www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlContentbureauwww.marcommit.nl
2500 volgen @ICTberichten
Datum: (1743 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Yellow Communications

Minder files in Nederland in 2014 vanwege matige economische groei en hoge werkloosheid

  • INRIX Traffic Scorecard laat zien dat de filedruk afnam bij de helft van de grote Nederlandse steden
  • Rotterdam is de stad met de hoogste filedruk. Bestuurders waren daardoor gemiddeld 64 uur extra kwijt; 15 uur meer dan in 2013
  • Nederland staat net als vorig jaar op de tweede plaats in Europa als het gaat om de meeste verkeersopstoppingen. Bestuurders staan gemiddeld 41 uur per jaar stil in de file
  • De A13 - de 17 kilometer snelweg tussen Den Haag en Rotterdam - is de weg met de meeste files en kost automobilisten gemiddeld 31 uur extra reistijd

Amsterdam, 25 augustus 2015 – INRIX, internationaal marktleider in realtime verkeersinformatie en leverancier van ‘connected driving’ services, heeft zijn jaarlijkse Traffic Scorecard Report voor Nederland uitgebracht. Daaruit blijkt dat Nederlandse automobilisten in 2014 gemiddeld 41 uur kwijt waren aan files. Dat is vier uur minder dan in 2013. Nederland handhaaft zich als tweede op de lijst van Europese landen met de meeste vertraging door files. Op die lijst staat België op nummer één als land met de hoogste filedruk; bestuurders stonden daar in 2014 gemiddeld 51 uur vast in de file.

Na twee jaar van economische krimp groeide de Nederlandse economie in 2014 weer licht, met 0,9% (1).De werkloosheidscijfers piekten in februari 2014 met 7,9% (2) tot recordhoogte en kwamen voor heel 2014 uit op 7,4% (3). Deze economische factoren spelen een belangrijke rol bij de afname van de filedruk. Er zijn immers minder zakelijke vervoersbewegingen en er is minder woon-werkverkeer met de auto.

Het verkeersbeeld is wisselend in de zes stedelijke gebieden die in 2014 door INRIX werden onderzocht, net als het verkeersbeeld voor heel Nederland. De grootste toenames in verkeersopstoppingen werden geconstateerd in Rotterdam (+31%) en Amsterdam (+22%), waar automobilisten gemiddeld respectievelijk 62 en 50 uur stilstonden in de file.

De stedelijke gebieden in Nederland met de meeste vertraging door files (gemeten naar het gemiddelde aantal uren dat een bestuurder jaarlijks kwijt is in een file):


“Het is het derde jaar op rij dat het verkeer in Nederland is teruggelopen”, zegt Bryan Mistele, President en CEO van INRIX. “Door de relatief hoge werkloosheid en de bescheiden economische groei in 2014 is het verkeersaanbod over de weg in heel het land gedaald.”

Nederland in Europa: hoe staan we ervoor?

Van de dertien landen die in het rapport werden geanalyseerd, had meer dan de helft (53%) in 2014 te maken met een toename van de filedruk vergeleken met 2013; in lijn met de gestage economische groei daar. De landen die kampten met hoge werkloosheid en matige economische groei of zelfs krimp, zagen de verkeersdrukte afnemen in vergelijking met 2013.

Landen in Europa met de hoogste filedruk (gemeten naar het gemiddelde aantal uren dat een bestuurder jaarlijks kwijt is in een file):Nederlandse wegen met de hoogste filedruk

De Traffic Scorecard Report 2014 laat ook zien op welke wegen in Nederland de meeste files zijn en wat de tijdstippen zijn die je het beste kunt vermijden. De A13 tussen Rotterdam en Den Haag is de drukste weg; bestuurders stonden in de spits gemiddeld 31 uur in de file in 2014.

De drukste wegen in Nederland (gemeten naar gemiddelde file-uren per jaar):De verkeerssituatie in Europese steden

De INRIX Traffic Scorecard heeft ook de verkeerssituatie in de grote stedelijke gebieden in de rest van Europa in kaart gebracht. Van de 94 Europese steden die in het rapport zijn geanalyseerd, blijkt dat bij bijna de helft de verkeersdichtheid is toegenomen in vergelijking met 2013.

