Eenvoudig zelf kredietrapportages accorderen en indienen bij BIV-banken

Reeleezee maakt kredietrapportages inzichtelijk voor ondernemers

Breukelen, 1 juni 2015 – De grote banken verwachten tegenwoordig een digitale aanlevering van kredietrapportages die moeten voldoen aan Standard Business Reporting (SBR). Reeleezee, aanbieder van online administratieve en accountancytoepassingen, vereenvoudigt het goedkeuringsproces van kredietrapportages. Reeleezee maakt het nu mogelijk om voor vrijwel elk willekeurig pakket XBRL-code om te zetten naar leesbare informatie. Ondernemers kunnen hierdoor gemakkelijker zelf kredietrapportages accorderen alvorens zij deze digitaal indienen bij de grote banken.

Drie grootbanken in Nederland, ING, ABN AMRO en Rabobank, gebruiken het zogeheten Bancaire Infrastructurele Voorzieningen (BIV) systeem, de Digipoort voor banken. Dit is een digitale communicatielijn die speciaal bestemd is om automatisch rapportages die zijn opgesteld op basis van de bankentaxonomie te ontvangen. Sinds 2014 werken deze banken hiermee en sindsdien voeren zij de druk op ondernemers en accountants op om de kredietrapportages digitaal in te dienen. Er zijn tal van partijen die kredietrapportages voor ondernemers leveren, zoals Caseware, Audition en Infinite. Echter kunnen deze rapportages nog niet digitaal geaccordeerd en geleverd worden aan de banken.

XBRL-code omzetten naar leesbare informatie
Reeleezee leest de eXtensible Business Reporting Language (XBRL), de open standaard die SBR gebruikt om financiële gegevens van deze pakketten uit te wisselen via het internet, en presenteert de rapportage in begrijpelijke taal aan de ondernemer.

Accorderen en indienen kredietrapportages
Reeleezee zet de XBRL-code dus om naar leesbare informatie. Deze informatie wordt opgeslagen en weergeven in gestructureerde secties, zoals een sectie activa en een winst- en verliesrekening. De boekhouder of accountant kan de kredietrapportages of -overzichten via de Reeleezee Portal delen met de ondernemer. Deze kan de kredietrapportage controleren en zijn akkoord geven via de Reeleezee-app. De accountant kan de geaccordeerde rapportage vervolgens met één druk op de knop, in XBRL, indienen bij de BIV-banken.

Wilko Stronks, CEO van Reeleezee: ‘Zowel de banken als leveranciers van accountancy software hebben zich de afgelopen tijd ingespannen om het gehele aanleverproces van  kredietrapportages zo eenvoudig en soepel mogelijk te laten verlopen. Hier hebben zowel ondernemers als accountants baat bij. Het scheelt hen tijd, rompslomp en het is accurater.’

Een demo van het proces van inlezen, weergeven controleren, accorderen en indienen van kredietrapportages met behulp van de mobiele en web apps van de Reeleezee Portal is hier te vinden: https://youtu.be/ziRmzTELux4.

Over Reeleezee
De mkb-ondernemers en hun accountants- en administratiekantoren digitaliseren hun bedrijfsprocessen vanwege kostenvoordelen en voortschrijdende techniek. Reeleezee verschaft hen daarbij realtime zakelijk inzicht, zodat businessbeslissingen beter en sneller te nemen zijn, zij future proof zijn en zich kunnen concentreren op het uitbreiden van hun business. De producten en diensten van Reeleezee onderscheiden zich in smart gebruiksgemak waarbij de bedrijfsprocessen meegroeien met de behoefte van de gebruiker. Accountants- en administratiekantoren maken ook gebruik van de online diensten van Reeleezee voor snelle invoermogelijkheden, uitgebreide rapportages, overzichten van mutaties en andere zakelijke informatie om hun klanten beter te adviseren. Het innovatieve bedrijf werkt met solide en redundante datacentra in Europa, zodat alle data van klanten veilig in de cloud wordt bewaard en de continuïteit van de bedrijfsvoering wordt gewaarborgd. Reeleezee is opgericht in 2001 en heeft sindsdien een toonaangevende rol in de accountancywereld. Het klantenportfolio van Reeleezee bestaat onder meer uit: Mazars, MTH Accountants & Adviseurs, Vanhier, Koeleman en HLB Van Daal & Partners. Reeleezee heeft zijn hoofdkantoor gevestigd in Breukelen en heeft ook kantoren in Turkije en India. Bij Reeleezee werken 55 medewerkers. Reeleezee heeft het Zeker-Online Keurmerk. Less effort, more business. Accountancy verandert, verander mee. Kijk voor meer informatie op www.reeleezee.nl of op accountants.reeleezee.nl. 
 
Dit persbericht is ook online te vinden.

Meer informatie voor de pers:


Reeleezee
Roemer Mol
T 0346 258080
E RoemerMol@reeleezee.nl

Lubbers De Jong
Margreet Poolman
T 020 2050422
E margreet@lubbersdejong.nl