CipherCloud speelt in op kansen Nederlandse markt voor cloudbeveiliging door aangescherpte privacywetten

CipherCloud is donderdag 26 maart te vinden op stand #117 op de Salesforce World Tour Amsterdam in Amsterdam RAI.

Amsterdam, 26 maart 2015 – CipherCloud, leverancier van cloudbeveiliging, breidt zijn Europese aanwezigheid uit met een kantoor in Nederland. In de Amsterdamse vestiging zullen sales-, channel- en professional services-teams werkzaam zijn om nieuwe producten en services in de Nederlandse markt zetten. De zakelijke cloudmarkt in Nederland zal naar verwachting in 2016 groeien naar zo'n € 1,2 miljard. Dankzij CipherCloud kunnen Nederlandse organisaties zich voorbereiden op de hogere boetes voor eventuele beveiligingsschendingen, die zijn vastgesteld in de Europese wet voor de bescherming van persoonlijke gegevens.

De toenemende zorg omtrent privacy en de plaats waar gegevens worden opgeslagen ('residency') zorgen voor veel vraag naar cloudbeveiliging, vooral binnen de financiële sector, gezondheidszorg, telecommunicatiebranche en Rijksdiensten. Deze combinatie van factoren heeft van Europa de grootste groeimarkt voor CipherCloud gemaakt. Om de klanten in de regio goed te kunnen bedienen, blijft het bedrijf dan ook investeren in zijn Europese aanwezigheid, eerst in het Verenigd Koninkrijk, daarna in Frankrijk en Duitsland, en nu in Nederland.

"We blijven investeren in het uitbreiden van onze Europese aanwezigheid", aldus Pravin Kothari, oprichter en CEO van CipherCloud. "Door in ieder land fysiek aanwezig te zijn, kunnen we vanaf het begin een goede samenwerkingsrelatie opbouwen met onze prospects en klanten. Daarnaast brengt Jeroen Blaas, onze general manager voor Europa, ruim tien jaar ervaring op het gebied van enterprisetechnologie met zich mee. Dankzij zijn uitgebreide kennis van de markt zullen we klanten optimaal kunnen helpen met hun behoeften op het gebied van privacy, beveiliging en gegevensresidency in de cloud."

"Onze Europese klanten moeten voldoen aan zowel overkoepelende Europese wetgeving als landspecifieke regelgeving op het gebied van gegevensbescherming", vertelt Jeroen Blaas, general manager van CipherCloud Europe. "De Europese wet voor gegevensbescherming wordt in 2016 van kracht. In het kader daarvan kunnen forse financiële boetes worden opgelegd aan bedrijven die te maken krijgen met gegevensdiefstal of -verlies doordat ze hun beveiliging niet op orde hebben. De Nederlandse rechtbanken passen nu al striktere interpretaties toe van de privacywet, zoals blijkt uit de recente uitspraak dat de bewaarplicht voor providers indruist tegen het recht op bescherming van persoonsgegevens. Wij helpen bedrijven die in Nederland actief zijn met het op de juiste wijze omgaan met de privacywetgeving en het optimaal benutten van de cloud.”

CipherCloud helpt bedrijven en overheden over te stappen op cloudapplicaties zonder dat zij zich zorgen hoeven te maken over risico's op het gebied van gegevensbeveiliging, privacy en compliance. Hiervoor heeft het bedrijf als eerste een compleet beveiligingsplatform voor de cloud in de markt gezet. Het CipherCloud-beveiligingsplatform omvat de volgende onderdelen:
  • Cloud Application Discovery biedt samengevoegde rapportages en dashboards voor cloudapplicaties. Daarbij wordt inzicht opgebouwd over het gebruik en gedrag van werknemers, en hun gebruik van al dan niet door het bedrijf goedgekeurde cloudapplicaties. Dit geeft een beeld van de risico's van het gebruik daarvan en, wat nog belangrijker is, het risico van het plaatsen van gegevens in die cloudapplicaties.
  • Cloud Data Protection biedt het hoogste niveau aan beveiliging, gebaseerd op bedrijfsbeleid, brancheregels of nationale compliancewetgeving. Alle gevoelige gegevens worden beschermd met een combinatie van krachtige encryptie, tokenization en malwaredetectie.
  • Cloud User Monitoring volgt en identificeert onregelmatigheden, voor het beperken van risico's afkomstig van zowel interne als externe bedreigingen.

Over CipherCloud:
CipherCloud, marktleider voor zichtbaarheid van de cloud en bescherming van gegevens, helpt bedrijven over te stappen op de cloud met behoud van beveiliging, compliance en controle. Het open platform van CipherCloud biedt uitgebreide functionaliteit voor Cloud Application Discovery en risico-evaluatie. Gegevensbescherming vindt plaats aan de hand van doorzoekbare krachtige encryptie, tokenization, preventie van gegevensverlies, management van encryptiesleutels en malwaredetectie. Daarnaast bevat het platform uitgebreide voorzieningen voor monitoring van gebruikersactiviteit en anomalieën.

Het succes van het bedrijf heeft gezorgd voor een enorme groei – CipherCloud heeft inmiddels ruim drie miljoen zakelijke gebruikers in elf verschillende sectoren. Het productportfolio van CipherCloud beschermt standaard veel gebruikte cloudapplicaties zoals Salesforce, Box, Microsoft Office 365 en ServiceNow.

De CipherCloud-technologie, door SC Magazine gewaardeerd als Best Product of the Year, is gevalideerd volgens FIPS 140-2. Het bedrijf wordt gesteund door grote venture-capitalbedrijven als Andreessen Horowitz, Transamerica Ventures, Delta Partners en T-Venture, het venture-capitalbedrijf van Deutsche Telekom. Ga voor meer informatie naar www.ciphercloud.com en volg ons op Twitter: @ciphercloud.

Voor meer persinformatie
CipherCloud, Lise Feng, Director of Corporate Communications, telefoon +1 408-520-4937, e-mail lfeng@ciphercloud.com