www.marcommit.nlContentbureauwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl
2499 volgen @ICTberichten

RIBW ZWWF kiest WeSecure als partner voor het faciliteren van werken en zorg op afstand

Amsterdam, 21 april 2015 - IT-security specialist WeSecure heeft voor RIBW ZWWF in korte tijd een complete oplossing voor werken en zorg op afstand geïmplementeerd. Met behulp van de wireless oplossing van Aruba Networks kunnen zorgverleners op locatie via een iPad nu op een beveiligde manier connectie maken met het bedrijfsnetwerk van RIBW ZWWF. Ook cliënten kunnen nu op de verschillende locaties met behulp van een iPad via een beveiligde internetverbinding beeldbellen met een zorgverlener. Daarnaast is het nu mogelijk om telefoongesprekken op basis van Voice over IP te voeren via het wireless netwerk.

De Regionale Instelling voor Beschermd Wonen biedt in de regio’s Zaanstreek, Waterland en West-Friesland beschermde woonvormen voor mensen met een psychiatrische en psycho-sociale hulpvraag.

Cliënten van de RIBW ZWWF kunnen zowel zelfstandig wonen of in een beschermde woonvorm wonen. In de beschermde woonvormen kunnen cliënten zowel Individueel als in een groep verblijven. Het hoofdkantoor van RIBW ZWWF bevindt zich in Purmerend. Vanuit deze lokatie worden alle beschermde woonvormen ondersteund. Het gaat om ongeveer 30 grote woonpanden met meerdere bewoners inclusief kantoorruimte. Daarnaast zijn er circa 120 aparte woningen, waar tussen de één en zes personen verblijven.

De probleemstelling
RIBW ZWWF biedt aanvullende zorg op afstand aan. Onder de noemer ’digitale begeleiding met beeld’ krijgen ambulante cliënten de beschikking over een iPad, waarmee ze via het programma FaceTime contact onderhouden met hun zorgverlener. Het programma FaceTime maakt beeldbellen mogelijk, zodat zorgvrager en zorgverlener elkaar kunnen zien en horen. ”Digitale begeleiding vergroot de zelfredzaamheid van de cliënt en is tevens een sterk vangnet op de momenten dat het even minder gaat ” geeft Ron Dors, Hoofd Bedrijfsvoering van de RIBW ZWWF aan. Vanzelfsprekend moet het beeldbellen via een versleutelde internetverbinding plaatsvinden.

De zorgverleners werken met een Electronische Cliënten Dossier (ECD). Zorgverleners kunnen via een iPad het ECD bijwerken. De mutaties worden dan direct verwerkt in de centrale administratie in Purmerend. Een zorgverlener moet via zijn iPad direct toegang krijgen tot het bedrijfsnetwerk. In verband met privacy moet de draadloze internetverbinding tussen iPad en bedrijfsnetwerk volledig worden versleuteld.

Daarnaast wil het RIBW ZWWF bellen op basis van Voice Over IP op de verschillende locaties mogelijk maken. Het is de bedoeling dat zorgverleners via de aanwezige wifi-verbinding op de verschillende locaties kunnen bellen via Voice Over IP.

Na een inventarisatie van de huidige situatie blijkt de bestaande technische infrastructuur van Cisco niet goed genoeg te zijn om bovenstaande doelstellingen te realiseren. Het RIBW ZWWF heeft daarom aan meerdere partijen gevraagd om met een voorstel voor een schaalbare totaaloplossing te komen.

De oplossing
WeSecure realiseerde in een halve dag een werkende test-opstelling. Andere aanbieders blijken aanzienlijk meer tijd kwijt te zijn geweest om een werkende test-opstelling te realiseren. ”Mede op basis van de snelle implementatie van de geslaagde test, heeft het RIBW ZWWF voor WeSecure gekozen om de oplossing te implementeren”, zegt Vincent Rouwhorst, Technisch Applicatiebeheerder en IT Architect van RIBW ZWWF.

WeSecure heeft ongeveer 150 remote accesspoints (RAP-3) van Aruba Networks laten installeren. Het gaat om 30 remote accesspoints in de grotere intramurale woonvormen. De overige 120 remote accesspoints zijn geplaatst bij de cliënten in de kleinere intramurale woonvormen. Deze accesspoints zetten automatisch een versleutelde verbinding op naar de Aruba 7210 Mobility Controller op het hoofdkantoor in Purmerend. Deze controller heeft een redundante stroomvoorziening en beheert het draadloze netwerkverkeer op het gebied van toegang en veiligheid. Als de controller op het hoofdkantoor uitvalt, schakelt het netwerk automatisch over naar een identiek exemplaar in het Data Center van Telecity.

De oplossing wordt geleverd met de ArubaOS software, inclusief de standaardfunctionaliteit Adaptive Radio Management (ARM), waarmee de controller in staat om een airmonitoring uit te voeren om zo te reageren op interferentie van storingsbronnen. ARM zorgt tevens voor de goede verbindingen voor gebruikers door technieken als band-steering, load-balancing, airtime fairness en airtime protection toe te passen. Bij veranderingen in het draadloze spectrum vindt een automatisch een optimalisatie plaats zonder een verstoring voor gebruikers en applicaties.

