www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlContentbureau
2507 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (5 jaar en 103 dagen geleden)
Bedrijf:

Realtime visibiliteit van nachtleveringen voor persdistributeur AMP met Proof of Delivery- en Logistics Execution-oplossingen van Zetes

Brussel, 5 mei 2015 – Ter ondersteuning van hun diversificatiestrategie, waaronder de introductie van een haal- en afleverservice van pakketten voor zakelijke partners en klanten genaamd Kariboo!, heeft de  Belgische marktleider persdistributeur AMP een nieuw Proof of Delivery- en Collection-systeem van Zetes geïmplementeerd. Het systeem is gebaseerd op de oplossingen ZetesChronos Proof of Delivery (POD) en ZetesMedea Logistics Execution en zorgt voor een volledige visibiliteit van alle logistieke stromen tussen de distributiecentra van AMP en de duizenden verkooppunten. Het maakt een efficiënte uitvoering van nachtelijke unattended deliveries mogelijk en een gestroomlijnde retourlogistiek van kratten en onverkochte goederen.

De distributiecentra van AMP zijn verspreid over het hele land. Iedere week vertrekken er 350 busjes met tijdschriften, kranten en pakketten en dit zes nachten op zeven. Vroeg in de ochtend leveren zij de bestellingen van duizenden verkooppunten in België, waaronder onafhankelijke krantenwinkels en -verkopers. Tegelijkertijd worden de onverkochte kranten en tijdschriften teruggenomen, vervolgens worden ze verwerkt in de distributiecentra van AMP en teruggestuurd naar de uitgeverijen.

Volledige visibiliteit van de logistieke stromen
Om zowel zichzelf als de klanten te voorzien van volledige transparantie, heeft AMP de papieren werkwijze vervangen door een gedegen delivery tracking system. Dit bracht twee grote uitdagingen met zich mee: het werken met de extreem korte doorlooptijden en het traceren van pakketten vanaf hun aankomst in het distributiecentrum door het hele leveringsproces.

AMP maakt momenteel gebruik van twee oplossingen van Zetes’ collaborative supply chain suite:  ZetesMedea registreert in realtime alle bewegingen in de distributiecentra van AMP, zoals de inkomende goederen en de cross docking-taken, zodat het SAP-systeem van AMP de goederen kan indelen voor optimale leverroutes. ZetesChronos optimaliseert de Proof of Delivery- en Proof of Collection-processen.

Nachtleveringen met een doorlooptijd van 3 uur
De goederen worden 's nacht geleverd bij AMP en de bestellingen moeten onmiddellijk gesorteerd worden. De eerste bestellingen verlaten het distributiecentrum enkele minuten later. De chauffeurs, die voorzien zijn van mobiele apparaten, loggen in op de ZetesChronos-applicatie, controleren de verschillende geplande stops op hun route en laden aan de hand hiervan hun busjes. Eénmaal onderweg geeft het bijgeleverde volgsysteem de geografische locatie van de chauffeurs aan, zodat de backoffice een overzicht heeft van de voortgang van de ritten en lastminutewijzigingen kan beheren, zoals het annuleren van een levering of het toevoegen van een extra stop.

De meeste leveringen vinden 's nachts plaats op locaties waar niemand fysiek aanwezig is om de goederen in ontvangst te nemen. Via de opgehaalde gps-coördinaten wordt voorzien in een feitelijk bewijs van aflevering, inclusief een foto voor in geval van incidenten. De gegevens worden meteen doorgestuurd naar het centrale systeem, zodat realtimetracering mogelijk is. De backoffice weet zo op elk moment welke goederen ontvangen zijn, welke verzonden zijn, hoe ze verzonden zijn en waar ze geleverd zullen worden. Op die manier kan AMP een klantenservice van hoog niveau bieden aangezien de backoffice de klanten in realtime kan informeren over eventuele problemen.

Rolf Vermeulen, Operations Director bij AMP, vertelt: "De implementatie van onze Proof of Delivery-oplossing was oorspronkelijk bedoeld ter ondersteuning van onze diversificatiestrategie, waaronder de introductie van een nieuwe pakketservice met de naam Kariboo! Nu kunnen we niet meer zonder. Zetes leverde een complete oplossing die ons end-to-end-visibiliteit door de hele logistieke keten geeft en waarmee we het ophalen, het leveren en de retourlogistiek efficiënter kunnen afhandelen."

