Datum: (1177 dagen oud)
Bedrijf:
PR: ContentXperience

Partijen investeren in zorginnovatie door samenwerking met Cinnovate Technology Centre AlmereDriebergen, 1 mei 2015 – Op donderdag 23 april 2015 hebben Mark de Groot van BPSolutions, Jeroen van Rijswijk van ENOVATION, Bert Mooij van Funatic en Monique Coebergh van IBM een unieke samenwerkingsovereenkomst getekend met het Technology Centre Almere.

Door dit partnership met het Technology Centre Almere gaan deze bedrijven structureel investeren in innovatie op het gebied van technologie voor Zorg en Welzijn. Ze investeren zowel kennis, techniek als middelen in één van de belangrijkste groeisectoren van Nederland en daarbuiten.

Het Technology Centre Almere beschikt over een platform waarmee actief wordt geparticipeerd in hoogstaande technologische ontwikkelprojecten, waarin de gehele zorgketen actief wordt samengebracht. De samenwerking met BPSolutions, ENOVATION en Funatic, allen IBM-partners, toont aan dat het bedrijfsleven wil investeren in het opheffen van de barrières die tot op heden echte innovatie in de gezondheidszorg in de weg staan.

Het Technology Centre Almere is een fysieke plek waar alle stakeholders bij elkaar komen om tot ontwikkelingen en onderzoek te komen. Het doel is het stimuleren en ondersteunen van innovatie van technologie binnen de gezondheidszorg. Met als uitgangspunt dat er binnen het Technology Centre wordt samengewerkt door zorg(dienst)verleners, bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen.

Gesteund door IBM-technologie gaan BPSolutions, ENOVATION en Funatic meebouwen aan de basis van het Technology Centre Almere, maar ook actief participeren in innovatieve projecten waarbij preventie, kwaliteit van leven en efficiency kernthema’s zijn.

Profiel Funatic
Funatic levert innovatieve web portalen en maakt deze veilig, persoonlijk, interactief, mobiel en sociaal. Zo realiseert Funatic websites met geïntegreerde patiënten portalen, sociale medewerkers portalen, familie portalen en verwijzers portalen, vaak voor ziekenhuizen en regionale zorgaanbieders.

Profiel ENOVATION
ENOVATION is een internationaal ICT-bedrijf dat mensen, systemen en organisaties effectief met elkaar verbindt in de zorg, transport & logistiek en zakelijke dienstverlening. Met onze oplossingen leveren wij altijd systeemcommunicatie en -integratie met resultaat.

Profiel BPSolutions
BPSolutions is sinds 2001 erkend specialist op het gebied van dynamische ICT infrastructuren, analytics en data security. Daarnaast biedt BPSolutions 24/7 managed cloud services voor missie-kritische omgevingen. BPSolutions heeft strategische samenwerkingsverbanden met IBM, Lenovo, HP, SAP, VMware en Microsoft.

Profiel Technology Center Almere
Het Technology Centre Almere heeft als primaire doelstelling het stimuleren en ondersteunen van ontwikkeling van technologie binnen de gezondheidszorg. Uitgangspunt daarbij is dat er binnen het Technology Centre Almere wordt samengewerkt door organisaties uit de hele zorgketen zoals zorg(dienst)verleners, bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen (HBO, Universiteit).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marleen Fritz Marketing & Communicatie Cinnovate te bereiken op telefoonnummer: 036-5343888 of via e-mail marleen@cinnovate.nl


Op de foto (v.l.n.r.): Mark de Groot, Algemeen Directeur BPSolutions, Bert Mooij, Directeur Funatic, Jeroen van Rijswijk, CEO ENOVATION, Sietse Dugour, bestuurder Technology Centre Almere, en Monique Coebergh, Directeur Global Business Partner Organisation IBM.