www.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.marcommit.nl
2472 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (1639 dagen geleden)
Bedrijf:

RIBW ZWWF kiest WeSecure als partner voor het faciliteren van werken en zorg op afstand

Amsterdam, 21 april 2015 - IT-security specialist WeSecure heeft voor RIBW ZWWF in korte tijd een complete oplossing voor werken en zorg op afstand geïmplementeerd. Met behulp van de wireless oplossing van Aruba Networks kunnen zorgverleners op locatie via een iPad nu op een beveiligde manier connectie maken met het bedrijfsnetwerk van RIBW ZWWF. Ook cliënten kunnen nu op de verschillende locaties met behulp van een iPad via een beveiligde internetverbinding beeldbellen met een zorgverlener. Daarnaast is het nu mogelijk om telefoongesprekken op basis van Voice over IP te voeren via het wireless netwerk.

De Regionale Instelling voor Beschermd Wonen biedt in de regio’s Zaanstreek, Waterland en West-Friesland beschermde woonvormen voor mensen met een psychiatrische en psycho-sociale hulpvraag.

Cliënten van de RIBW ZWWF kunnen zowel zelfstandig wonen of in een beschermde woonvorm wonen. In de beschermde woonvormen kunnen cliënten zowel Individueel als in een groep verblijven. Het hoofdkantoor van RIBW ZWWF bevindt zich in Purmerend. Vanuit deze lokatie worden alle beschermde woonvormen ondersteund. Het gaat om ongeveer 30 grote woonpanden met meerdere bewoners inclusief kantoorruimte. Daarnaast zijn er circa 120 aparte woningen, waar tussen de één en zes personen verblijven.

De probleemstelling
RIBW ZWWF biedt aanvullende zorg op afstand aan. Onder de noemer ’digitale begeleiding met beeld’ krijgen ambulante cliënten de beschikking over een iPad, waarmee ze via het programma FaceTime contact onderhouden met hun zorgverlener. Het programma FaceTime maakt beeldbellen mogelijk, zodat zorgvrager en zorgverlener elkaar kunnen zien en horen. ”Digitale begeleiding vergroot de zelfredzaamheid van de cliënt en is tevens een sterk vangnet op de momenten dat het even minder gaat ” geeft Ron Dors, Hoofd Bedrijfsvoering van de RIBW ZWWF aan. Vanzelfsprekend moet het beeldbellen via een versleutelde internetverbinding plaatsvinden.

De zorgverleners werken met een Electronische Cliënten Dossier (ECD). Zorgverleners kunnen via een iPad het ECD bijwerken. De mutaties worden dan direct verwerkt in de centrale administratie in Purmerend. Een zorgverlener moet via zijn iPad direct toegang krijgen tot het bedrijfsnetwerk. In verband met privacy moet de draadloze internetverbinding tussen iPad en bedrijfsnetwerk volledig worden versleuteld.

Daarnaast wil het RIBW ZWWF bellen op basis van Voice Over IP op de verschillende locaties mogelijk maken. Het is de bedoeling dat zorgverleners via de aanwezige wifi-verbinding op de verschillende locaties kunnen bellen via Voice Over IP.

Na een inventarisatie van de huidige situatie blijkt de bestaande technische infrastructuur van Cisco niet goed genoeg te zijn om bovenstaande doelstellingen te realiseren. Het RIBW ZWWF heeft daarom aan meerdere partijen gevraagd om met een voorstel voor een schaalbare totaaloplossing te komen.

De oplossing
WeSecure realiseerde in een halve dag een werkende test-opstelling. Andere aanbieders blijken aanzienlijk meer tijd kwijt te zijn geweest om een werkende test-opstelling te realiseren. ”Mede op basis van de snelle implementatie van de geslaagde test, heeft het RIBW ZWWF voor WeSecure gekozen om de oplossing te implementeren”, zegt Vincent Rouwhorst, Technisch Applicatiebeheerder en IT Architect van RIBW ZWWF.

WeSecure heeft ongeveer 150 remote accesspoints (RAP-3) van Aruba Networks laten installeren. Het gaat om 30 remote accesspoints in de grotere intramurale woonvormen. De overige 120 remote accesspoints zijn geplaatst bij de cliënten in de kleinere intramurale woonvormen. Deze accesspoints zetten automatisch een versleutelde verbinding op naar de Aruba 7210 Mobility Controller op het hoofdkantoor in Purmerend. Deze controller heeft een redundante stroomvoorziening en beheert het draadloze netwerkverkeer op het gebied van toegang en veiligheid. Als de controller op het hoofdkantoor uitvalt, schakelt het netwerk automatisch over naar een identiek exemplaar in het Data Center van Telecity.

De oplossing wordt geleverd met de ArubaOS software, inclusief de standaardfunctionaliteit Adaptive Radio Management (ARM), waarmee de controller in staat om een airmonitoring uit te voeren om zo te reageren op interferentie van storingsbronnen. ARM zorgt tevens voor de goede verbindingen voor gebruikers door technieken als band-steering, load-balancing, airtime fairness en airtime protection toe te passen. Bij veranderingen in het draadloze spectrum vindt een automatisch een optimalisatie plaats zonder een verstoring voor gebruikers en applicaties.

