Skype for Business vergroot kansen UC-specialisten

Strategische zet op weg naar Universal Communications

Uithoorn, 7 mei 2015 – Microsoft verandert zijn Unified Communications (UC)-oplossing Lync in Skype for Business. Deze zakelijke variant van Skype combineert de voordelen van Lync met de voordelen van het consumentenproduct Skype. Het betreft een update die consequenties heeft voor zowel de interface als de functionaliteit van Lync. Ook verbeteren er zaken in de bediening, het beheer en de techniek. Volgens Lucas Wensing, CEO van Lync- en Skype for Business-specialist StartReady, biedt de lancering kansen voor UC-specialisten om nieuwe markten te ontginnen en om geïntegreerde communicatie voor meer gebruikers bereikbaar te maken.

Microsoft kocht in 2011 Skype voor 8,5 miljard dollar. Tot voor kort bestonden Skype en Lync naast elkaar. De samenvoeging van de twee is een strategische keuze van Microsoft. De consumenten-versie van Skype is met 2 miljard belminuten per dag wereldwijd zeer populair. Het succes van Skype voor consumenten zal een positieve invloed hebben op Lync, terwijl de zakelijke voordelen van Lync blijven bestaan in het nieuwe product. De veiligheid van Skype for Business, zeer belangrijk voor het bedrijfsleven, is van enterprise-niveau en de uitgebreide functionaliteiten van Lync waar zakelijke klanten behoefte aan hebben blijven behouden. 

Grenzen privé en werk vervagen
De user interface van Skype for Business lijkt op die van het huidige Skype. Adoptie wordt hierdoor vergemakkelijkt, voorspelt Lucas Wensing, CEO van StartReady. “Veel gebruikers zijn al bekend met de look and feel van Skype. De overgang van privégebruik naar zakelijk gebruik van Skype is daardoor klein. Anderzijds komen alle consumentengebruikers van Skype binnen bereik van de zakelijke gebruikers. De grenzen vervagen dus en we gaan op weg naar één communicatieplatform voor thuis en op het werk. Dit effect zagen we eerder al in de mobiele telefonie, waar het gebruik van één toestel voor werk en privé normaal is geworden. Deze behoefte aan eenduidigheid en mobiliteit zet nu ook door naar communicatieoplossingen.”

Skypen vanuit de browser
Naast het nieuwe uiterlijk, gaan er ook technische veranderingen gepaard met Skype for Business. Skype for Business wordt toegankelijk voor iedereen met een internetverbinding omdat mensen kunnen Skypen vanuit hun browser, zonder downloads. Later dit jaar introduceert Microsoft de hybride cloud, waarmee bedrijven tijdelijk kunnen opschalen naar grotere aantallen gebruikers dan ze in hun normale operatie nodig hebben. Dit is handig voor het opzetten van bijvoorbeeld een videoconferentie.

UC wordt toegankelijker
Lucas Wensing is blij met de zet van Microsoft: “Wij zien de vraag naar geïntegreerde communicatieoplossingen groeien. Plaats- en tijdonafhankelijk werken is voor veel bedrijven een voorwaarde geworden. Medewerkers moeten efficiënt kunnen samenwerken en communiceren. Maar het gebruik van moderne communicatiemiddelen is nog niet voor elke organisatie vanzelfsprekend, terwijl medewerkers vaak al wel Skype privé gebruiken. Skype for Business slaat nu een brug tussen privé en werk en maakt daarmee UC toegankelijk voor nog meer mensen.”

Volgens Wensing kunnen UC-specialisten door Skype for Business een volgende stap zetten in hun ontwikkeling: "Skype opent een nieuwe markt voor geïntegreerde communicatie-oplossingen. Daardoor krijgen leveranciers zoals StartReady kansen om te groeien. Ook is de overgang naar Skype for Business het moment om de meerwaarde van de specialist te laten zien in de ondersteuning bij implementatie, adoptie en beheer van de IT.”

Over StartReady
StartReady heeft als doel kenniswerkers binnen en tussen organisaties met elkaar te verbinden. Technologie maakt dit mogelijk. StartReady is specialist in Microsoft-gebaseerde Unified Communications-oplossingen. Nu nog Microsoft Lync, binnenkort Skype for Business. Het bedrijf standaardiseert de implementatie en het beheer van Lync-omgevingen en heeft een innovatieve oplossing ontwikkeld voor optimale adoptie van Lync. Ook werkt StartReady continu aan uitbreiding van het Lync-productportfolio. StartReady biedt de software aan in verschillende varianten, van cloud-oplossingen voor het MKB tot on-premise en virtuele oplossingen voor enterprises. De organisatie is onafhankelijk en werkt op internationale basis samen met gerenommeerde partners als KPN, Tele2, Dell en BT. Ook is StartReady gecertificeerd Microsoft Gold Partner en Premier Support Partner voor Lync. Kijk voor meer informatie op www.startready.com.

Voor meer informatie voor de pers

Lubbers De Jong
Elise Quaden
020 2050 437
elise@lubbersdejong.nl

StartReady
Lucas Wensing
088 894 6868
lucas@startready.com

Dit bericht is ook online te vinden