www.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nl
2471 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (1573 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: KINXX PR

Frost & Sullivan prijst Minkels met zijn “Free Standing Cold Corridor”, een baanbrekende rack- en serverkastoplossing voor de Europese markt

Naast de expertise van Minkels in de datacentermarkt, komt door de samenwerking met Legrand een aanzienlijk concurrentievoordeel tot stand

Veghel, 28 mei 2015 - Frost & Sullivan heeft, gebaseerd op een recente marktanalyse  aangaande racks en serverkasten, aan Minkels de “European Frost & Sullivan Award 2015” voor nieuwe productinnovatie  toegekend - voor Minkels’ in 2014 gelanceerde “Free Standing Cold Corridor”.

Na de introductie in 2006 van het innovatieve Cold Corridor aisle-containmentsysteem om  luchtstromen in datacenters te scheiden, kwam Minkels in 2013 met de Next Generation Cold Corridor, een zeer flexibele en modulaire oplossing die een sterk verbeterd luchtstroombeheer en energiezuinigheid biedt. Hierna volgde in 2014 de commerciële introductie van de “Free Standing Cold Corridor”. Een ultra-modulair en kosteneffectief aisle-containmentsysteem, ontworpen om gesloten gangen te creëren, onafhankelijk van IT-racks. Dit betekent dat hierdoor een modulaire opbouw van complete Cold Corridor-systemen mogelijk is zonder toevoeging van racks.

De nieuwste innovatie van Minkels, de Free Standing Cold Corridor, is bedoeld om grote kostenbesparingen te leveren in zowel CAPEX als OPEX,” aldus Gautham Gnanajothi, Senior Industry Analyst bij Frost & Sullivan. “Het modulaire ontwerp van het product, bestaande uit slechts een ondersteunend frame, wandpanelen, dakpanelen en deuren, biedt datacenters een kosteneffectieve 'pay-as-you-grow'-mogelijkheid.”


De Minkels Free Standing Cold Corridor


Het bedrijf levert ook veel flexibiliteit bij het installeren van racks en andere apparatuur, zoals opslag- en netwerksystemen. Het verwerkt klanteisen direct met slimme “mass-customisation software” , die oplossingen in drie dimensies configureert en vervolgens de oplossingen direct koppelt aan de operationele processen van het bedrijf. Deze configuratietool zorgt ervoor dat klanten wereldwijd profiteren van een uniforme oplossing met gestandaardiseerde modulaire componenten die aangepast zijn aan individuele behoeften.

Minkels heeft een unieke positie in de markt  bereikt, gebaseerd op  een compleet portfolio met toonaangevende productkwaliteit. Optimalisatieprocessen richten zich naast productkwaliteit tevens op proceskwaliteit en logistieke prestatie. Met Legrand als moederbedrijf beschikt Minkels over alle middelen die nodig zijn om synergieën tussen hen beide te creëren en de dienstverlening wereldwijd uit te breiden.

De fabrieken van het bedrijf zijn in hoge mate geautomatiseerd voor een constante kwaliteit, snelheid en kostenbeheersing. Minkels heeft ook de mogelijkheid om in al zijn vestigingen speciale producten te fabriceren. De “mass-customised” producten worden in de productielocaties in ongeveer dezelfde tijd geproduceerd en met hetzelfde kwaliteitsniveau als de reguliere producten.

Minkels heeft zich strategisch meer gepositioneerd als datacenter(white space) -specialist dan als fabrikant van racks en serverkasten. Het is in staat geweest om het netwerk van Legrand te benutten om in meer dan 180 landen voet aan de grond te krijgen. Verder integreert Minkels de datacenter-gerelateerde oplossingen van Legrand in zijn eigen portfolio om in een eerder stadium deel te nemen aan nieuwe projecten en beter te reageren op nieuwe en bestaande marktbehoeften.

“In plaats van producten op de markt te pushen, werkt Minkels nauw samen met zijn klanten om met oplossingen te komen die het meest aan hun behoefte voldoen,” volgens Gautham. “Dit schept een sfeer van samenwerking en eigenaarschap, wat uiteindelijk leidt tot betere resultaten voor zowel het bedrijf als de klanten.”

Bij Minkels begint de klantenservice al meteen bij aanvang van het verkoopproces, tijdens de fase van de oplossingsdefinitie. Met de tool voor productconfiguratie wordt de klantervaring verbeterd en de sterke klantgerichtheid verkort de doorlooptijden.

“Minkels heeft zeer goed werk verricht bij het doorgronden van de klantbehoeften in de branche en het ontwikkelen van een innovatief nieuw product dat tegemoet komt aan die behoeften. De Free Standing Cold Corridor staat garant voor blijvend succes omdat deze inspeelt op de voor klanten belangrijkste punten: kwaliteit, flexibiliteit en betrouwbaarheid,” zegt Krishna Srinivasan, Global President en Managing Partner bij Frost & Sullivan.

Minkels en Legrand hebben een compleet en uiterst robuust portfolio ontwikkeld voor infrastructuuroplossingen voor datacenters, dat waarde toevoegt aan de markt voor racks en serverkasten. De strategische positie in de Legrand groep geeft Minkels talloze voordelen en een grote voorsprong op zijn medespelers in de markt.

Frost & Sullivan reikt deze award elk jaar uit aan het bedrijf dat toonaangevende technologie toepast om innovatieve elementen te ontwikkelen in een product. De award is een erkenning van de waardetoevoegende eigenschappen/voordelen van het product en de verhoogde ROI wat weer leidt tot een betere acquisitie van klanten en marktpenetratie.