Londen staat bovenaan de lijst van Europese steden met de meeste verkeersopstoppingen. Barcelona had echter de grootste toename in filedruk, vergeleken met 2013 nam die in 2014 met 66% toe. Bestuurders kregen te maken met een extra 10 uur vertraging in het verkeer. Het gemiddeld aantal file-uren steeg van 15 (2013) naar 25 (2014).Die toename is toe te schrijven aan de groeiende Spaanse economie. Het Spaanse bruto binnenlands product (bbp) groeide in 2014 met 1,4% – het eerste volledige jaar van groei voor Spanje sinds 2008. De werkloosheid in Barcelona daalde met 3% in 2014 tot 20% (5). Daardoor namen de consumentenuitgaven toe, groeiden de verkeersbewegingen en nam het woon-werkverkeer met de auto toe.

Europese steden met de meeste files in 2014 (gemeten naar gemiddelde file-uren per jaar):Over de INRIX Traffic Scorecard
De INRIX Traffic Scorecard meet het probleem van verkeersopstoppingen door verder te gaan dan de traditionele en beperkte meetmethodes van wegsensoren en verkeersstatistieken. INRIX analyseert een door de tijd opgebouwd archief van realtime gegevens, direct afkomstig van de voertuigen die daadwerkelijk over de belangrijkste grootstedelijke wegen rijden.

INRIX analyseert biljoenen realtime locatiegegevens uit meer dan 100 bronnen, waaronder ‘crowdsourced’ data van een grote verscheidenheid aan commerciële voertuigen, zoals taxi’s, vliegveldshuttles, servicevoertuigen, vrachtwagens en van particuliere voertuigen en mobiele apparaten. Bij elke gegevensoverdracht van deze voertuigen en apparaten met GPS, komt ook informatie mee over snelheid, locatie en rijrichting van het specifieke voertuig op de aangegeven datum en tijd. Met de INRIX Traffic Scorecard voert INRIX een data analyse uit van miljoenen kilometers Europese snelwegen en autowegen op elk uur van de dag. Daarmee genereert INRIX de meest uitgebreide en actuele fileanalyse die er beschikbaar is, voor de belangrijkste grootstedelijke gebieden in veertien landen.

De data die gebruikt wordt voor de Scorecard, voedt ook INRIX Traffic, de gratis app voor smartphones waarmee bestuurders files en vertraging kunnen vermijden. De INRIX Traffic app helpt bestuurders om tijdverlies te voorkomen, met continu inzicht van het grootste verkeersnetwerk ter wereld in de snelste routes van huis naar werk, aanbevolen vertrektijden en reistijden, verkeersvoorspellingen en persoonlijke verkeersalerts specifiek voor elke route. Meer informatie over INRIX Traffic: http://inrixtraffic.com.

Gedetailleerde informatie over de filesituatie in specifieke landen en in de onderlinge verhouding tussen landen en steden, inclusief een samenvatting van de belangrijkste onderzoeksresultaten, zijn nu beschikbaar op: scorecard.inrix.com. De uitgebreide data die gebruikt is voor de INRIX Traffic Scorecard is direct onder licentie beschikbaar voor verdere analyse en bestudering door overheidsinstellingen en commerciële organisaties.

Over INRIX
INRIX is een van ’s werelds snelst groeiende technologiebedrijven gespecialiseerd in big data. Het bedrijf benut big data analytics om de individuele, economische en milieutechnische belasting van verkeersopstoppingen en files te verminderen. Met geavanceerde oplossingen voor data intelligence en verkeersvoorspellingen helpt INRIX de toonaangevende autofabrikanten, vlootbeheerders, overheden en mediabedrijven om bestuurders beter hun weg te laten vinden.

