www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nlwww.LVTPR.nl
2499 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (1857 dagen geleden)
Bedrijf:

Econocom maakt jaarcijfers 2014 bekend: omzetstijging van 18,4% naar € 2.093 miljoen en een stijging van de operationele winst met 2.3% naar € 95,3 miljoen

  • Groei door de integratie van Osiatis en 3% autonome groei als gevolg van het succes van Econocom in de digitale markt en de synergie tussen de drie business activiteiten van de groep
  • Resultaatgericht acquisitiebeleid dat de positie van Econocom versterkt in de beveiliging, mobiliteit en cloud-gebaseerde diensten markt versterkt
  • Sterke financiële positie met een eigen vermogen van € 280.000.000 en beperkte gearing tot 38%
  • Een stijging van 25% van de compensatie per aandeel
De Raad van Bestuur van Econocom Group, een Europees bedrijf gespecialiseerd in de digitale transformatie van bedrijven, heeft samen met Jean-Louis Bouchard in zijn rol als voorzitter, de jaarcijfers van 2014 afgerond.

(in € miljoen) 2014
Omzet 2.092.6
Operationele winst (1) (2) 95.3
Operationele winst 92.3
Andere niet- operationele inkomsten en uitgaven (24.9)
Operationele winst 67.4
Financieel resultaat (11.8)
Winst voor belastingen 55.5
Inkomstenbelasting (21.0)
Aandeel in het resultaat van associaties 0.0
Winst uit beëindigde bedrijfsactiviteiten (3.0)
Winst van het boekjaar toekomend aan de aandeelhouders van de moedermaatschappij 30.9
Winst van het boekjaar (minderheidsbelangen) 0.7
Netto opbrengsten per aandeel, toekomend aan aandeelhouders van de moedermaatschappij €0.28
Netto opbrengsten per aandeel, exclusief de winst per aandeel exclusief eenmalige elementen €0.44

(1) Voor afschrijving van de ECS klantenportefeuille en het merk Osiatis
(2) Na herindeling van factoringkosten en bankrente als financiële kosten

Jaaromzet met 18,4% gestegen en 3% organische groei
Econocom rapporteerde een geconsolideerde omzet van € 2.093 miljoen, vergeleken met € 1.767 miljoen in 2013 is dat een stijging van 18,4%. Dit resultaat is in lijn met de richtlijn zoals die werd aangekondigd begin 2014; ruim € 2 miljard omzet voor het hele jaar.

De groep heeft hiermee bevestigd dat het in staat is organische groei (3%) realiseren gedurende een jaar dat vooral in het teken stond van de beslissende integratie van Osiatis. Deze groei werd gedreven door de positionering van de groep in de snel groeiende markt van digitale transformatie en de zakelijke synergiën tussen de drie complementaire activiteiten.

In het vierde kwartaal zag de groep de groei en organische groei in al haar activiteiten versnellen.

Operationele winst licht boven de in oktober aangekondigde richtlijn
De operationele winst steeg met 2,3% en komt daarmee uit op € 95.3 miljoen.

Vanwege marktconformiteit, zijn de financiële lasten die voortvloeien uit kredietlijnen en factoring geherclassificeerd als financiële lasten. Deze herclassificatie bedroeg in 2014 € 5.200.000.

De nettowinst bereikte € 30.900.000 na de opname van € 24.900.000 aan eenmalige kosten voor het inmiddels afgeronde integratieproces van Osiatis, de optimalisatiemaatregelen voor de groepsorganisatie en de toegenomen kostenbesparingsplannen binnen alle activiteiten.

Versterkte financiële structuur
De groep rapporteerde een gezonde financiële positie met een eigen vermogen stijgend naar € 280.000.000 en een netto schuld van €106.000.000. De Econocom gearing is dus beperkt tot 38%.

Deze prestatie is geeft des te meer voldoening gezien de aanzienlijke investeringen die Econocom gedurende het jaar heeft gedaan om de toekomstige groei te consolideren: in 2014 werd € 100 miljoen geïnvesteerd in de ontwikkeling van Digital Dimension, het verwerven van andere bedrijven, opzetten van een in-house financieringsentiteit ter ondersteuning van innovatieve aanbiedingen vanuit de groep, en interne management tools.
 
