Datum: (1173 dagen oud)
Bedrijf:
PR: AddIT Benelux

A10 Networks heeft SSL Insight geïntegreerd met RSA Security AnalyticsAmsterdam, 22 april 2015 – Application networking specialist A10 Networks heeft met de RSA-divisie van EMC samengewerkt om alle beveiligingsfunctionaliteit voor de gezamenlijke klanten verder te integreren. RSA heeft op basis van het RSA® Ready Technology Partner Program de interoperabiliteit met de innovatieve SSL Insight technologie van de A10 Thunder Application Delivery Controllers gevalideerd. Integratie van deze oplossingen maakt het mogelijk dat de RSA Security Analytics software alle SSL-communicatie inspecteert om verborgen beveiligingsdreigingen in encrypted verkeer te ontdekken.

Toenemend SSL-gebruik
IT-beveiligers worden geconfronteerd met een toenemend SSL-gebruik en complexiteit daarvan, waaronder vaak ontbrekende ondersteuning voor uitgaand SSL-verkeer. De Thunder ADC van A10 Networks is de eerste load balancing oplossing die SSL Insight functionaliteit biedt, waaronder URL-classificatie. Deze bieden ook de hoogste inspectieperformance, zodat grote bedrijven op hoge snelheid SSL-verkeer kunnen decrypten. Daarmee krijgen Thunder ADC-gebruikers volledige controle over al hun SSL-verkeer, om zowel tot nu toe vaak blinde vlekken in de netwerkbeveiliging inzichtelijk te maken, als geavanceerde aanvallen te ontdekken. Anderzijds kunnen gebruikers van RSA Security Analytics met de Thunder ADC’s hun beveiliging versterken.  

RSA Ready Technology Partner programma
Het RSA Ready Technology Partner Program is één van de grootste en langstlopende technologische samenwerkingsinitiatieven in de markt. Op basis daarvan zijn al meer dan 700 oplossingen van ruim 300 leveranciers gecertificeerd. SSL Insight maakt standaard deel uit van de A10 Thunder productlijn van Application Delivery Controllers. Meer informatie over de integratievoordelen is te vinden op:
http://www.a10networks.com/resources/files/A10-SB-19125-EN.pdf en op:
https://community.emc.com/docs/DOC-41689

SSL-inspectietools worden noodzakelijk
“Als organisaties hun encrypted verkeer niet inspecteren, verliezen zij de controle over een snelgroeiend gedeelte van het totale netwerkverkeer”, zegt Jeff Wilson, Principal Analyst bij Infonetics Research, onderdeel van IHS Inc. “Als het totale volume aan encrypted Internet-verkeer de 50% passeert, moeten bedrijven serieus gaan overwegen om SSL-inspectietools aan hun beveiligingsarsenaal toe te voegen.”

“Het verheugt ons met RSA te hebben samengewerkt om de securityteams van klanten te voorzien van steeds betere oplossingen voor het detecteren en onderzoeken van complexe beveiligingsdreigingen”, vertelt Paul Nicholson, directeur productmarketing bij A10 Networks. “De A10 Thunder ADC’s bieden uitgebreide functionaliteit voor SSL-inspectie, load balancing en beschikbaarheid van apparatuur verhogen. Vanaf nu kunnen onze gezamenlijke klanten de SSL Insight technologie benutten om alle communicatie inzichtelijk te maken.”

“RSA Security Analytics is marktleider op het gebied van pakketinspectie en -analyse”, zegt Chad Loeven, partnerdirecteur bij RSA. “Door logging, gebruikersdata en Netflow te combineren, bieden wij meer inzicht en analysemogelijkheden dan standaard SIEM. Met de toevoeging van geavanceerde SSL interoperabiliteit aan het RSA Security Analytics platform krijgen klanten zowel meer inzicht als controle over steeds complexere beveiligingsdreigingen.”    

Over A10 Networks
A10 Networks (NYSE: ATEN) is marktleider op het gebied van 'application networking', met hoge performance oplossingen die organisaties helpen om de snelheid, beschikbaarheid en beveiliging van hun datacenters en netwerken te verhogen. Het bedrijf is in 2004 opgericht, met het hoofdkantoor in San Jose, Californië. A10 Networks levert en ondersteunt klanten vanuit kantoren in de hele wereld. Meer informatie hierover is te vinden op: http://www.a10networks.com

Het A10 logo, A10 Networks, A10 Thunder en Thunder TPS zijn geregistreerde handelsmerken van A10 Networks Inc. Andere vermelde handelsnamen zijn het eigendom van de betreffende bedrijven.  

NOOT VOOR DE REDACTIE
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
A10 Networks
Harry Driedijk
Telefoon: 06-51987178
E-mail: hdriedijk@a10networks.com

Of met

AddIT Benelux
Peter Gloudemans
Telefoon: 06-53471777
E-mail: peter.gloudemans@addit-benelux.nl