Onze visie is eenvoudig – wij zetten ons in om verkeer op gang te houden, bestuurders beter uit te rusten, planning te informeren en handel te vergemakkelijken. Met onze verkeersinformatie die tot op de minuut actueel is en onze andere bestuurdersoplossingen helpen we miljoenen chauffeurs en automobilisten tijd, benzine en frustratie te besparen; of dat nu met onze navigatieoplossingen in de auto of via smartphone is, via lokale nieuwsuitzendingen of met onze INRIX Traffic app. INRIX biedt inzicht in verkeer en autorijden en levert uiterst geavanceerde analytics instrumenten en diensten voor zes branches en bestrijkt bijna 8 miljoen kilometer aan asfalt in 42 landen. Meer informatie: INRIX.com, of download onze INRIX XD Traffic app voor iOS en Android.

Voor meer persinformatie
Yellow Communications, Marjolein Bos, telefoon +31 (0)23 555 34 24, e-mail: MarjoleinBos@yellow-communications.com

(1) http://data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.MKTP.KD.ZG
(2) http://www.tradingeconomics.com/netherlands/unemployment-rate
(3) https://economics.rabobank.com/publications/2015/march/the-netherlands-consumers-start-contributing-to-economic-growth/
(4) http://data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.MKTP.KD.ZG
(5) http://www.idescat.cat/pub/?id=aec&n=318&lang=en

Laatste van INRIX  
Minder files in Nederland in 2014 vanwege matige economische groei en hoge werkloosheid
Takebishi integreert Wibu-System licentiebeheer en beveiliging met OPC-Server communicatie middleware voor fabrieksautomatiseringtechnologie van Mitsubishi

Nextens behaalt 40 procent marktaandeel in fiscale aangifte

Twee op de drie Europese online retailers waren in de afgelopen twee jaar genoodzaakt te lenen

Centraal Invorderingsbureau (CIB) overgenomen door coeo Inkasso, onderdeel van de beleggingsportefeuille van Waterland

Partners VIVES en Infolearn gaan e-learning voor ruim 75.000 zorgkundigen verzorgen omwille van nieuwe wetgeving

Nederlandse startup introduceert 's werelds slimste mondkapje

Bluetooth buttons helpen met anderhalve meter afstand houden
Maunt lanceert glasvezel webshop

Raspberry Pi competitie 2020 succesvol afgesloten met digitale finale

Razer brengt Blade 15 Studio Edition uit voor ontwerpers

Automatische personenteller Stoplichtzuil maakt handhaving coronamaatregelen eenvoudig

Dataiku introduceert gratis online tool voor ontwikkelen AI-vaardigheden

Kunstenaars maken persoonlijke geheugensteuntjes om goede gewoontes vol te houden

Online Payment Platform geselecteerd voor nieuw Techleap.nl Rise programma voor veelbelovende Nederlandse scale-ups

Nieuwe startup Coach Circle biedt hét online platform om coaching toegankelijk en transparant te maken

Topondernemers helpen de meest veelbelovende scale-ups van Nederland met ambitieus programma Techleap.nl Rise

Webinar: “De rol van platformen in de digitalisering van retail”

Primeur: Corona veilige intercom voor gebruiker en installateur
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1743 dagen
PR contact  

Logo Yellow Communications
INRIX contact  

Logo INRIX

INRIX sociaal  


INRIX tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Maunt
Logo Siemens Mobility B.V.
Logo Synobsys
Logo Renewd
Logo iSourcing Hub
Logo CPMview
Logo ORdigiNAL
Logo ID Control
Logo Codelogic
Logo Bergler ICT
Logo FortifyData
Logo UiPath
Logo QuandaGo
Logo SecuriGuide
Logo Hands On, Information Management BV
Logo Spryng
Logo Dataplace
Logo Postex Nederland B.V.
Logo RoSecure
Logo Postex Nederland B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Denit Hosting Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Guardian360 bv
Logo PQR B.V.
Logo Broad Horizon
Logo Young Coders B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Yenlo
Logo Postex Nederland B.V.
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo Nextens
Logo Banking Circle
Logo Waterland Private Equity Investments
Logo PA Consulting
Logo Zoom
Logo Red Hat, Inc.
Logo Aruba Nederland
Logo Lubbers De Jong
Logo Webfleet Solutions
Logo Schoevers
Logo IFS
Logo CRM Partners
Logo Shippeo
Logo Pure Storage
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88484 persberichten
- 5702 bedrijfsprofielen
- 58 PR-bureauprofielen
- 8097 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nlContentbureau