www.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.marcommit.nl
2477 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (1543 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Yellow Communications

Minder files in Nederland in 2014 vanwege matige economische groei en hoge werkloosheid

  • INRIX Traffic Scorecard laat zien dat de filedruk afnam bij de helft van de grote Nederlandse steden
  • Rotterdam is de stad met de hoogste filedruk. Bestuurders waren daardoor gemiddeld 64 uur extra kwijt; 15 uur meer dan in 2013
  • Nederland staat net als vorig jaar op de tweede plaats in Europa als het gaat om de meeste verkeersopstoppingen. Bestuurders staan gemiddeld 41 uur per jaar stil in de file
  • De A13 - de 17 kilometer snelweg tussen Den Haag en Rotterdam - is de weg met de meeste files en kost automobilisten gemiddeld 31 uur extra reistijd

Amsterdam, 25 augustus 2015 – INRIX, internationaal marktleider in realtime verkeersinformatie en leverancier van ‘connected driving’ services, heeft zijn jaarlijkse Traffic Scorecard Report voor Nederland uitgebracht. Daaruit blijkt dat Nederlandse automobilisten in 2014 gemiddeld 41 uur kwijt waren aan files. Dat is vier uur minder dan in 2013. Nederland handhaaft zich als tweede op de lijst van Europese landen met de meeste vertraging door files. Op die lijst staat België op nummer één als land met de hoogste filedruk; bestuurders stonden daar in 2014 gemiddeld 51 uur vast in de file.

Na twee jaar van economische krimp groeide de Nederlandse economie in 2014 weer licht, met 0,9% (1).De werkloosheidscijfers piekten in februari 2014 met 7,9% (2) tot recordhoogte en kwamen voor heel 2014 uit op 7,4% (3). Deze economische factoren spelen een belangrijke rol bij de afname van de filedruk. Er zijn immers minder zakelijke vervoersbewegingen en er is minder woon-werkverkeer met de auto.

Het verkeersbeeld is wisselend in de zes stedelijke gebieden die in 2014 door INRIX werden onderzocht, net als het verkeersbeeld voor heel Nederland. De grootste toenames in verkeersopstoppingen werden geconstateerd in Rotterdam (+31%) en Amsterdam (+22%), waar automobilisten gemiddeld respectievelijk 62 en 50 uur stilstonden in de file.

De stedelijke gebieden in Nederland met de meeste vertraging door files (gemeten naar het gemiddelde aantal uren dat een bestuurder jaarlijks kwijt is in een file):


“Het is het derde jaar op rij dat het verkeer in Nederland is teruggelopen”, zegt Bryan Mistele, President en CEO van INRIX. “Door de relatief hoge werkloosheid en de bescheiden economische groei in 2014 is het verkeersaanbod over de weg in heel het land gedaald.”

Nederland in Europa: hoe staan we ervoor?

Van de dertien landen die in het rapport werden geanalyseerd, had meer dan de helft (53%) in 2014 te maken met een toename van de filedruk vergeleken met 2013; in lijn met de gestage economische groei daar. De landen die kampten met hoge werkloosheid en matige economische groei of zelfs krimp, zagen de verkeersdrukte afnemen in vergelijking met 2013.

Landen in Europa met de hoogste filedruk (gemeten naar het gemiddelde aantal uren dat een bestuurder jaarlijks kwijt is in een file):Nederlandse wegen met de hoogste filedruk

De Traffic Scorecard Report 2014 laat ook zien op welke wegen in Nederland de meeste files zijn en wat de tijdstippen zijn die je het beste kunt vermijden. De A13 tussen Rotterdam en Den Haag is de drukste weg; bestuurders stonden in de spits gemiddeld 31 uur in de file in 2014.

De drukste wegen in Nederland (gemeten naar gemiddelde file-uren per jaar):De verkeerssituatie in Europese steden

De INRIX Traffic Scorecard heeft ook de verkeerssituatie in de grote stedelijke gebieden in de rest van Europa in kaart gebracht. Van de 94 Europese steden die in het rapport zijn geanalyseerd, blijkt dat bij bijna de helft de verkeersdichtheid is toegenomen in vergelijking met 2013.