- EINDE -

Voor meer informatie

Zetes Communications Manager
Sandra Franchitti
T +32 2 790 38 90
E sandra.franchitti@zetes.com

NewsEngine PR
Kim Heylen
T +32 3 260 96 42
E kim.heylen@newsenginepr.com

Foto’s: http://www.newsengine.eu/?p=3664

Over AMP
Vanaf de start in 1885 als nationale persdistributeur is AMP marktleider geweest in België. Vandaag bedient AMP ruim 5.300 verkooppunten in België. Het bedrijf verdeelt dagelijks meer dan 700.000 magazines en 550.000 kranten, waarvan 325 verschillende magazinetitels en 175 krantentitels. Naast de nationale persdistributie bedient AMP ook over de grenzen heen een high level netwerk van dagbladhandelaren, waarbij het alle buitenlandse perstitels verdeelt. Het bedrijf maakt deel uit van Lagardère, een multinationale mediagroep in meer dan 20 landen.

Over Zetes
Zetes is een internationale onderneming gespecialiseerd in identificatie- en mobiele oplossingen. Met behulp van de nieuwste technologieën helpt Zetes zijn klanten om de snelheid en kwaliteit van de processen en de betrouwbaarheid van de gegevens te verbeteren, zodat ze een voorsprong hebben binnen hun sector. Zetes is dus zowel pionier als marktleider.

De Zetes Groep is gevestigd in Brussel en heeft meer dan 1100 werknemers in 19 landen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. In 2014 bedroeg de omzet 245,3 miljoen euro. Meer informatie: www.zetes.com  

Over Zetes' supply chain-oplossingen
Zetes verandert de wisselwerking tussen de moderne toeleveringsketens. De oplossingen voor het optimaliseren van de processen voor verpakken, opslag, afleveren, verkoop, directe diensten aan winkels en winkelbeheer zijn allemaal gekoppeld aan de ZetesOlympus ‘repository’ of data opslagplaats. Dit laat grote bedrijven toe om aan end-to-end tracking en tracing van goederen te doen, van productie tot eindgebruiker. Zetes faciliteert bedrijven in wereldwijde tracering en helpt bedrijven bij de daarbij horende uitdagingen (serialisatie, namaak, beveiliging, wettelijke verplichtingen en vervalsing). Zetes integreert de nieuwste cloudplatformen met geavanceerde technologieën zoals imaging technologie, spraakherkenning, RFID, codering en mobiele terminals. Als betrouwbare partner garandeert Zetes een optimaal levenscyclusbeheer van al zijn oplossingen via de Zetes TotalCare- en Zetes TotalFinance-diensten.
Laatste van Zetes B.V.  
Confectieketen Cassis verdubbelt magazijnproductiviteit dankzij ZetesMedea voice picking

Realtime visibiliteit van nachtleveringen voor persdistributeur AMP met Proof of Delivery- en Logistics Execution-oplossingen van Zetes

Smyths Toys kiest ZetesAthena voor click & collect dienst in 80 winkels
Geplaatst:
Verstreken tijd: 5 jaar en 103 dagen
Zetes B.V. contact  

Logo Zetes B.V.

  +31(0)40 844 44 44
  info@nl.zetes.com
  www.zetes.nl
Zetes B.V. sociaal  


Zetes B.V. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Heliview Conferences & Training
Logo Linku
Logo SKEPP B.V.
Logo Giarte
Logo Pegamento
Logo BitcoinKoers.com
Logo Make Media Great Again (MMGA)
Logo Heliview Conferences & Training
Logo Data Matters BV
Logo Claim24
Logo Inserve
Logo Distology Nederland B.V.
Logo ID Control
Logo Korton Group
Logo Curvature
Logo Spryng
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo PayIBAN BV
Logo Yenlo
Logo PlanMen
Logo Guardian360 bv
Logo Frontline Solutions
Logo Boys with Brains
Logo Broad Horizon
Logo Unexus B.V.
Logo Boys with Brains
Logo PayIBAN BV
Logo iQibt B.V.
Logo Sitecore
Logo Pure Storage
Logo Stocard
Logo Zyxel
Logo Ivanti
Logo Thales
Logo Winvision
Logo OutSystems
Logo Solvinity
Logo Concept uitgeefgroep
Logo Ctac N.V.
Logo Extreme Networks
Logo PEAK-IT
Logo Curvature
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 89035 persberichten
- 5768 bedrijfsprofielen
- 59 PR-bureauprofielen
- 8550 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nl