Datum: (1131 dagen oud)
Bedrijf:

WOHI.nl kiest voor DenitAmsterdam, 21 mei 2015 - Vandaag maken WOHI.nl (Warenhuizen op het internet) en Denit Hosting Solutions, één van de meest kwalitatieve managed hostingproviders van Nederland, hun samenwerking openbaar. WOHI.nl vertrouwt de hosting van haar e-commerce platform aan Denit toe. Het betreft een krachtige fysieke infrastructuur met Redis en Varnish caching. De omgeving wordt 24/7 beheerd door Denit.

Denit toonde expertise in Redis en Varnish
Onze servers konden onze groei niet meer aan. We moesten op zoek naar een oplossing met een hogere beschikbaarheid en een betere performance. Denit is gekozen uit een selectie van verschillende aanbieders. WOHI.nl had vanaf het begin een goed gevoel bij Denit. In verschillende gesprekken viel hun expertise en ervaring van Redis en Varnish caching reeds op. Daarnaast waren redundantie, high-performance, 24/7 beheer en natuurlijk ook de prijs voor ons van cruciaal belang. Denit heeft een prima voorstel neergelegd gebaseerd op managed hosting, gebruikmakend van een state-of-the-art infrastructuur. De omgeving is dubbel uitgevoerd en daarmee behoorlijk fault-proof. Onze nieuwe hostingomgeving kan onze forse groei uitstekend faciliteren”, aldus Jos Reeuwijk, CEO van WOHI.nl.

Edwin Cornelissens, Managing Director van Denit. “Denit heeft een jarenlange expertise in het hosten en beheren van e-commerce platformen. Onze geavanceerde caching, CDN, load balancing en optimalisatie technieken leiden gegarandeerd tot een snellere website en zorgen daarom voor meer conversie. Voor WOHI.nl hebben we een architectuur op maat ontworpen, gericht op de vier pijlers: snelheid, beschikbaarheid, schaalbaarheid en veiligheid. Denit is bijzonder trots dat WOHI.nl ons heeft geselecteerd als hun hostingpartner.”

Analyse, migratie en optimalisatie
Denit heeft WOHI.nl volledig ondersteund bij de migratie naar het nieuwe platform. “Denit heeft onze volledige hostingomgeving eerst uitgebreid geanalyseerd en heeft verbeterpunten aangestipt. Vervolgens is de data gemigreerd en zijn services als de web- en databaseservers direct geoptimaliseerd. Daarna hebben we de omgeving samen uitgebreid getest. Op het moment dat alle testscenario’s positief waren, is de DNS omgezet. Het resultaat was een vlotte migratie zonder downtime én een geoptimaliseerde omgeving”, aldus Reeuwijk van WOHI.nl.

Bij een migratie is ons hoofddoel om ervoor te zorgen dat alle applicaties perfect worden afgestemd op de hostingomgeving. Denit hanteert hiervoor een bewezen succesformule”, aldus Daniel van Wijnen, Manager Operations bij Denit.

Over WOHI.nl
WOHI.nl is een e-commerce bedrijf met een assortiment van meer dan 300.000 producten die snel en goed geprijsd worden aangeboden aan consumenten in Nederland en Belgie. Het assortiment is breed met bekende producten zoals boeken, speelgoed en huishoud producten. In toenemende mate worden ook steeds meer niche producten aangeboden zoals bijvoorbeeld chocolade, truffelmayonaise en sierkussens.

Meer informatie is te vinden op www.wohi.nl

Over Denit Hosting Solutions
Denit is een hostingbedrijf uit Amsterdam, opgericht in 1999. Denit is gespecialiseerd in maatwerk hostingoplossingen voor complexe, bedrijfskritische applicaties, variërend van Managed Hosting tot een  compleet Cloud Computing en Infrastructure-as-a-Service (IaaS) portfolio. Met ruim 30 getalenteerde  medewerkers bedient Denit een groot aantal MKB- en grootzakelijke klanten in vele sectoren. Denit maakt de vertaalslag tussen de technische mogelijkheden en de toepassing daarvan in uiterst betrouwbare, schaalbare en veilige oplossingen.

Denit beheert en exploiteert haar eigen netwerk en cloud infrastructuur. Alle hosting oplossingen zijn 100% Nederlands. De dienstverlening van Denit is ISO 9001 en ISO 27001 gecertificeerd. Denit is actief lid van de DHPA (Dutch Hosting Providers Association) en is Enterprise Service Provider Partner van VMware.

Meer informatie is te vinden op www.denit.nl

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met:

Edwin Cornelissens - ecornelissens@denit.nl

Denit Hosting Solutions 
Kabelweg 21, 1014BA Amsterdam
www.denit.nl