwerking en de producten van ZyXEL kenbaar te maken bij de resellers, organiseert Multicap samen met ZyXEL onder meer een partner kick- off in de Benelux. Op 13 oktober vindt deze plaats in Amersfoort en op 14 oktober in Gent. Luc Thierens informeert de bezoekers over de Multicap visie en trends en vervolgens wordt ZyXEL met zijn productgamma geïntroduceerd. Voor het volledige programma zie http://www.multicap.be/zyxel-partner-kick-off. ZyXEL biedt daarnaast ook een promo package.

Over Multicap
Al sinds 1994 specialiseert Multicap zich in draadloze netwerken. De missie van het bedrijf is dat klanten hun data altijd en overal bij de hand hebben. Als verdeler van alle nodige oplossingen voor Wi-Fi, straalverbindingen, 3G/4G mobiele datanetwerken en satellietverbindingen werkt Multicap nauw samen met resellers en systeemintegratoren. Het bedrijf is wereldwijd actief met België en Nederland als thuismarkten. Bij Multicap werken 7medewerkers en het bedrijf is gevestigd in Aartselaar, België. Voor meer informatie zie www.multicap.be.

Over ZyXEL
ZyXEL Communications BV is al meer dan 25 jaar ontwikkelaar en wereldwijd leverancier van een compleet netwerkportfolio voor zakelijke gebruikers en consumenten. Voor hen maakt het bedrijf internet toegankelijker met oplossingen die informatie-uitwisseling versnellen en de productiviteit van mensen en organisaties verhogen. Het bedrijf loopt voor met innovaties, zoals Metro Ethernet Networking (MAN) en Fibre to the X en neemt deel in het eSociety Platform Nederland. Voor alle sectoren in de zakelijke markt en het mkb biedt ZyXEL onder meer veilige en betrouwbare wifi- en IP-oplossingen. Voor telecomaanbieders, zoals Telfort (KPN) en Luxemburg Online, biedt het bedrijf gespecialiseerde oplossingen terwijl steeds meer thuisgebruikers Digital Home Solutions technologieën gebruiken. Uitgebreide technische ondersteuning en klantenservice levert het bedrijf aan Internet Service Providers, telecomaanbieders en het IT-verkoopkanaal. In Nederland worden de producten van ZyXEL gedistribueerd door Copaco, Multicap, Ingram Micro en Valadis. In België en Luxemburg gebeurt dit door Copaco, Deltalink, Multicap en Valadis. Voor meer informatie, zie www.ZyXEL.nl

Voor meer informatie voor de pers of test exemplaren:
Lubbers De Jong
Margreet Poolman
T:+31 (0) 20 2050422
E: margreet@lubbersdejong.nl