www.marcommit.nlContentbureauwww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.nl
2472 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (1560 dagen geleden)
Bedrijf:

Data Matters en scope solutions ag versterken hun samenwerking

Amstelveen, 10 juni 2015 – scope solutions ag is reeds 15 jaar marktleider op het gebied van software voor archiefbeheer, digitale ingest en preservering in Europa. Meer dan 100 publieke archieven, universitaire en bedrijfsarchieven werken met de software-oplossingen van scope solutions ag. Ruim vier jaar geleden tekenden Data Matters en scope solutions ag een exclusieve overeenkomst voor de verkoop en implementatie van de scope producten (scopeArchiv, scopeOAIS) in de BeNeLux en Scandinavië. Deze partnership heeft haar vruchten afgeworpen en zal de komende jaren verder uitgebreid worden.

Met name voor “long term digital preservation” investeren beide partners in de onderstaande nieuwe producten en diensten, die gekenmerkt worden door innovatie, betrouwbaarheid, eenvoudige toepasbaarheid en open standaarden.

scope EAD/APEX: deze adapter maakt het mogelijk om beschrijvende metadata in scopeArchiv te exporteren naar het Europese APEX platform. Bovendien kan de metadata geconverteerd worden naar EAD.

scope Records Preservation Client: het beheer van digitale dossiers wordt een steeds groter wordende dagelijkse uitdaging. De processen om digitale dossiers aan te leveren voor lange termijn archivering zijn vaak slecht gedefinieerd en derhalve onvoldoende uitgewerkt. De scope Records Preservation Client helpt dit proces beter te structureren en organiseren. Ten eerste, door de inrichting van een centrale beveiligde plek om alle digitale dossiers tijdelijk in op te slaan, te bewaren en toegankelijk te houden – bijvoorbeeld in de vorm van een digitaal ontvangstdepot. Wanneer de dossiers langdurig bewaard moeten worden kunnen ze geplaatst worden in een digitaal bewaardepot (e-depot) voor permanente bewaring. scope Records Preservation Client stroomlijnt en harmoniseert deze processen zodat digitale dossiers nog efficiënter behandeld kunnen worden als analoge dossiers.

scopeConverter: de komende tijd zullen steeds grotere aantallen digitale dossiers verwerkt worden door (OAIS) processen. Afhankelijk van de gekozen preserveringsstrategie is een cruciaal element hierin het converteren van bestandsformaten. Ieder digitaal bestand moet geconverteerd kunnen worden in een archiefwaardig bestandsformaat zoals; PDF/A, JPG en TIFF voor opname in een digitaal bewaardepot. Vanwege de exponentiele groei van data groeit de vraag naar schaalbare en open oplossingen voor dataconversie. scope solutions heeft scopeConvertor ontwikkeld om aan deze vraag te voldoen.

scopeGO!: scopeGO! biedt kleinere archieven de mogelijkheid om online de functionaliteit van scopeArchiv te gebruiken – laagdrempelig, gebruiksvriendelijk en voor een lage prijs. scopeGO! biedt alle functionaliteit die voor een kleiner archief van belang is. Eind 2015 is deze versie beschikbaar. Bestaande scopeArchiv klanten krijgen met scopeGO! de mogelijkheid om de beschrijvingsfunctionaliteit via een webbrowser te gebruiken op diverse devices (notebook, tablet, mobiele telefoon, etc.). In de herfst 2015 kan scopeGO! gebruikt worden door een aantal proefgebruikers. Bent u daarin geïnteresseerd, neemt u dan contact op met Data Matters.

Data Matters online digitaal bewaardepot: Data Matters heeft een online digitaal bewaardepot (DBD) ontwikkeld voor de permanente, veilige opslag en bewaring van digitale dossiers, documenten, mediabestanden, etc. Het online digitaal bewaardepot kan d.m.v. HTTP(s) met iedere dossiervormende applicatie en archiefbeheerapplicatie gekoppeld worden – mits deze ook het HTTP(s) protocol ondersteunen. Deze oplossing kan op elke schaal ingezet worden en kan worden aangevuld met diensten als: datamigratie en –conversie, preserveringsplanning, ingest en data management.

Over Data Matters
Data Matters is specialist op het gebied van hardware- en software-infrastructuur voor het opslaan, delen en ontsluiten van dynamische en statische data. Data Matters bestaat ruim elf jaar en heeft kennis en praktijkervaring opgebouwd in het ontwerpen en implementeren van infrastructuur ter ondersteuning van informatieprocessen. Data Matters bestaat uit een klein team van enthousiaste, communicatieve en innovatieve specialisten, die als doel hebben om voor de klant een passende archiefoplossing te vinden, te implementeren en te ondersteunen. Data Matters levert oplossingen die schaalbaar zijn, gebaseerd zijn op open standaarden en rekening houden met de organisatorische en financiële mogelijkheden van de klant. Het kantoor van Data Matters is gevestigd in Amstelveen (KvK 34164869). Meer informatie is te vinden op onze nieuwe website: www.datamatters.nl.

Noot voor de redactie
Voor nadere informatie over dit persbericht van Data Matters: Paul Schindeler, tel. 020-6452393, e-mail paul.schindeler@datamatters.nl
Deel dit bericht  
Twitter Facebook LinkedIn
Eerder van Data Matters BV  


Reacties  
Er zijn nog geen reacties. Om te reageren moet u inloggen
Logo Data Matters BV

Logo NetApp

Logo Celonis

Logo Dataiku

Logo GitLab
Logo Visma | Raet

Logo Rittal bv

Logo Motiv ICT Security

Logo Spryng

Logo PA Consulting

Logo Ontruck

Logo Saltrex

Logo Pure Storage

Logo Dell Technologies

Logo CyberArk

Logo GitLab

Logo Pure Storage

Logo Tabletgame.nl

Logo GeONE Nederland

Logo ValueBlue
Info  
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1560 dagen
Bron:
Data Matters BV contact  
Logo Data Matters BV
  +31-20-6452393
  info@datamatters.nl
  datamatters.nl
Data Matters BV sociaal  
Data Matters BV tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Data Matters BV
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo Kopano
Logo Jet-Stream
Logo Avinty
Logo Cacholong
Logo Comarch AG
Logo Xinno
Logo Leadgate Europe
Logo NewChannel
Logo Enable-U
Logo Sooda internetbureau
Logo Click&Boat
Logo Portiva
Logo Fairbanks
Logo Rittal bv
Logo Spryng
Logo CLOUDOE BV
Logo Belcentrale.nl
Logo Broad Horizon
Logo CloudSuite B.V.
Logo Medius
Logo Postex Nederland B.V.
Logo SCOS Software bv
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Curvature
Logo Mansystems Nederland B.V.
Logo CloudSuite B.V.
Logo Rittal bv
Logo Belcentrale.nl
Logo NetApp
Logo Visma | Raet
Logo Motiv ICT Security
Logo PA Consulting
Logo WorldStream
Logo MarkLogic
Logo Sharp Electronics Nederland
Logo Workday
Logo Qlik
Logo Ultimaker
Logo Klarna
Logo ilionx
Logo Visma | Raet
Logo Red Hat, Inc.
Logo Riverbed
 
www.marcommit.nlwww.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nl