Contentbureauwww.LVTPR.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl
2475 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (1590 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Pride PR

Onderzoek Michael Page onder bankiers: Bankiers zoeken vertrouwen en zijn onzeker over hun baan

Amsterdam, 15 juni 2015 – 87% van de bankiers denkt dat terugwinnen van het maatschappelijk vertrouwen de komende jaren de grootste uitdaging vormt voor de bankensector. Tegelijkertijd is bijna de helft van de bankmedewerkers enigszins onzeker over zijn baan. 25% van alle bankmedewerkers vreest zelfs voor zijn job. Mischa Voogt, Managing Director van Michael Page Nederland: “Transparantie, duidelijkheid en aandacht voor klanten is cruciaal voor het herstel van de sector. Een moeilijke opgave voor bankiers die continu onder druk staan.”

De angst voor baanverlies onder medewerkers in de bancaire sector is logisch, vindt Voogt. “De afgelopen jaren wordt bij vrijwel alle banken flink gereorganiseerd. Kostenbesparing en automatisering zijn de belangrijkste redenen. Het is dus niet zo gek dat medewerkers onzeker worden over hun baan. Er wordt bovendien veel gevraagd van bankmedewerkers, zowel door klanten, de maatschappij als de eigen organisatie. Er staat veel druk op.”

Andere sectoren niet happig op bankiers
Veel bankiers kijken dan ook om zich heen op de arbeidsmarkt. In het onderzoek van Michael Page geeft 85% aan open te staan voor een nieuwe baan. Opvallend is dat slechts een klein deel (17%) buiten de sector zoekt. Voogt: “Natuurlijk zijn er bankiers die liefst in de sector blijven, maar een groot deel wil best naar een andere branche. Ervaring leert dat de overstap naar een andere sector moeilijk is: veel corporate organisaties buiten de bankbranche zijn niet happig om nu bankiers aan te nemen. Overstappen is dus lastig. Ook wat betreft cultuur zijn het verschillende werelden.”

Meer vraag naar Risk & Compliance
Om het imago van de banken te versterken, heeft de overheid het toezicht op de sector versterkt. Bankiers zeggen hier in hun werk last van te hebben: volgens 71% gaat de sector zelfs gebukt onder teveel regels, toezicht en controle. “Bankiers snappen heus wel dat de buitenwereld om meer toezicht vraagt,” legt Voogt uit. “Ze willen hier best aan voldoen, maar het is ook een ‘moetje’ en de veelheid van regels staat een effectieve bedrijfsvoering regelmatig in de weg. Dat is natuurlijk lastig.”
De nieuwe wet- en regelgeving biedt ook kansen, vindt Voogt: “Waar de hoeveelheid banen van bankiers daalt, is er juist groei in vraag naar medewerkers in Risk & Compliance. Professionals die naleving van de wet afdwingen en adviseren hoe je als organisatie effectief omgaat met de (nieuwe) normen.”

Bonusplafond
Een onderwerp dat in de maatschappelijke discussie vrijwel altijd terugkomt als het gaat om de bankensector is de bonuscultuur. 37% van de ondervraagden zegt in 2014 een bonus te hebben ontvangen. “Dat lijkt heel wat,” zegt Voogt, “maar dat valt in de praktijk wel mee. Nederland is geen bonusland, wij gaan voor zekerheid en vaste salarissen. 63% heeft helemaal geen bonus ontvangen en bij het overgrote deel van de bonussen gaat het om een relatief laag bedrag. Verder zie je dat bankmedewerkers in meerderheid loyaal blijven aan hun werkgever, ondanks terugdringen van de bonussen. Overigens is onlangs de wet beloningsbeleid aangenomen die regelt dat uiterlijk 1 januari 2016 voor iedereen in de financiële sector het bonusplafond van 20% van het vaste salaris geldt. In de praktijk komt slechts een klein deel van de medewerkers hiervoor in aanmerking.”

Over Pagegroup
Vier decennia geleden werd Michael Page opgericht in het Verenigd Koninkrijk. Vandaag de dag wordt de organisatie wereldwijd erkend als toonaangevend specialist in de werving & selectie van vaste en interim professionals. Vanuit meer dan 155 vestigingen in ruim 36 landen, bieden wij onze klanten – variërend van het MKB tot multinationals - exclusieve toegang tot een poule van (inter)nationaal talent.
Samen met Page Personnel en Page Executive maakt Michael Page deel uit van PageGroup, die sinds april 2001 op de Londen Stock Exchange genoteerd staat. Michael Page kan, zowel op het niveau van professionele medewerkers als op managementniveau, een sterk trackrecord van succesvolle werving & selectie voorleggen. In Nederland opereert Michael Page vanuit kantoren in Amsterdam, Rotterdam, Tilburg en Utrecht.

Bijlage
In de bijlage vindt u het factsheet van het onderzoek door Michael Page in de sector voor banken en financial services. Aan dit onderzoek namen 362 respondenten deel.

Contact
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Pride PR:

Reinier Rombouts & Gijs Roeloffzen
Telefoon: +31(0)71 56 80 028 / +31 (0)6 81 27 47 95 (mobiel nummer: Reinier Rombouts)
E-mail: pagegroup@pridepr.nl
Deel dit bericht  
Twitter Facebook LinkedIn
Eerder van PageGroup  
5 mrt 2019 PageGroup organiseert evenement over vrouwen en leiderschap

5 feb 2019 Nederlanders uitermate positief over arbeidsmarkt

26 nov 2018 Kandidaten kunnen én moeten kritischer zijn naar werkgever
Reacties  
Er zijn nog geen reacties. Om te reageren moet u inloggen
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1590 dagen
PR contact  
Logo Pride PR
PageGroup contact  
Logo PageGroup
  Pride PR / Gijs Roeloffzen en Reinier Rombouts
  +31 205789444
  pagegroup@pridepr.nl
  www.michaelpage.nl
PageGroup sociaal  
PageGroup tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Icontact BV
Logo NewChannel
Logo PanCompany
Logo Maunt
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo NewChannel
Logo Belcentrale.nl
Logo Distology Nederland B.V.
Logo Leadgate Europe
Logo QuandaGo
Logo NewChannel
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo ZyLAB
Logo Insight
Logo Data Matters BV
Logo RoSecure
Logo RoSecure
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Medius
Logo Belcentrale.nl
Logo Vcare connect
Logo SCOS Software bv
Logo Spryng
Logo E-mergo
Logo Curvature
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Yenlo
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Keeping
Logo PQR B.V.
Logo Minkels
Logo Lightspeed
Logo Conclusion Zuyd
Logo IFS
Logo Commvault Systems International BV
Logo commercetools
Logo HubSpot
Logo Veeam Software
Logo Nuance
Logo Cumulus Networks
Logo Sharp Electronics Nederland
Logo Red Hat, Inc.
Logo SER Group
Logo Workday
Logo Workday
 
www.EVENTIVE.nlwww.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl