www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comwww.marcommit.nl
2482 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (1612 dagen geleden)
Bedrijf:

Gezondheidszorg krijgt grip op informatiebeveiliging met IQ Messenger

Dordrecht, 25 augustus 2015 – IQ Messenger is officieel gecertificeerd voor de ISO 27001 en NEN 7510. De aandacht voor informatiebeveiliging neemt binnen de gezondheidszorg sterk toe vanwege (nieuwe) wet- en regelgeving en strenger toezicht op de informatievoorziening vanuit de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Data moet beschikbaar, integer en vertrouwelijk zijn. Voor IQ Messenger is het om die reden noodzakelijk om alle processen rondom informatiebeveiliging goed op orde te hebben.

Begin dit jaar behaalde IQ Messenger al een CE MDD Medical Class certificering welke vereist is bij gebruik medische alarmering. IQ Messenger is trots te kunnen melden dat nu ook de privacy en informatiebeveiliging certificeringen, de NEN7510 en ISO27001, onder audit van DNV GL zijn behaald.

“Het behalen van de ISO 27001 en NEN 7510 certificeringen bewijst dat we aan de hoogste standaarden voldoen. Informatiebeveiliging is binnen de gezondheidszorg van het grootste belang”, aldus Paul Vos, CEO IQ Messenger. “Met deze certificering is voor onze klanten gewaarborgd dat ze samenwerken met een leverancier die de informatiebeveiliging aantoonbaar op orde heeft.“

IQ Messenger geeft met het behalen van deze certificeringen inhoud aan de wettelijke verplichtingen ten aanzien van privacy en informatiebeveiliging, voorziet in harde vereisten van adviseurs en zorgorganisaties hieromtrent en waarborgt een veilige werking van haar systemen.

De opmars van het IQ Messenger softwareplatform voor de zorg zet stevig door. Steeds meer ziekenhuizen, zorginstellingen en GGZ organisaties in binnen- en buitenland willen de regie over het zorgproces, bevrijding uit hun vendor-lock en omarming van huidige smartphone technologie en vertrouwen op het zorgplatform voor medische-/zorgalarmering.

IQ Messenger is trendsetter met merkonafhankelijke alarmering naar alle klassieke devices en smartphones en verhoogd de standaard met het behalen van de privacy certificeringen.

ISO 27001 en NEN 7510
De ISO27001 norm is de internationale norm voor informatiebeveiliging en draagt zorg voor een beleid waarin betrouwbaarheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie centraal staat. De NEN7510 norm is de nationale norm voor informatiebeveiliging en specifiek gericht op de zorg. Het is vrij uniek dat IQ Messenger, als niet zorginstelling, beide certificeringen heeft behaald.

WhatsApp voor de zorg
Conform ISO 27001 en NEN 7510 heeft IQ Messenger de WhatsApp voor de zorg ontwikkeld: IQ Secure Messenger. Instant messaging en kritische alarmering en notificatie samen in één app. Deze app voldoet aan de geldende wet- en regelgeving en faciliteert zorgmedewerkers in het veilig en snel communiceren met collega’s en andere specialisten in de zorg.

Over IQ Messenger
IQ Messenger Holding BV is gevestigd in Dordrecht en werd in 2013 opgericht door Paul Vos met als doel om de alarmering en communicatie binnen zorginstellingen en in de thuiszorg op een hoger plan te tillen. Het bedrijf heeft een softwareplatform ontwikkeld waarmee alarmerings- en communicatiecomponenten van verschillende leveranciers met elkaar kunnen communiceren. Zorginstellingen (en anderen) worden niet langer gedwongen om met één leverancier in zee te gaan, maar kunnen apparatuur van meerdere aanbieders combineren in één geoptimaliseerd netwerk. Daarnaast stelt IQ Messenger efficiency van het werkproces centraal, niet langer zijn beperkingen in bestaande oplossingen limiterend in de inrichting van werkprocessen.

IQ Messenger biedt met haar diensten een vernieuwende oplossing voor een breed ervaren probleem: teveel overhead in de zorg. IQ Messenger maakt besparing op en optimale inzet van investeringen mogelijk waardoor er meer ruimte in de budgetten is voor de zorg.
Laatste van IQ Messenger  
Gezondheidszorg krijgt grip op informatiebeveiliging met IQ Messenger

Partnerovereenkomst tussen NextiraOne en IQ Messenger
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1612 dagen
IQ Messenger contact  

Logo IQ Messenger

  +31 88 20 22 333
  info@iqmessenger.com
  www.iqmessenger.com
IQ Messenger sociaal  


IQ Messenger tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Distology Nederland B.V.
Logo BTG
Logo Cicerosoftware - INFORMA Europe
Logo Art Of Automation
Logo Copernicus
Logo Webhosters.nl
Logo Marcommit
Logo NEG-ITSolutions
Logo Maunt
Logo Ifective
Logo SoftApp-distribution
Logo MatrixMind
Logo TenderApp
Logo iUsed.nl
Logo SWOOP
Logo Yenlo
Logo Spryng
Logo Belcentrale.nl
Logo Art Of Automation
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Belcentrale.nl
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Yenlo
Logo tradeinterop
Logo Nalanda Technology
Logo Spryng
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo Frontline Solutions
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo Schneider Electric
Logo Intermax
Logo Thinkwise
Logo ZyXEL
Logo Liquit
Logo Schneider Electric
Logo IKUU
Logo Dutchitchannel.nl
Logo Poly
Logo Cumulus Networks
Logo Eaton
Logo Competence Factory
Logo Ymor
Logo Extreme Networks
Logo NTT Ltd.
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 87555 persberichten
- 5592 bedrijfsprofielen
- 56 PR-bureauprofielen
- 7239 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nlwww.EVENTIVE.nl