Londen staat bovenaan de lijst van Europese steden met de meeste verkeersopstoppingen. Barcelona had echter de grootste toename in filedruk, vergeleken met 2013 nam die in 2014 met 66% toe. Bestuurders kregen te maken met een extra 10 uur vertraging in het verkeer. Het gemiddeld aantal file-uren steeg van 15 (2013) naar 25 (2014).Die toename is toe te schrijven aan de groeiende Spaanse economie. Het Spaanse bruto binnenlands product (bbp) groeide in 2014 met 1,4% – het eerste volledige jaar van groei voor Spanje sinds 2008. De werkloosheid in Barcelona daalde met 3% in 2014 tot 20% (5). Daardoor namen de consumentenuitgaven toe, groeiden de verkeersbewegingen en nam het woon-werkverkeer met de auto toe.

Europese steden met de meeste files in 2014 (gemeten naar gemiddelde file-uren per jaar):Over de INRIX Traffic Scorecard
De INRIX Traffic Scorecard meet het probleem van verkeersopstoppingen door verder te gaan dan de traditionele en beperkte meetmethodes van wegsensoren en verkeersstatistieken. INRIX analyseert een door de tijd opgebouwd archief van realtime gegevens, direct afkomstig van de voertuigen die daadwerkelijk over de belangrijkste grootstedelijke wegen rijden.

INRIX analyseert biljoenen realtime locatiegegevens uit meer dan 100 bronnen, waaronder ‘crowdsourced’ data van een grote verscheidenheid aan commerciële voertuigen, zoals taxi’s, vliegveldshuttles, servicevoertuigen, vrachtwagens en van particuliere voertuigen en mobiele apparaten. Bij elke gegevensoverdracht van deze voertuigen en apparaten met GPS, komt ook informatie mee over snelheid, locatie en rijrichting van het specifieke voertuig op de aangegeven datum en tijd. Met de INRIX Traffic Scorecard voert INRIX een data analyse uit van miljoenen kilometers Europese snelwegen en autowegen op elk uur van de dag. Daarmee genereert INRIX de meest uitgebreide en actuele fileanalyse die er beschikbaar is, voor de belangrijkste grootstedelijke gebieden in veertien landen.

De data die gebruikt wordt voor de Scorecard, voedt ook INRIX Traffic, de gratis app voor smartphones waarmee bestuurders files en vertraging kunnen vermijden. De INRIX Traffic app helpt bestuurders om tijdverlies te voorkomen, met continu inzicht van het grootste verkeersnetwerk ter wereld in de snelste routes van huis naar werk, aanbevolen vertrektijden en reistijden, verkeersvoorspellingen en persoonlijke verkeersalerts specifiek voor elke route. Meer informatie over INRIX Traffic: http://inrixtraffic.com.

Gedetailleerde informatie over de filesituatie in specifieke landen en in de onderlinge verhouding tussen landen en steden, inclusief een samenvatting van de belangrijkste onderzoeksresultaten, zijn nu beschikbaar op: scorecard.inrix.com. De uitgebreide data die gebruikt is voor de INRIX Traffic Scorecard is direct onder licentie beschikbaar voor verdere analyse en bestudering door overheidsinstellingen en commerciële organisaties.

Over INRIX
INRIX is een van ’s werelds snelst groeiende technologiebedrijven gespecialiseerd in big data. Het bedrijf benut big data analytics om de individuele, economische en milieutechnische belasting van verkeersopstoppingen en files te verminderen. Met geavanceerde oplossingen voor data intelligence en verkeersvoorspellingen helpt INRIX de toonaangevende autofabrikanten, vlootbeheerders, overheden en mediabedrijven om bestuurders beter hun weg te laten vinden.

Onze visie is eenvoudig – wij zetten ons in om verkeer op gang te houden, bestuurders beter uit te rusten, planning te informeren en handel te vergemakkelijken. Met onze verkeersinformatie die tot op de minuut actueel is en onze andere bestuurdersoplossingen helpen we miljoenen chauffeurs en automobilisten tijd, benzine en frustratie te besparen; of dat nu met onze navigatieoplossingen in de auto of via smartphone is, via lokale nieuwsuitzendingen of met onze INRIX Traffic app. INRIX biedt inzicht in verkeer en autorijden en levert uiterst geavanceerde analytics instrumenten en diensten voor zes branches en bestrijkt bijna 8 miljoen kilometer aan asfalt in 42 landen. Meer informatie: INRIX.com, of download onze INRIX XD Traffic app voor iOS en Android.

