Datum: (1069 dagen oud)
Bedrijf:
PR: LEWIS

Genereer meer online traffic met deze vijf tipsAmsterdam, 12 augustus 2015 - Iedere organisatie die online zaken doet weet dat het trekken van bezoekers naar de website een uitdaging kan zijn. Een nog grotere uitdaging is het in gang zetten van productieve traffic. Dat dit onderwerp populair is onder retailers was duidelijk merkbaar tijdens Demandware XChange dat onlangs plaatsvond in Londen. Nieuwe bezoekers aantrekken en conversie zijn de yin en yang van e-commerce. Beiden moeten effectief zijn om succes te behalen.

Tijdens het evenement behandelde Demandware de volgende vijf tips die bijdragen aan online succes:

1. SEO – bovenaan de resultatenlijst staan is niet voldoende
Identificeer verborgen schatten, bekijk de populairste zoektermen en voeg waar nodig titels, beschrijvingen en URL’s toe en een ‘call to action’ om consumenten aan te trekken. Analyseer SEO-metadata en zorg voor links naar social kanalen een naadloze productpresentatie. Vergeet hierbij niet de verborgen juweeltjes van de website te tonen.
 
2. Blogs en social kanalen – ga verder dan een standaard blog
Zoek nieuwe traffic en ambassadeurs van je merk en schrijf helder over bijvoorbeeld trends en nieuwe producten. Zorg ervoor dat de blog op het e-commerce domein wordt gehost, prijs content aan en plaats opvallend beeldmateriaal dat lezers aanspoort tot kopen. Gebruik daarnaast social kanalen, want user generated content biedt proof points. Zet hashtag-campagnes in en integreer foto’s en video’s. Zorg ook voor een beeld-community, ‘shop de look’ en visuele reviews.

3. Direct mails – creëer berichten die opvallen
Onderhoud bestaande relaties, kom met exclusieve aanbiedingen en vraag (terugkerende) klanten om een beoordeling. Zorg er ook voor content gepersonaliseerd wordt gebaseerd op eerder gedrag en varieer de timing en content om betrokkenheid te behouden. Direct mails moeten het gevoel van ‘fear of missing out’ (FOMO) en urgentie oproepen. Dit kan door het doen van tijdelijke aanbiedingen of flash sales (nog slechts zes producten op voorraad).

4. Loyaliteitsprogramma’s – zorg ervoor dat het merk top of mind blijft
Trek nieuwe klanten aan en zorg voor herhaalaankopen bij bestaande klanten. Dit kan door ervaringen te delen en klanten op die manier te betrekken bij de organisatie. Biedt exclusieve aanbiedingen voor de beste klanten door bijvoorbeeld creditcards met het bedrijfslogo, promotionele cadeau- of loyaliteitskaarten aan te bieden en experimenteer met beloningen voor trouwe klanten.

5. On-site zoekopties en sorteerregels – toon de beste opties eerst
Zet merchandising in om conversie te optimaliseren en zorg ervoor dat de nieuwste producten meteen zichtbaar zijn. Om zoekresultaten te verbeteren kunnen bedrijven ‘zoeken tijdens het typen’ inzetten. Hier kan ook gesorteerd worden op sale en uitverkoop om overtollige voorraad te verkopen.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Demandware
Demandware, marktleider op het gebied van zakelijke cloud commerce-oplossingen, ondersteunt ’s werelds grootste retailorganisaties bij constante vernieuwing in een complexe consument gedreven wereld. Demandware’s open cloud-platform biedt unieke voordelen zoals naadloze innovatie, het LINK-ecosysteem van partners en community inzichten om klantervaringen te optimaliseren. Deze voordelen zorgen ervoor dat klanten van Demandware marktleider kunnen worden en sneller kunnen groeien. Voor meer informatie: www.demandware.com of mails ons via info@demandware.nl.

Voor verdere persinformatie kunt u contact opnemen met LEWIS PR:
Tel: +31 (0)40 235 4600
Email: demandwarenl@lewispr.com