www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nl
2478 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (1719 dagen geleden)
Bedrijf:

Android: G DATA ziet meer dan 4.500 nieuwe malwaregevallen per dag

Cybercriminelen richten zich steeds vaker op mobiel bankieren

Badhoevedorp, 26 maart 2015

34% van alle internetbankierders heeft in 2014 een smartphone of tablet gebruikt voor het internetbankieren, zo blijkt uit onderzoek van Initiative D21. Ongeveer 60% van alle bankklanten heeft interesse in mobiel bankieren (bron: Roland Berger). Deze trend wordt ook waargenomen door cybercriminelen. In zijn nieuwste Mobile Malware Report, legt G DATA uit op welke manier cybercriminelen malware inzetten om gevoelige financiële gegevens van Android-gebruikers te stelen. Eén reden voor de focus van de criminelen op Android is de algemene populariteit van dit besturingssysteem bij gebruikers. Volgens de marktanalisten van IDC heeft Android een marktaandeel van 80% en daarmee is het het beste doelwit voor schrijvers van mobiele malware. In de tweede helft van 2014 hebben de experts bij G DATA 796.993 nieuwe stuks malware voor Android ontdekt. Daarmee komt het totaal aan nieuwe Android-bedreigingen in 2014 op ruim 1,5 miljoen. Het G DATA Mobile Malware Report is te downloaden via https://www.gdata.nl/newsroom/nieuws/artikel/android-g-data-ziet-meer-dan-4500-nieuwe-malwaregevallen-per-dag?utm_source=pr&utm_medium=email&utm_campaign=malware-report.

“Het aantal aanvallen op klanten van mobiel bankieren neemt toe. Smartphones en tablets worden steeds vaker gebruikt om financiële transacties mee te verrichten,” vertelt Christian Geschkat, G DATA Mobile Solutions Product Manager. “Wij verwachten dan ook dat malwareschrijvers zich gaan toeleggen op het ontwikkelen van nog specialistischere malware om financiële gegevens en transactiecodes mee te kunnen onderscheppen.”

Het aantal nieuwe stuks malware voor Android lag in de tweede helft van 2014 6,1% hoger dan in de eerste helft van dat jaar. In totaal werden er in het jaar 2014 meer dan 1,5 miljoen nieuwe Android-bedreigingen gevonden door de experts van G DATA. Dat is een stijging van bijna 30% ten opzichte van 2013.

Onofficiële appstores zijn bron van infectie

Alternatieve appstores zijn een belangrijke distributieplaats voor malware. De experts van G DATA hebben verschillende onofficiële stores onderzocht en ontdekten dat deze in Europa en Amerika minder gevaarlijk zijn dan in Azië en Rusland. In sommige stores in China bleek een kwart van de te downloaden apps geïnfecteerd met malware en/of PUPs (Potentially Unwanted Programs).

Drie voorspellingen:
  • Adverteren, bespioneren, manipuleren: Het geval van Superfish bij pc’s heeft aangetoond dat SSL-encryptie kan worden uitgeschakeld door adware. Cybercriminelen kunnen misbruik maken van dit gegeven en zo gevoelige gegevens stelen. De experts van G DATA voorspellen dat dit probleem zich ook op mobiele apparaten zal gaan voordoen.
  • Malware gericht op bankgegevens: In 2015 zal er veel speciale malware worden ontwikkeld die zich specifiek richt op internetbankieren en financiële gegevens. Cybercriminelen ontwikkelen nagemaakte mobiele bankierenapps om dergelijke gegevens te kunnen stelen.
  • Zelfkwantificeringsdata populair bij cybercriminelen: Fitness apps en aanverwante accessoires zijn populair bij Android-gebruikers. Persoonlijke (en medische) gegevens worden steeds vaker vastgelegd en opgeslagen. G DATA verwacht dat deze gegevens in de toekomst steeds vaker zullen worden gestolen door cyberdieven.
Het G DATA Mobile Malware Report is te downloaden via https://www.gdata.nl/newsroom/nieuws/artikel/android-g-data-ziet-meer-dan-4500-nieuwe-malwaregevallen-per-dag?utm_source=pr&utm_medium=email&utm_campaign=malware-report.  

Over G DATA
IT beveiliging is in Duitsland uitgevonden: G DATA Software AG wordt gezien als de uitvinder van antivirus. Meer dan 25 jaar geleden ontwikkelde het bedrijf, dat in 1985 in Bochum werd opgericht, het eerste programma dat de strijd aanbond met computervirussen. Tegenwoordig is G DATA één van ’s werelds leidende leveranciers van IT-beveiligingsoplossingen.

Testresultaten bewijzen dat “Made In Germany” IT-beveiliging internetgebruikers de best mogelijke bescherming biedt. Consumentenbonden over de hele wereld testen sinds 2005 internet security-oplossingen. G DATA won acht van de testen van Nederlandse Consumentenbond. Ook internationaal werden vele overwinningen behaald, waaronder in Australië, België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Spanje en de Verenigde Staten.

Het productportfolio bevat beveiligingsoplossingen voor consumenten, kleine zelfstandigen, het MKB en grote ondernemingen. G DATA’s beveiligingsoplossingen zijn wereldwijd verkrijgbaar in meer dan 90 landen.

Meer informatie over G DATA en zijn oplossingen is te vinden via www.gdata.nl en www.gdata.be.
Tags bij dit bericht  
Eerder van G Data Security  
10 sep 2019 AV-TEST: maximale score G DATA Internet Security voor Android

26 nov 2018 G DATA DeepRay levert een doorbraak in de strijd tegen cybercriminaliteit met behulp van Artificial Intelligence

26 okt 2018 G DATA kondigt nieuwe versie van zijn bekroonde security oplossing aan
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1719 dagen
G Data Securit.. contact  

Logo G Data Security

  +49 234 / 97 62 - 0
  int.marketing@gdata.de
  www.gdata.nl
G Data Securit.. sociaal  


G Data Securit.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Sensus Process Management
Logo 1DigitalNL
Logo Netprofiler
Logo NewChannel
Logo Company Connect
Logo Insight
Logo Relined Fiber Network
Logo Smile
Logo Erniesoft
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo Knowliah
Logo Google
Logo ICT-Partners
Logo NEG-ITSolutions
Logo Remain Software
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo Medius
Logo Levelfour
Logo Botz4U
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo True B.V.
Logo Curvature
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo Spryng
Logo Dataplace
Logo Global Knowledge
Logo Global Knowledge
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Global Knowledge
Logo PQR B.V.
Logo Conscia Nederland B.V.
Logo SecureMe2
Logo Schneider Electric
Logo Fellowes Benelux
Logo Klarna
Logo Totaalbesparen.com
Logo Veeam Software
Logo Flanderijn
Logo Solar Nederland B.V.
Logo devolo
Logo Citrix
Logo BCT
Logo Onguard
Logo Palo Alto Networks
Logo maincubes B.V.
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 87267 persberichten
- 5565 bedrijfsprofielen
- 58 PR-bureauprofielen
- 6817 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Met foto/illustratie/logo
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.nlwww.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nl