Citrix HDX Premium certificaat inclusief HDX 3D Pro maakt IGEL thin clients geknipt voor grafisch intensieve toepassingen

Krachtige prestaties UD5 en UD6 van IGEL Technology nu nog breder toepasbaar

Utrecht, 23 juli 2015 – Het is nu mogelijk om thin clients in te zetten om high performance computing (HPC) naar grafisch intensieve toepassingen te brengen door de thin clients UD5 en UD6 van IGEL Technology te combineren met Citrix HDX 3D Pro. Organisaties die gebruikmaken van gevirtualiseerde en gedeelde grafische bronnen (vGPU) en behoefte hebben aan intensieve rekenkracht, zoals architecten-, planning- en ontwerpbureaus, kunnen nu een beroep doen op de thin clients van IGEL. Met de HDX 3D Pro-functie voor XenDesktop biedt virtualisatiespecialist Citrix hen een krachtig presterend protocol dat voor een soepele gegevensoverdracht zorgt. Om een naadloze interactie en een optimale gebruikerservaring te waarborgen moeten thin clients voldoen aan een reeks van eisen die Citrix heeft vastgelegd in zijn verificatierichtlijn voor HDX Premium. De UD5 en UD6 van IGEL zijn nu opgenomen in de lijst van goedgekeurde thin clients. Met hun geavanceerde hardware-framework bieden zij een uitmuntend platform voor uiterst veeleisende grafische, 3D- en multimediatoepassingen. De IGEL UD5 is voorzien van een dual core-processor en geknipt als 2D-workstation voor multimedia-intensieve toepassingen. De IGEL UD6 is uitgerust met een quad core CPU en 2 GB aan RAM-geheugen en is daarmee de juiste keuze voor professionele 3D-toepassingen.

De combinatie van gecertificeerde hardware en een geschikte serverinfrastructuur maakt het mogelijk om gebruik te maken van nieuwe ICT-modellen op basis van een private cloud, in het bijzonder in de technische sector. Dankzij de gebundelde kracht van Citrix HDX 3D Pro en Unified Management van IGEL kunnen organisaties die gebruikmaken van CAD-software profiteren van centrale gegevensopslag, een gestandaardiseerde back-upstrategie en optimale beveiliging en samenwerking dankzij de online beschikbaarheid van alle gegevens. De HDX Engine analyseert voortdurend het gecombineerde gebruik van ICT-bronnen, zoals de rekenkracht van de grafische processor van de gevirtualiseerde server, applicaties, endpoints en bandbreedte. HDX past automatisch de kwaliteit van de overgedragen grafische gegevens of flash-diensten aan, zodat gebruikers niet met prestatieverlies worden geconfronteerd. Met HDX 3D Pro profiteren ICT-managers van optimale schaalbaarheid. Afhankelijk van het vGPU-profiel kunnen maar liefst acht gebruikers per grafische processor gelijktijdig werken.

"We zijn al jaar en dag partner van Citrix. De integratie van de geavanceerde HDX 3D Pro-technologie was daarom bijzonder belangrijk voor ons. De certificering van de UD5 en UD6 vormt een officiële bevestiging van de uitmuntende interactie tussen de virtualisatietechnologie van Citrix en onze hardware", aldus Edwin de Ron, Sales Manager bij IGEL Technology Nederland. "Dit is een duidelijk signaal naar onze klanten. Met Citrix en IGEL kunnen ze nu met vertrouwen thin clients aanbieden als workstations voor toepassingen die om krachtige prestaties vragen en blijven profiteren van een centrale, gevirtualiseerde en op afstand beheerde ICT-infrastructuur."