De accesspoints van Aruba Networks maken vier gescheiden beveiligde draadloze netwerken mogelijk: bewoners, gasten, telefonie en kantoor RIBW ZWWF. Elke doelgroep kan een eigen draadloze netwerk selecteren. Elke zorgverlener van het RIBW ZWWF logt in met een eigen gebruikersnaam en wachtwoord. De zorgverleners kunnen via een eigen netwerk op de verschillende locaties via WIFI telefoongesprekken op basis van VOIP voeren. Medewerkers van RIBW ZWWF kunnen via hun bestaande gebruikersnaam en wachtwoord vanuit de verschillende locaties inloggen op het netwerk van het hoofdkantoor in Purmerend.

Om het gehele netwerk te monitoren, maakt RIBW ZWWF nu ook gebruik van het programma AirWave van Aruba Networks, dat ook de mogelijkheid biedt om uitgebreide rapportages te maken. “We kunnen AirWave ook inzetten als beheertool voor het netwerk. Ook kan het gebruikt worden voor het maken van netwerktekeningen voor eventuele nieuwe locaties van de RIBW ZWWF.”, verduidelijkt Vincent Rouwhorst.

Jan Krijgsman, Account Manager bij WeSecure: “Met de implementatie van deze draadloze netwerkinfrastructuur heeft RIBW ZWWF de beschikking gekregen over een stabiel en toekomstbestendig mobiliteitsplatform waarmee meer nieuwe diensten op een veilige en snelle manier ontsloten kunnen worden. “

Over WeSecure
WeSecure is een toonaangevende IT-beveiliger en gespecialiseerd in oplossingen voor netwerkbeveiliging. WeSecure werkt samen met marktleidende fabrikanten zoals Palo Alto NetworksAruba Networks en Infoblox. WeSecure onderhoudt de hoogste partner- en support-accreditaties, waardoor bedrijven profiteren van de uitgebreide kennis en ervaring tijdens, maar ook na levering en implementatie.

Organisaties kiezen voor WeSecure vanwege het hoge specialisatieniveau op het gebied van netwerk- en internetbeveiliging. WeSecure bedient organisaties die hoge eisen stellen als het gaat om netwerkbeveiliging. Be Secure met WeSecure! Kijk voor meer informatie op: www.wesecure.nl 

Bij vragen over dit persbericht kunt u contact opnemen met public relations via 088 111 2 999 of pr@wesecure.nl.
Deel dit bericht  
Twitter Facebook LinkedIn
Eerder van SecureLink Nederland B.V.  


Reacties  
Er zijn nog geen reacties. Om te reageren moet u inloggen
Persberichten van dinsdag 15 oktober 2019  
NewChannel en Keeper Security stellen zakelijk wachtwoordbeheer veilig

Managementboek van het Jaar 2019 ‘Alles Transactie’ nu ook beschikbaar in het Engels 

GTT levert SD-WAN en SIP Trunking aan Greenyard voor een kosteneffectieve cloudstrategie

In 0,00043 sec van Schiphol naar Science Park en terug: Interxion verbindt vitale Amsterdamse regio’s met ultrasnelle verbindingen

BNW Consulting, eigenaar van PowerConnect, presenteert Ymor als exclusieve distributeur voor Europa

Helft van de Nederlandse werknemers solliciteert onder werktijd

Building Blocks benoemd tot Cool Vendor in IT Services door Gartner

Google Nest Mini: 2x zoveel bas, klaar voor de toekomst

Workfront koopt startup Atiim voor Strategic Goals Management

UiPath koopt StepShot en voegt procesdocumentering toe aan zijn toonaangevende RPA-platform

UiPath koopt ProcessGold en biedt voortaan ongeëvenaard inzicht in dataprocessen

Xerox kiest transparent als Kleur van het Jaar 2020

CP2E-serie alles-in-één controller van Omron maakt IoT mogelijk in compacte toepassingen
PanCompany BV is Great Place to Work Certified!

Meet Maunt: preferred supporter van data-architectuur

Conscia ontvangt twee Cisco partner-awards

Slechts een op de vijf Nederlanders bespreekt probleemschuld met omgeving 

Uniserver sluit partnership met ICT-dienstverlener Valid

Fortinet lanceert FortiCWP: dynamische beveiliging van workloads in multi clouds
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1639 dagen
SecureLink Nederla.. contact  
Logo SecureLink Nederland B.V.
  +31 (0)88-1234 200
  info@securelink.nl
  www.securelink.nl
SecureLink Nederla.. sociaal  
SecureLink Nederla.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo NewChannel
Logo PanCompany
Logo Maunt
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo NewChannel
Logo Belcentrale.nl
Logo Distology Nederland B.V.
Logo Leadgate Europe
Logo QuandaGo
Logo NewChannel
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo ZyLAB
Logo Insight
Logo Data Matters BV
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo RoSecure
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Medius
Logo Belcentrale.nl
Logo Vcare connect
Logo SCOS Software bv
Logo Spryng
Logo E-mergo
Logo Curvature
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Yenlo
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Keeping
Logo PQR B.V.
Logo Rittal bv
Logo Innopay
Logo GTT Communications
Logo Interxion
Logo Ymor
Logo XpertHR
Logo Building Blocks
Logo Conscia Nederland B.V.
Logo Flanderijn
Logo Uniserver
Logo Cisco
Logo Pegasystems
Logo Databricks
Logo Workday
Logo Altares Dun & Bradstreet
Logo IFS
 
www.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.LVTPR.nl