Voor meer persinformatie
Yellow Communications, Marjolein Bos, telefoon +31 (0)23 555 34 24, e-mail: MarjoleinBos@yellow-communications.com

(1) http://data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.MKTP.KD.ZG
(2) http://www.tradingeconomics.com/netherlands/unemployment-rate
(3) https://economics.rabobank.com/publications/2015/march/the-netherlands-consumers-start-contributing-to-economic-growth/
(4) http://data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.MKTP.KD.ZG
(5) http://www.idescat.cat/pub/?id=aec&n=318&lang=en

Tags bij dit bericht  
Eerder van INRIX  
25 aug 2015 Minder files in Nederland in 2014 vanwege matige economische groei en hoge werkloosheid
Persberichten van vrijdag 15 november 2019  
Knowliah erkend als representatieve aanbieder wereldwijd in Enterprise Legal Management Solutions

Paskal van Lomm wint Digital Transformers Awards 2019 met medisch platform Duxxie

Eerste Startupbootcamp Media accelerator 2019 met thema Going Beyond

Effectory is wederom FD Gazelle 2019 en wint de Award in regio West

Nieuwe Bluetooth-headsets van Poly bieden meer connectiviteitsopties en gebruiksvrijheid

Nieuwe financieringsronde versnelt groei Textmetrics 

Softwarebedrijf Intigris benoemd tot FD Gazelle 2019
Secretaresses en andere supportprofessionals zijn opvallend loyaal

Zo maak je van Black Friday een positieve klantervaring

devolo Magic 1 WiFi mini: kleine adapter, krachtige WiFi

Eerste Managed DNS Security-dienst nu beschikbaar op Nederlandse markt

Eten belangrijker dan cadeaus tijdens de feestdagen

Oracle opent Gen 2 Cloud-regio in Nederland

ThousandEyes lanceert collectief inzicht in wereldwijde internetprestaties

Onderzoek ThousandEyes: opvallende verschillen in prestaties tussen AWS, GCP, Azure, Alibaba en IBM Cloud

Henk Nijland benoemd als Directeur Operations van Bizway

Ouderwets huishoudboekje nog steeds populair voor financiële administratie

Makkelijker je weg vinden in het buitenland met nieuwe vertaalfunctie in Google Maps

Siemens neemt Atlas 3D over en vergroot zijn additive manufacturing-portfolio

Fortinet breidt dynamische cloud-beveiliging uit in Azure
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1543 dagen
PR contact  
Logo Yellow Communications
INRIX contact  
Logo INRIX
INRIX sociaal  
INRIX tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Knowliah
Logo Google
Logo ICT-Partners
Logo NEG-ITSolutions
Logo Remain Software
Logo Saxion
Logo VPNtotaal.nl
Logo Relined Fiber Network
Logo Insight
Logo Edubookers.com
Logo Humanwave B.V.
Logo Datacenter.com
Logo TenderApp
Logo DeltaFiber B.V.
Logo Global Knowledge
Logo Spryng
Logo Dataplace
Logo Global Knowledge
Logo Global Knowledge
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Global Knowledge
Logo PQR B.V.
Logo Belcentrale.nl
Logo RoSecure
Logo RoSecure
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Medius
Logo Belcentrale.nl
Logo Vcare connect
Logo SCOS Software bv
Logo Digital Transformers
Logo Startupbootcamp
Logo Effectory
Logo Poly
Logo Schoevers
Logo devolo
Logo Telindus
Logo Lightspeed
Logo Oracle
Logo ThousandEyes
Logo ThousandEyes
Logo Bizway B.V.
Logo Flanderijn
Logo Citrix
Logo Interxion
Openingstijden
Ma-Vr:  08:00 - 22:00
Za-Zo:  Alleen aanleveren

Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 87087 persberichten
- 5550 bedrijfsprofielen
- 57 PR-bureauprofielen
- 6636 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Met foto/illustratie/logo
- Met bedrijfsprofiel
 
Contentbureauwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nl