Contentbureauwww.marcommit.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl
2499 volgen @ICTberichten
Datum: (1845 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Lubbers De Jong

Huurteam Den Haag volledig mobiel

Nieuwe applicatie centraliseert en digitaliseert informatie

Oude Wetering, 19 mei 2015 – Het Huurteam van de gemeente Den Haag ondersteunt huurders in de particuliere sector bij kwesties over de huurprijs en achterstallig onderhoud. Sinds kort gebruiken de leden van het team een iPad voor het vastleggen van hun bevindingen. Dankzij een directe koppeling met de achterliggende, door IT-dienstverlener COOLProfs ontwikkelde applicatie worden de gegevens direct digitaal opgeslagen en centraal verwerkt.

Het Huurteam van de dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) van de Gemeente Den Haag ondersteunt huurders bij het onderzoeken of ze niet te veel huur en te hoge servicekosten betalen en of ze achterstallig onderhoud hebben. Hiertoe leggen de leden van het Huurteam huisbezoeken af. Tot voor kort moesten de leden van het Huurteam hun bevindingen handmatig in het back-officesysteem opvoeren. Omdat het systeem nog op verouderde technologie draaide die binnen de gemeente werd uitgefaseerd, werd besloten een nieuwe applicatie te laten ontwikkelen.

De gemeente Den Haag ging hiervoor in zee met COOLProfs, een IT-dienstverlener die eerder al met succes informatiesystemen voor de gemeente realiseerde. De gevolgde werkwijze – de consultants van COOLProfs werkten op locatie intensief samen met de leden van het Huurteam – en het gebruik van het Rapid Application Delivery platform OutSystems resulteerde binnen een half jaar in een nieuwe applicatie. Deze is niet langer woninggeoriënteerd, maar georganiseerd rondom de klant in de vorm van het burger service nummer (BSN). Hierdoor kunnen eenvoudig koppelingen tot stand worden gebracht met de gemeentelijke basisadministratie (GBA) en andere overheidssystemen.

Met de nieuwe applicatie hoeven de leden van het Huurteam hun bevindingen nog maar één keer in te voeren. Dit gebeurt door middel van tekst en beeldmateriaal op een iPad die in verbinding staat met de eigenlijke applicatie. Het sturende karakter van de applicatie zorgt dat de kans op fouten en onvolledige dossiers is geminimaliseerd Een puntentotaal dat automatisch door de applicatie wordt gegenereerd, verschaft de leden van het Huurteam en de huurders real-time inzicht in hoeverre de hoogte van de huur gerechtvaardigd is.

Wouter Boer, Teammanager van het Huurteam: ‘Met de nieuwe applicatie hebben we het hele administratieproces gecentraliseerd en gedigitaliseerd. Het Huurteam kan hierdoor altijd en overal over de juiste informatie beschikken. Ook het aanmaken van brieven met voorlichting voor huurders is veel gemakkelijker geworden met de nieuwe applicatie. Doordat de leden van het Huurteam minder tijd bezig zijn met het invoeren en verwerken van gegevens, kunnen ze proactiever acteren en zich volledig richten op het contact met de huurders. En dat is waar de meerwaarde van het Huurteam ligt.’

###

COOLProfs
COOLProfs is specialist in het bouwen van bedrijfskritische informatiesystemen op maat. Voorbeelden van gerealiseerde projecten zijn het systeem voor kredietverlening bij ABN AMRO Bank, Flitsbalie Bijzondere Bijstand voor de gemeente Leidschendam-Voorburg, Reizigersinformatie RET, diverse applicaties voor de Gemeente Den Haag en de webshop voor Wasco.
COOLProfs onderscheidt zich door haar aanpak, waarin de menselijke factor van IT centraal staat en waarbij in nauwe samenwerking met de klant het gewenste resultaat wordt gerealiseerd. Door een unieke modelgedreven ontwikkel- en beheeromgeving haalt COOLProfs een hoge productiviteit en is zij in staat binnen de afgesproken tijd en het overeengekomen budget op te leveren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van COOLProfs’ Architected Agile-aanpak. Tot de vaste klanten van COOLProfs behoren onder meer ABN AMRO Bank, Delta Lloyd, Wasco, Gemeente Den Haag, RET en TNO. Kijk voor meer informatie op www.COOLProfs.nl.

Voor meer informatie
L&DJ PR
Wilco Rutenfrans
T  020 4210565
Wilco@l-dj.nl

COOLProfs
Karianne van hoorn
T  0713311623
karianne.van.hoorn@coolprofs.com

Dit persbericht vindt u ook online op de website van Lubbers De Jong
Laatste van COOLProfs  
Merijn Bos is nieuwe sales-ster aan firmament van snelgroeiende CoolProfs

CoolProfs benoemt Camilla Ramberg tot algemeen directeur

CoolProfs benoemt Danny Kok tot OutSystems consultant
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1845 dagen
PR contact  

Logo Lubbers De Jong
COOLProfs contact  

Logo COOLProfs

  (071) 3311623
  info@coolprofs.com
  www.coolprofs.com
COOLProfs sociaal  


COOLProfs tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Snowflake
Logo Snowflake
Logo Maunt
Logo Siemens Mobility B.V.
Logo Synobsys
Logo Renewd
Logo iSourcing Hub
Logo CPMview
Logo ORdigiNAL
Logo ID Control
Logo Codelogic
Logo Bergler ICT
Logo FortifyData
Logo UiPath
Logo Spryng
Logo Dataplace
Logo Postex Nederland B.V.
Logo RoSecure
Logo Postex Nederland B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Denit Hosting Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Guardian360 bv
Logo PQR B.V.
Logo Broad Horizon
Logo Young Coders B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Yenlo
Logo Postex Nederland B.V.
Logo NetApp
Logo Databricks
Logo Onguard
Logo Staples Nederland
Logo Bynder B.V.
Logo Poly
Logo Arrow Electronics
Logo Vertiv
Logo Protime BV
Logo Pegasystems
Logo Veeam Software
Logo Cloudian B.V.
Logo Citrix
Logo Solvinity
Logo Zyxel
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88532 persberichten
- 5709 bedrijfsprofielen
- 58 PR-bureauprofielen
- 8144 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.EVENTIVE.nlContentbureauwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl