Rackspace werkt samen met Intel om ontwikkeling en adoptie van OpenStack enterprise-functies te versnellen

Nieuw gezamenlijk OpenStack Innovation Center moet enterprise readiness en code-bijdragen stimuleren en de betrokkenheid van de community versterken

“We zijn blij met Intel samen te werken en kijken uit naar de samenwerking met de OpenStack-community om het leidende open-source cloud-besturingssysteem in de wereld nog sterker te maken”, zegt Scott Crenshaw, SVP of product and strategy bij Rackspace. "We creëren geen proprietary OpenStack-distributies. Rackspace biedt zijn klanten 99,99 beschikbaarheid via volledige upstream trunk code. Alle bijdrages van het Innovation Center zijn gratis voor iedereen beschikbaar." 

Rackspace heeft OpenStack, het belangrijkste open-source cloud-softwareplatform, samen met NASA in juli 2010 opgericht. De software van OpenStack controleert grote pools compute-, storage- en netwerkbronnen via een datacenter dat beheerd wordt door een dashboard of via de OpenStack API. Sinds de oprichting is OpenStack één van de snelst groeiende open source communities in de wereld, met meer dan 520 aangesloten bedrijven en 27.000 medewerkers in 167 landen. Deze groei is een belangrijke marktkans, onder meer omdat de omzet van OpenStack volgens onderzoek* naar verwachting in 2015 $1,26 miljard zal bedragen. Rackspace is de operator van ‘s werelds grootste productie OpenStack-cloud en heeft veel expertise in het beheren en schalen van OpenStack private clouds in zowel de datacenters van Rackspace als on-premise bij klanten.

“Deze aankondiging laat onze voortdurende steun en commitment zien ten aanzien van open source-projecten”, zegt Jason Waxman, vice president en general manager van de Cloud Platforms Group bij Intel. “Onze samenwerking met Rackspace en de OpenStack-community is de ideale gelegenheid de aantrekkingskracht van OpenStack voor het bedrijfsleven te vergroten.”

De overeenkomst tussen Rackspace en Intel omvat:

  • OpenStack Innovation Center - Het centrum vormt het grootste OpenStack development-team in de wereld en bestaat uit engineers van Rackspace en Intel. Het innovatiecentrum vestigt zich in het hoofdkantoor van Rackspace in San Antonio, de Verenigde Staten.

  • OpenStack-training voor ontwikkelaars - Rackspace en Intel bieden nieuwe cursusmodules, gemaakt om meer open source-ontwikkelaars aan te trekken die een actieve bijdrage leveren aan het succes van de community.   

  • Gezamenlijke OpenStack-engineering - Rackspace en Intel dragen bij aan de ontwikkeling van OpenStack, in samenwerking met de OpenStack Enterprise Work Group en de community. Daarbij richten zij zich op het elimineren van bugs en de ontwikkeling van nieuwe functies voor het bedrijfsleven. De organisaties nemen nieuwe engineers aan voor de ontwikkeling van OpenStack.

  • Grootste OpenStack Developer Cloud - Rackspace en Intel gaan twee 1,000 node clusters bouwen en beschikbaar stellen aan de community voor de ondersteuning van het geavanceerd en op grote schaal testen van OpenStack- en nieuwe functies die zijn ontwikkeld door het gezamenlijke engineering-werk. Deze clusters zijn binnen zes maanden beschikbaar voor gebruik door de community.

“Het doel van de community is de samenwerking te bevorderen en innovaties te stimuleren die voor een bredere adoptie zorgen”, zegt Jonathan Bryce, executive director van de OpenStack Foundation. “De uitgebreide ervaring en de betrokkenheid van de community die Rackspace en Intel bieden maken dit een interessant project, omdat de code-ontwikkeling en het op grote schaal testen iedereen die OpenStack gebruikt ten goede zal komen.”

Lees deze blogpost voor meer informatie over de overeenkomst tussen Rackspace en Intel en de oprichting van het nieuwe OpenStack Innovation Center.

*  The OpenStack Pulse 2014, 451 Research

-------

Over Rackspace
Rackspace (NYSE: RAX), de #1 managed cloud-specialist, helpt klanten meer te halen uit cloud computing zonder dat deze zelf de uitdagingen en kosten hebben voor het beheren van een complexe infrastructuur en applicatieplatformen. Rackspace engineers bieden expertise op vooraanstaande technologie zoals OpenStack, Microsoft en VMware via Fanatical Support®, een resultaatgedreven dienstverlening. Rackspace bedient meer dan 300.000 klanten wereldwijd, waaronder twee derde van de FORTUNE 100-bedrijven. Rackspace wordt een ‘leader’genoemd is het 2014 Gartner Magic Quadrant for Cloud-Enabled Managed Hosting en is de afgelopen negen jaar zeven keer verkozen tot een van de ‘Fortune Best Companies to Work For’. Kijk voor meer informatie op www.rackspace.nl

Voor meer informatie

Rackspace
Zuzana Eden
+44 208 734 2574
Zuzana.eden(at)rackspace.co.uk

Whizpr
Paul Maris / Renée Rijken
0317 410 483
rackspace(at)whizpr.nl