www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comwww.marcommit.nl
2472 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (1636 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: ItsaRep

Performance Nederlandse topwebsites – Maart

Performr meet laadtijden van de top van de Nederlandse (e-commerce) websites. De stijgers, de dalers en wat opviel tijdens de analyse door Computest.

(Zoetermeer, 1 april 2015)

Computest houdt met hun monitoring oplossing, Performr, doorlopend bij hoe snel de topwebsites in verschillende sectoren zijn en wanneer ze storingen hebben. Internetgebruikers wijken uit naar de concurrent als het langer dan 3 seconden duurt om pagina’s van een website te laden, een goede responstijd is dus essentieel.

Van de gemeten sectoren presteerden de websites van de Nederlandse telecomproviders wederom het beste, wat opviel is dat de energie sector, die vorige maand nog tweede stond, nu gezakt is naar plaats vijf. De Elektronica sector heeft zich voor de tweede maand op rij verder hersteld en laat tevens momenteel de beste beschikbaarheidscijfers zien.

Beschikbaarheid en laadtijd per sector (overdag)Kijkend naar individuele websites zien we deze maand weer een aantal websites die er niet in slaagden gedurende de hele periode beschikbaar te zijn. Energiedirect en Rentalcars houden hun beschikbaarheid beide net niet boven de beoogde 99%. Allsecur.nl, Dominos.nl en Zalando.nl zien we wederom terug in de lijst vanwege hun hoge responstijden. Net buiten deze lijst valt Albert.nl; hoewel zij doorgaans prima laadtijden hebben, zagen wij flinke vertragingen in de laatste week van maart; waarbij de laadtijd in de vroege avonduren soms opliep tot een daggemiddelde van bijna 20 seconden.

Worst performers (Beschikbaarheid < 99% en/of laadtijd > 3 seconden overdag)Ten slotte rest ons nog een overzicht van websites die de lijst van hun sector aanvoeren en als voorbeeld dienen voor hoe het zou moeten. We zien deze maand Telfort weer terug op de troon. Zij hadden zo te zien een paar maanden een lastige periode, maar de beschikbaarheid klom met maar liefst 2.2%, waardoor ze nu weer bovenaan staan. Verder zien we in de andere sectoren weer een aantal oude bekenden terug, hun concurrenten van de vorige maand zitten hen echter nog steeds op de hielen. Opmerkelijk is Stater.nl; hoewel hun laadtijden nog  altijd beter zijn dan de concurrentie in hun sector, is de beschikbaarheid zodanig laag dat, als deze trend zich doorzet, een sprong van ‘Topper’ naar ‘Worst performer’ op de loer ligt.

Toppers per sectorOver Performr
Een goede performance van applicaties en applicatiemonitoring is niet alleen meer van belang voor de IT- afdeling. Met Performr wordt informatie op een toegankelijke en begrijpelijke manier gepresenteerd, voor zowel de technische professional als de commercieel verantwoordelijke medewerkers. IT-managers kunnen precies zien welke problemen op welke onderdelen van de webapplicatie worden gemeld. E-commerce managers kunnen de performance bewaken als er campagnes lopen of als om andere redenen de belasting van de infrastructuur toeneemt. De real-time informatie maakt het mogelijk om direct actie te ondernemen en de performance te verbeteren.

Performr is als SaaS-oplossing altijd online beschikbaar, ook met een mobile app en geeft via het online dashboard e-commercemanagers en IT-managers een visuele weergave van responstijden en foutmeldingen en hoe zij zich verhouden tot de bezoekersaantallen door een koppeling met Google Analytics.

Voor meer informatie: www.performr.com

Toelichting: Er is gekeken naar metingen van de homepage laadtijd tussen 8:00u en 22:00u om onderhoudswerkzaamheden in de nacht geen invloed te laten hebben op de resultaten. Er werd gemeten vanaf een 1.000 Mbit verbinding.

Noot voor de redactie:
Performr is ontwikkeld door Computest. Computest levert performancetesten op applicaties in complexe omgevingen voor de top in het Nederlandse bedrijfsleven en overheid. Het dienstenportfolio omvat stress-, load-en duurtesten als- mede DDoS en functionele testen. Tevens geeft het bedrijf advies, voert het scans en audits uit en levert het expertise op aanvraag. Met de kennis en oplossingen van Computest zijn organisaties in staat hun applicaties beter te laten functioneren en problemen te voorkomen. Het bedrijf is opgericht in 2005 en heeft ruim 50 testprofessionals in dienst.
Voor meer informatie:

Computest
Hartger Ruijs – CEO 
E: hruijs@computest.nl
T: +31 (0)79 - 750 17 79
Postbus 653 2700 AR Zoetermeer
Pigmentsingel 2 2718 AJ Zoetermeer
Deel dit bericht  
Twitter Facebook LinkedIn
Eerder van Computest  


Reacties  
Er zijn nog geen reacties. Om te reageren moet u inloggen
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1636 dagen
Computest contact  
Logo Computest
  +31(0)88 733 13 37
  info@computest.nl
  www.computest.nl
Computest sociaal  
Computest tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Data Matters BV
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo Kopano
Logo Jet-Stream
Logo Avinty
Logo Cacholong
Logo Comarch AG
Logo Xinno
Logo Leadgate Europe
Logo NewChannel
Logo Enable-U
Logo Sooda internetbureau
Logo Click&Boat
Logo Portiva
Logo Fairbanks
Logo Keeping
Logo PQR B.V.
Logo Rittal bv
Logo Spryng
Logo CLOUDOE BV
Logo Belcentrale.nl
Logo Broad Horizon
Logo CloudSuite B.V.
Logo Medius
Logo Postex Nederland B.V.
Logo SCOS Software bv
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Curvature
Logo Mansystems Nederland B.V.
Logo CloudSuite B.V.
Logo Barracuda Networks
Logo Cegeka
Logo Poly
Logo commercetools
Logo Schneider Electric
Logo ISBW
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo Interxion
Logo SAP Concur
Logo Red Hat, Inc.
Logo AvePoint
Logo Valid
Logo TomTom Telematics
Logo Descartes
Logo SAP
 
www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nl