www.marcommit.nlwww.LVTPR.nlwww.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nl
2477 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (1535 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Lubbers De Jong

Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform 7 is beschikbaar

De nieuwe Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platrform Director vergemakkelijkt de installatie en het dagelijkse beheer

Amsterdam, 10 augustus 2015 – Red Hat, Inc., wereldwijd marktleider op het gebied van opensourcesoftware, kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform 7. De nieuwe versie bevat een nieuwe implementatie- en managementtool die de installatie vereenvoudigt en het dagelijks beheer vergemakkelijkt. Daarnaast legt versie 7 de basis voor duidelijke gestructureerde updates van het systeem en upgrades naar toekomstige releases.

Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform 7 is gebaseerd op de OpenStack community release “Kilo en op de bewezen en betrouwbare basis van Red Hat Enterprise Linux, aangevuld met de OpenStack-technologie van Red Hat. Het resultaat is een krachtig cloud-platform. De combinatie van OpenStack en Linux biedt een platform dat uiterst schaalbaar en fouttolerant is voor het bouwen van privé of publieke clouds. Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform werd in 2013 voor het eerst gepresenteerd en de nieuwe versie is de vijfde iteratie. Klanten in branches als de publieke sector, financiële dienstverlening, telecommunicatie en onderwijs gebruiken de software al wereldwijd met succes. Versie 7 bevat een aantal nieuwe functies die gericht zijn op het versnellen van de adoptie van OpenStack, waaronder: 
  • Vereenvoudigde implementatie en beheer – Cloud-operators krijgen met de nieuwe Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform Director diverse functionaliteiten ter beschikking om het dagelijkse beheer en de provisioning van middelen te vergemakkelijken. De Director heeft een tool voor een vereenvoudigde en geautomatiseerde cloud-installatie en een systeembrede controle Health-Check om een goede implementatie uit te voeren. Daarnaast vereenvoudigt de Director het dagelijkse beheer en de resource-provisioning voor cloud-operators, waaronder een geautomatiseerde ‘ready-state’ provisioning van bare-metal resources, waarmee de implementatie en herverdeling van hardware resources op on-demand basis vereenvoudigd wordt. Op basis van het community-gedreven OpenStack management project TripleO, combineert de nieuwe Director meerdere technologieën om zo een enkele krachtige tool te leveren. Deze tool biedt een nieuw framework, dat gebruikt kan worden voor live georkestreerde OpenStack- en Director-upgrades voor versie 7 en de daarop volgende releases.  
  • Hoge beschikbaarheid voor traditionele workloads onder OpenStack – Om traditionele, bedrijfskritische applicaties, die onder OpenStack een hoge mate van beschikbaarheid vereisen, te migreren, biedt Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform 7 op basis van de geïntegreerde, geautomatiseerde monitoring-diensten van Red Hat Enterprise Linux een compute host node high availability. Deze functionaliteit controleert host nodes en maakt het mogelijk om virtuele machines van hosts te evacueren en workloads te herstarten op andere beschikbare hosts.
  • Nauwkeurigere controle van de IT-beveiliging – Telecombedrijven krijgen op het gebied van virtuele machines gedetailleerde mogelijkheden voor de controle van het netwerkverkeer. Ze zijn dus in staat de hoogste veiligheidsnormen in de hele OpenStack-cloud uit te voeren en indien nodig Virtual Network Function (VNF) verkeer toe te staan. De basis daarvoor zijn de in versie 7 ingebouwde port security mechanismen Neutron modular layer 2 (ML2) en Open vSwitch (OVS).
  • Netwerkflexibiliteit - De Neutron netwerkfuncties bieden meer flexibiliteit en een verbeterde redundantie. Netwerkoperators kunnen profiteren van diverse IPv6-verbeteringen, waaronder de mogelijkheid om de directe netwerk-routing tussen de klant en de externe gateway te ondersteunen. Bovendien vergroot versie 7 de hoge beschikbaarheid van Neutron-routers en verbetert de controle- en rapportagefuncties om downtime te voorkomen.
  • Incrementele back-up - Opslagbeheerders kunnen nu profiteren van snellere block storage back-ups en lagere capaciteitseisen door het gebruik van snapshot back-ups. De ondersteuning van NFS en POSIX reduceert de benodigde tijd en het geheugen aangezien alleen een back-up wordt gemaakt van de incrementele veranderingen die sinds de laatste volledige back-up hebben plaatsgevonden.
Vertrouwde integratie en ecosysteem
Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform 7 wordt ondersteund door een van de grootste OpenStack-ecosystemen, met meer dan 350 gecertificeerde partners voor OpenStack. Zij bieden Independent Software Vendor (ISV) applicaties en diensten voor de gebieden compute, storage en networking. Deze oplossingen zijn een aanvulling op de uitgebreide ondersteuning en de compatibiliteit van het Red Hat Enterprise Linux-ecosysteem. Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform 7 verbetert de integratie van gecertificeerde partners, inclusief ondersteuning voor NetApp Data ONTAP, 7-modus en E-serie en een eerste set-up en configuratie van de nieuwe Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform Director. Tevens biedt Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform 7 een interactieve setup en installatie van Red Hat Ceph Storage 1.3 server en clients. Red Hat Ceph Storage Server-abonnementen worden apart verkocht naast de Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform-abonnementen.

