Online supermarkt LeShop.ch gaat productinformatie centraal beheren met Stibo Systems

MDM-oplossing STEP voor E-Commerce & Drive-Through aanbod

Laren, 22 april, 2015 – Stibo Systems, marktleider in multidomein Master Data Management (MDM) oplossingen, gaat bij LeShop.ch, de grootste Zwitserse online supermarkt, STEP inzetten om informatie vanuit één centrale informatiebron efficient en effectief te managen voor de verschillende kanalen: online, mobile, en het drive-through concept met een click & collect service binnen twee uur na bestelling.

Key Points
  • LeShop.ch werd in 1997 opgericht als internet start up en is inmiddels marktleider met een groei van 4,5%
  • LeShop.ch is succesvol mede dankzij levering op de dag van bestelling
  • 37% van alle orders komt van mobiele telefoons en tablets
  • Het bedrijf heeft 2 drive-thru retail locaties om de klanttevredenheid verder te verhogen
  • Om de groei te continueren, past LeShop haar IT infrastructuur aan
  • Stibo Systems ondersteunt LeShop.ch om aan EU regelgeving (1169) te voldoen via een hogere standaard van informatie t.a.v. voedingswaarde- en allergie veroorzakende ingrediënten op productverpakkingen.

Citaat Ivan Torreblanca, CIO van LeShop.ch
“Wij hebben naar diverse oplossingen gekeken en ook overwogen ons centrale product informatiesysteem in huis aan te passen, maar uiteindelijk voor Stibo Systems gekozen. We zijn enthousiast over de krachtige STEP oplossing die data modelering en mapping mogelijkheden biedt voor de enorme hoeveelheid product categorieën die wij via e-commerce verkopen. Bovendien integreert STEP eenvoudig met de huidige applicaties en met nieuwe technologie.”

Citaat Bart Coenen, Managing Director Stibo Systems Benelux
“De regelgeving in de voedingsmiddelenindustrie wordt steeds complexer en het aantal marketing & distributiekanalen neemt toe. Dat wij gekozen zijn om samen te werken met een van de grootste online supermarkten in Europa, bevestigt de kracht van onze technologie voor de retail industrie. Wij kijken ernaar uit LeShop.ch te ondersteunen bij verdere groei."

### 

Over LeShop.ch
LeShop.ch is een groeiende Zwitserse online supermarkt met een geschat marktaandeel van 60% en een omzet van 165 miljoen Zwitserse Frank in 2014. Succesformule van LeShop.ch is dat levering overal in Zwitserland plaatsvindt op de dag van bestelling. LeShop.ch ziet een toenemend aantal (37%) bestellingen binnenkomen via mobiele telefoons en tablets. Sinds 2006 is LeShop de flagship online afdeling van de Migros coöperatie, de grootste distributeur in Zwitserland met een omzet van 27 miljard Zwitserse Frank en gespecialiseerde productie en logistiek per afdeling (doe-het-zelf, tuincentra, meubel- en elektronicawinkels). Het hoofdkantoor van LeShop.ch is gevestigd in Écublens, Zwitserland. Voor meer informatie: www.leshop.ch

Over Stibo Systems 
Stibo Systems is wereldwijd marktleider in multidomein Master Data Management (MDM) oplossingen. Klanten vertrouwen op Stibo Systems voor cross channel consistentie van product-, klant- en leverancier-data. Dit stelt hen in staat om betere besluiten te nemen, de verkoop te bevorderen en aandeelhouderswaarde te vergroten. In de afgelopen 30 jaar heeft Stibo Systems honderden bedrijven ondersteund bij het creëren van één betrouwbare, centrale informatiebron. Stibo Systems is particulier eigendom en onderdeel van de Stibo A/S groep, die is opgericht in 1794. Het hoofdkantoor van Stibo Systems is gevestigd in Aarhus, Denemarken. Voor meer informatie: www.stibosystems.nl

Beeldmateriaal LeShop.chbeeld 1: klik hier, beeld 2: klik hier.

Contact Stibo Systems BV
Tim Bon, telefoon: +31 (0)35 2018860, email: tim.bon@stibo.com

Media Contact
Carolijn Peelen, telefoon: 06 53280936, email: carolijn@peelen.nu