Den Braven Benelux kiest voor outtasken van beheer Back-up omgeving door Proact

Utrecht, 15 april – Den Braven, gespecialiseerd marktleider in o.a. de productie van hoge kwaliteit ISO-gecertificeerde materialen voor de bouwsector, kiest Proact als nieuwe partner voor het beheren van haar back-up en uitwijk omgeving.

Den Braven was op zoek naar een partner die als verlengstuk ingezet kan worden voor het beheer van werkzaamheden waarvoor geen specifieke kennis nodig is van het applicatielandschap van haar organisatie.

Fred Vugts, ICT-Manager Den Braven Benelux: “Er is voor Proact gekozen vanwege haar expertise op het gebied van back-up en het brede aanbod aan datacenter oplossingen en cloud services. Proact heeft laten zien dat het een flexibele partner is die in staat is snel te reageren op onze wensen. Dit geeft ons veel vertrouwen in de samenwerking.”

Door het outtasken van het dagelijks beheer van de back-up omgeving, creëert Den Braven meer tijd voor het eigen IT-team om zich te richten op nieuwe applicaties en projecten, die directe waarde toevoegen aan de organisatie.

Lucas den Os, Managing Director van Proact Nederland: ”Outtasking verschilt van outsourcing door behoud van regie aan de klantzijde. Den Braven verzekert zich met haar keuze voor Proact van toegang tot best-in-class expertise, innovatieve producten en breed portfolio aan clouddiensten. Wij kijken er naar uit om een verlengstuk te worden van de IT-afdeling van Den Braven.”

Over Den Braven Benelux
Den Braven is een multinational met ongeveer 1.200 medewerkers, verdeeld over 8 productielocaties en 25 verkoop- en distributiekantoren. Daarnaast beschikt Den Braven over een wereldwijd netwerk van distributiepunten. Vanaf de oprichting in 1974 is Den Braven gespecialiseerd in de productie van hoge kwaliteit ISO-gecertificeerde kitten, lijmen, purschuimen en technische aerosols voor de bouwsector en een verscheidenheid aan industriële toepassingen. Het bedrijf heeft zich na een sterke groei gevestigd als marktleider in verschillende landen.

Het hoofdkantoor staat in Oosterhout. De producten van Den Braven zijn bekend onder de merknamen Den Braven, Zwaluw, Hercuseal en Tectane en onder de private labels van verschillende partners

Over Proact
Proact is Europa’s grootste datacenter solution provider en cloud specialist. Met meer dan zeshonderd medewerkers vanuit vijftien landen is ons primaire doel om voor onze klanten kosten te verlagen, operationele risico’s te verkleinen en hen innovatie aan te dragen. Als specialist levert Proact niet alleen storage-, network- en computing-oplossingen, maar ook de bijbehorende support, consultancy, financing en beheer. Tevens is zij Europa’s grootste managed cloud serviceprovider met meer dan 70Petabyte aan beheerde data, ondergebracht in zowel eigen datacenters als die van klanten. Proact heeft oplossingen en diensten geleverd bij meer dan 3.500 klanten en is beursgenoteerd. Voor meer informatie www.proact.nl.

Voor meer informatie
Jeroen Hendriks
Marketing Manager Proact Europe West
Tel.: +31 (0)30 30 33 200
E-mail: jeroen.hendriks@proact.nl