Quotes

Radhesh Balakrishnan, general manager, OpenStack, Red Hat
“Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform 7 zet de nieuwe standaard voor de inzet van OpenStack in bedrijven. Op basis van de expansie van OpenStack zijn we blij dat we met een echt open benadering, die een automatische deployment en het lifecycle-beheer van de infrastructuur mogelijk maken, aan de vraag naar snel inzetbare capaciteit kunnen voldoen.

Jim Ganthier, vice president and general manager of Engineered Solutions and Cloud, Dell
“Bedrijven worden vandaag de dag voortdurend geconfronteerd met meer werkzaamheden en minder middelen. Ze zijn op zoek naar manieren om de tijd en kosten voor de cloud-deployment en het gebruik te optimaliseren. Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform 7 is een nieuwe mijlpaal voor de expansie van OpenStack cloud-oplossingen die makkelijker en efficiënter in te richten en te beheren zijn. Bij Dell zijn we blij met de voortzetting van de samenwerking en de gemeenschappelijk ontwikkelde referentiearchitecturen. Bedrijven kunnen nu nog sneller en kosteneffectiever een OpenStack-cloud realiseren.

Jim McHugh, vice president of products and solutions marketing for Cisco Unified Computing System™ and Data Center, Cisco
“Ongeveer een jaar geleden werd de Unified Computing System Integrated Infrastructure voor Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform (UCSO) aangekondigd. Bedrijven kunnen nu hun OpenStack-omgeving op basis van Cisco UCS en UCS Service Profiles makkelijker en sneller operationeel krijgen en profiteren van een snelle invoering van nieuwe cloud-diensten en –applicaties. Als bewijs van onze sterke samenwerking bij het ontwerp en de ontwikkeling zijn de vandaag aangekondigde nieuwe functionaliteiten van Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform 7 ook per direct beschikbaar voor de Cisco UCS Integrated Infrastructure.”

Mauri Whalen, vice president, Software and Services Group and director of Core System Development, Intel Corporation
“Het datacenter verandert momenteel als gevolg van hogere eisen van de klant en nieuwe technologieën. Daarnaast zijn cloud-gebaseerde oplossingen in opkomst en is een trend naar Software Defined Infrastructure (SDI) waar te nemen. Door samen te werken met Red Hat in het ‘On-Ramp-to-enterprise OpenStack’-programma kan Intel een solide basis realiseren voor co-engineered OpenStack-oplossingen voor algemeen gebruik in bedrijven.”

Extra informatie Volg Red Hat Over Red Hat, Inc.
Red Hat staat wereldwijd aan de top als leverancier van opensourceoplossingen. Met een community-gedreven benadering biedt Red Hat een betrouwbare en high-performance cloud, Linux, middleware, storage en virtualisatietechnologieën. Daarnaast biedt Red Hat ondersteuning, training en consultancy. Als de verbindende factor in een wereldwijd netwerk van enterprises, partners en open source communities helpt Red Hat essentiële en innovatieve technologieën te creëren die groei faciliteren en klanten voorbereiden voor de toekomst. Kijk voor meer informatie op: http://www.redhat.com.