De accesspoints van Aruba Networks maken vier gescheiden beveiligde draadloze netwerken mogelijk: bewoners, gasten, telefonie en kantoor RIBW ZWWF. Elke doelgroep kan een eigen draadloze netwerk selecteren. Elke zorgverlener van het RIBW ZWWF logt in met een eigen gebruikersnaam en wachtwoord. De zorgverleners kunnen via een eigen netwerk op de verschillende locaties via WIFI telefoongesprekken op basis van VOIP voeren. Medewerkers van RIBW ZWWF kunnen via hun bestaande gebruikersnaam en wachtwoord vanuit de verschillende locaties inloggen op het netwerk van het hoofdkantoor in Purmerend.

Om het gehele netwerk te monitoren, maakt RIBW ZWWF nu ook gebruik van het programma AirWave van Aruba Networks, dat ook de mogelijkheid biedt om uitgebreide rapportages te maken. “We kunnen AirWave ook inzetten als beheertool voor het netwerk. Ook kan het gebruikt worden voor het maken van netwerktekeningen voor eventuele nieuwe locaties van de RIBW ZWWF.”, verduidelijkt Vincent Rouwhorst.

Jan Krijgsman, Account Manager bij WeSecure: “Met de implementatie van deze draadloze netwerkinfrastructuur heeft RIBW ZWWF de beschikking gekregen over een stabiel en toekomstbestendig mobiliteitsplatform waarmee meer nieuwe diensten op een veilige en snelle manier ontsloten kunnen worden. “

Over WeSecure
WeSecure is een toonaangevende IT-beveiliger en gespecialiseerd in oplossingen voor netwerkbeveiliging. WeSecure werkt samen met marktleidende fabrikanten zoals Palo Alto NetworksAruba Networks en Infoblox. WeSecure onderhoudt de hoogste partner- en support-accreditaties, waardoor bedrijven profiteren van de uitgebreide kennis en ervaring tijdens, maar ook na levering en implementatie.

Organisaties kiezen voor WeSecure vanwege het hoge specialisatieniveau op het gebied van netwerk- en internetbeveiliging. WeSecure bedient organisaties die hoge eisen stellen als het gaat om netwerkbeveiliging. Be Secure met WeSecure! Kijk voor meer informatie op: www.wesecure.nl 

Bij vragen over dit persbericht kunt u contact opnemen met public relations via 088 111 2 999 of pr@wesecure.nl.
Laatste van Orange Cyberdefense Netherlands B.V.  
Cybersecurity visie op 2020

SecureLink publiceert Annual Security Report 2019

Schiphol Group gaat intensief samenwerken met SecureLink
Takebishi integreert Wibu-System licentiebeheer en beveiliging met OPC-Server communicatie middleware voor fabrieksautomatiseringtechnologie van Mitsubishi

Nextens behaalt 40 procent marktaandeel in fiscale aangifte

Twee op de drie Europese online retailers waren in de afgelopen twee jaar genoodzaakt te lenen

Centraal Invorderingsbureau (CIB) overgenomen door coeo Inkasso, onderdeel van de beleggingsportefeuille van Waterland

Partners VIVES en Infolearn gaan e-learning voor ruim 75.000 zorgkundigen verzorgen omwille van nieuwe wetgeving

Nederlandse startup introduceert 's werelds slimste mondkapje

Bluetooth buttons helpen met anderhalve meter afstand houden
Maunt lanceert glasvezel webshop

Raspberry Pi competitie 2020 succesvol afgesloten met digitale finale

Razer brengt Blade 15 Studio Edition uit voor ontwerpers

Automatische personenteller Stoplichtzuil maakt handhaving coronamaatregelen eenvoudig

Dataiku introduceert gratis online tool voor ontwikkelen AI-vaardigheden

Kunstenaars maken persoonlijke geheugensteuntjes om goede gewoontes vol te houden

Online Payment Platform geselecteerd voor nieuw Techleap.nl Rise programma voor veelbelovende Nederlandse scale-ups

Nieuwe startup Coach Circle biedt hét online platform om coaching toegankelijk en transparant te maken

Topondernemers helpen de meest veelbelovende scale-ups van Nederland met ambitieus programma Techleap.nl Rise

Webinar: “De rol van platformen in de digitalisering van retail”

Primeur: Corona veilige intercom voor gebruiker en installateur
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1867 dagen
Orange Cyberde.. contact  

Logo Orange Cyberdefense Netherlands B.V.

Orange Cyberde.. sociaal  


Orange Cyberde.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Maunt
Logo Siemens Mobility B.V.
Logo Synobsys
Logo Renewd
Logo iSourcing Hub
Logo CPMview
Logo ORdigiNAL
Logo ID Control
Logo Codelogic
Logo Bergler ICT
Logo FortifyData
Logo UiPath
Logo QuandaGo
Logo SecuriGuide
Logo Hands On, Information Management BV
Logo Spryng
Logo Dataplace
Logo Postex Nederland B.V.
Logo RoSecure
Logo Postex Nederland B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Denit Hosting Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Guardian360 bv
Logo PQR B.V.
Logo Broad Horizon
Logo Young Coders B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Yenlo
Logo Postex Nederland B.V.
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo Nextens
Logo Banking Circle
Logo Waterland Private Equity Investments
Logo PA Consulting
Logo Zoom
Logo Red Hat, Inc.
Logo Aruba Nederland
Logo Lubbers De Jong
Logo Webfleet Solutions
Logo Schoevers
Logo IFS
Logo CRM Partners
Logo Shippeo
Logo Pure Storage
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88484 persberichten
- 5702 bedrijfsprofielen
- 58 PR-bureauprofielen
- 8097 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nlwww.LVTPR.nlwww.lubbersdejong.nl