De Frost & Sullivan Best Practices Awards zijn een erkenning voor bedrijven in uiteenlopende regionale en wereldmarkten voor uitstekende resultaten en superieure prestaties op gebieden als leiderschap, technologische innovatie, klantenservice en strategische productontwikkeling. Branche-analisten vergelijken marktdeelnemers en meten prestaties door diepte-interviews, analyse en uitgebreid secundair onderzoek om beste praktijken in de branche vast te leggen.

Over Minkels
Minkels (www.minkels.com) is een kennisgedreven producent en wereldwijd leverancier van kwalitatief hoogwaardige totaaloplossingen voor datacenterinfrastructuur. Het merk Minkels is onderdeel van het merkenportfolio van Legrand, een beursgenoteerd bedrijf (NYSE Euronext Parijs: LR) met wereldwijde omzet in de markten laagspanningsinstallaties, datanetwerken en datacenters. Legrand is actief in meer dan 180 landen en had in 2013 een winst van 4,5 miljard Euro.

Modulair ontwerp en energie-efficiency zijn de belangrijkste principes achter het uitgebreide portfolio van Minkels. Het modulaire ontwerp van datacenterproducten zorgt voor zeer schaalbare klantoplossingen die zich aanpassen aan de dynamische behoeften van een datacenteromgeving. Door de expertise in energiezuinigheid werd Minkels gevraagd om bij te dragen aan de Europese richtlijnen voor het uitrusten van energie-efficiënte datacenters, de zogenaamde “European Code of Conduct for Datacenters”.

Het productportfolio van Minkels bevat modulaire oplossingen voor datacenterbehuizingen (Varicon®); datacenterkoeling, waaronder DX-koeling voor kleine serverruimtes en Cold Corridor® aisle-containmentoplossingen (VariCondition®); datacenter stroomverdeling (VariconPower®); datacenter monitoring (VariControl®).

Over Frost & Sullivan
Frost & Sullivan, de “Growth Partnership Company”, werkt samen met klanten aan visionaire innovaties voor wereldwijde uitdagingen en gerelateerde groeikansen die marktspelers kunnen maken of breken.

Ons “Growth Partnership” ondersteunt klanten bij het benutten van deze kansen en het integreren van twee hoofdelementen die visionaire innovatie bevorderen: De Geïntegreerde Waardepropositie en de Partnerschapsinfrastructuur.
  • De Geïntegreerde Waardepropositie ondersteunt onze klanten in alle fasen van hun reis naar visionaire innovatie: onderzoek, analyse, strategie, visie, innovatie en implementatie.
  • De Partnerschapsinfrastructuur is volkomen uniek omdat het de basis vormt waarop visionaire innovatie mogelijk wordt. Dit omvat 360 graden onderzoek, uitgebreide dekking in de branche, beste carrièrepraktijken evenals onze wereldwijde voetafdruk van meer dan 40 kantoren.
Al meer dan 50 jaar hebben we groeistrategieën ontwikkeld voor opkomende bedrijven in de wereldwijde top 1000, de publieke sector en de investeringsgemeenschap. Is uw organisatie voorbereid voor de volgende grote golf van brancheconvergentie, ontwrichtende technologie, toenemende concurrentie, megatrends, baanbrekende best practices, veranderende klantdynamiek en opkomende economieën?

Contact opnemen:     Start de discussie

Meedoen:           Lid worden van onze community

Abonneren:       Newsletter over "the next big thing"

Aanmelden:         Toegang tot visionaire innovatie

Frost & Sullivan Contact:
Mireya Espinoza
T: 210. 247.3870
F: 210.348.1003
E: mireya.espinoza@frost.com

Minkels Contact:

Minkels B.V. 
Vincent Liebe, Marketing Manager
Vincent.liebe@minkels.com 
T +31 (0)413 31 11 87

KINXX PR 
Koen Stegeman 
koen@kinxx.nl
+31 (0)630491407
Deel dit bericht  
Twitter Facebook LinkedIn
Eerder van Minkels  


Reacties  
Er zijn nog geen reacties. Om te reageren moet u inloggen
Info  
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1573 dagen
Bron:
PR bron: KINXX PR
Minkels contact  
Logo Minkels
  +31 (0)413 311 100
  info@minkels.com
  www.minkels.com
Minkels sociaal  
Minkels tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo Kopano
Logo Jet-Stream
Logo Avinty
Logo Cacholong
Logo Comarch AG
Logo Xinno
Logo Leadgate Europe
Logo NewChannel
Logo Enable-U
Logo Sooda internetbureau
Logo Click&Boat
Logo Portiva
Logo Fairbanks
Logo Serverius B.V.
Logo CLOUDOE BV
Logo Belcentrale.nl
Logo Broad Horizon
Logo CloudSuite B.V.
Logo Medius
Logo Postex Nederland B.V.
Logo SCOS Software bv
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Curvature
Logo Mansystems Nederland B.V.
Logo CloudSuite B.V.
Logo Rittal bv
Logo Belcentrale.nl
Logo XebiaLabs
Logo Yenlo
Logo WorldStream
Logo MarkLogic
Logo Sharp Electronics Nederland
Logo Workday
Logo Qlik
Logo Ultimaker
Logo Klarna
Logo ilionx
Logo Visma | Raet
Logo Red Hat, Inc.
Logo Riverbed
Logo Pegasystems
Logo Thales
Logo MPL
Logo Orderchamp B.V.
 
www.lubbersdejong.nlContentbureauwww.marcommit.nlwww.marcommit.nl