Meer informatie voor de pers
Anke van Heerebeek
Lubbers de Jong
020 205 04 28
anke@lubbersdejong.nl

 Dit persbericht is ook online beschikbaar
Tags bij dit bericht  
Deel dit bericht  
Twitter Facebook LinkedIn
Reacties  
Er zijn nog geen reacties. Om te reageren moet u inloggen
Persberichten van dinsdag 22 oktober 2019  
Belcentrale gaat verder met nieuwe Channel Manager

Dubbele groeicijfers in Q3 2019: Veeam blijft clouddatamanagement markt domineren 

Toekomst van AI centraal op Infosecurity.nl en Data & Cloud Expo 2019

HAL24K benoemt Dick Berlijn als nieuw lid van de raad van toezicht

Datto organiseert zijn grootste Europese conferentie voor Managed Service Providers ooit

Cyxtera zet Europese uitbreiding voort met datacenter in Amsterdam en bredere uitrol CXD-beschikbaarheidsplatform

Onderzoek van NTT: ‘Digital DNA’ bepalend voor cybersecurity-best practice in organisaties

Phishingmail met ‘controleer je wachtwoord’ meest succesvol

Hyarchis behaalt ISO 27001 certificaat voor informatiebeveiliging

Celonis lanceert geavanceerde tools voor het optimaliseren van processen

Homerr rolt BuurtPunten netwerk landelijk uit in Denemarken samen met Bring

UPS vereenvoudigt exporteren voor Europese MKB-ondernemingen en e-tailers

Notilyze kondigt beschikbaarheid SaasNow via public cloud aan
Minkels en datacenteroperators ontwikkelen samen gloednieuw kastenplatform 'Nexpand'

Nog 2 dagen: jubileumeditie Lightspeed Connect

Conclusion Zuyd kijkt naar de toekomst tijdens ‘Limburg: Noodzaak tot Innovatie’

IFS domineert traditionele vendoren: groei licentie-inkomsten met 47 procent, netto-omzet stijgt met 23 procent

Commvault Activate maakt einde aan complexe problemen rond compliance en data governance

commercetools tekent deal van 130 miljoen euro met Insight Partners om wereldwijde groei te versnellen

HubSpot voegt LinkedIn lead gen-formulieren toe aan gratis HubSpot CRM

HPS Industrial voor zesde keer aanwezig op Machinebouw Event 2019

Bol.com stimuleert ontwikkeling medewerkers door inzet Studytube

UAntwerpen zet data science centraal op vrijdag 25 oktober
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1535 dagen
PR contact  
Logo Lubbers De Jong
Red Hat, Inc. contact  
Logo Red Hat, Inc.
  +31 334503000
  benelux@redhat.com
  www.redhat.com
Red Hat, Inc. sociaal  
Red Hat, Inc. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Icontact BV
Logo NewChannel
Logo PanCompany
Logo Maunt
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo NewChannel
Logo Belcentrale.nl
Logo Distology Nederland B.V.
Logo Leadgate Europe
Logo QuandaGo
Logo NewChannel
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo ZyLAB
Logo Insight
Logo Data Matters BV
Logo Belcentrale.nl
Logo RoSecure
Logo RoSecure
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Medius
Logo Belcentrale.nl
Logo Vcare connect
Logo SCOS Software bv
Logo Spryng
Logo E-mergo
Logo Curvature
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Yenlo
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Keeping
Logo Veeam Software
Logo Jaarbeurs
Logo HAL24K
Logo Datto
Logo Cyxtera Technologies
Logo NTT Ltd.
Logo KnowBe4
Logo Hyarchis
Logo Minkels
Logo Lightspeed
Logo Conclusion Zuyd
Logo IFS
Logo Commvault Systems International BV
Logo commercetools
Logo HubSpot
 
www.marcommit.nlContentbureauwww.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nl