Deze investeringen waren mogelijk dankzij de aanzienlijke generatie van cashflow en het strikte beheer van het noodzakelijke werkkapitaal van de groep.

Naar aanleiding van de succesvolle tweede converteerbare obligatielening van januari 2014 (€ 175.000.000 euro aan ORNANE obligaties), bedroeg Econocom’s netto cash positie op 31 december 2014 € 121.000.000.

Deze sterke financiële positie geeft de groep de middelen en mogelijkheden om haar ambitieuze strategische ontwikkelingsplan te blijven volgen.

Stijging van 25% in de compensatie per aandeel en aandeelverwatering onder controle
Tijdens de volgende aandeelhoudersvergadering zal de Raad van Bestuur aanbevelen dat de aandeelhouders een terugbetaling van de uitgiftepremie in plaats van dividend zullen ontvangen.
Deze betaling zal € 0,15 per aandeel bedragen; een stijging van 25% in het bruto rendement voor aandeelhouders ten opzichte van het bruto dividend van € 0,12 per aandeel uitgekeerd in 2014.
Daarnaast zette Econocom haar beleid inzake het inkopen van treasury aandelen door en annuleerde 3.053.303 aandelen op 29 december 2014, waardoor het aandeel in eigen aandelen per 31 december 2014 uitkwam op 1,30% van het kapitaal. Met ingang van 4 maart jl. heeft de groep 2.398.327 eigen aandelen, dat wil zeggen 2,13% van het aandelenkapitaal.

Gerichte acquisities ter versterking van het dienstenaanbod en internationale aanwezigheid
Gedurende het jaar lag de focus van de groep op opbouw en versterking, om zo initiatieven te lanceren die de voorbereiding van haar volgende ontwikkelingsfase als doel heeft.
  • In januari 2014 investeerde Econocom in Digital Dimension in samenwerking met Georges Croix, om een toonaangevende speler in de cloud gehoste services markt te creëren. Zij streeft ernaar een omzet van € 120 miljoen en een operationele winstgevendheid van meer dan 10% in 2016 te realiseren. Het bedrijf deed sindsdien drie overnames: Rayonnance, gespecialiseerd in business-to-business mobiele oplossingen in mei 2014, ASP Serveur, een leverancier van publieke en private cloud hosting-oplossingen in juli 2014, Aragon e-RH, een Franse software leverancier die gespecialiseerd is in cloud-based HRIS oplossingen.
  • In juli 2014 nam Econocom ook Comiris over, een Franse specialist in collaboratieve, multimedia en videoconferencing tools.
  • Tot slot verwierf Econocom aan het begin van 2015 een belang van 45% in Helis, een Frans bedrijf dat gespecialiseerd is in bedrijfskritische IT en netwerk infrastructuur consulting en engineering. Ook acquireerde Econocom het volledige kapitaal van Clesys, een infrastructuur en netwerk security specialist. Deze acquisities zijn in lijn met het strategische plan Mutation 2017 en versterken de consulting mogelijkheden en security divisie van de groep, die cruciaal zijn voor de uitdagingen die de digitale transformatie bij bedrijven met zich meebrengen.
In relatie tot haar internationale aanwezigheid nam de groep een aantal initiatieven om haar klanten in de belangrijkste landen waarin zij actief is te kunnen ondersteunen. Zo zette Econocom een Technology Management & Financing activiteit op in Mexico (waar zij reeds een Services activiteit had) en nam in Brazilië Interadapt en haar dochteronderneming Syrix over (€14 miljoen omzet en meer dan 300 technici). Amerika droeg voor € 38 miljoen bij aan de geconsolideerde omzet van de groep.

Vooruitzichten voor 2015
Het management van de Groep verwacht voor 2015 opnieuw een jaar van organische omzetgroei en een stijging van het operationeel resultaat en de nettowinst per aandeel.

Deze prognoses worden bevestigd door de positieve trends die zijn waargenomen aan het begin van 2015.

Bovendien is Econocom van plan om haar overname- en expansiestrategie verder door te zetten in de belangrijkste strategische markten: security, eHealth, eEducation, consulting, mobiel en web apps. Ook zal zij haar multi-activiteiten model in de strategische landen te continueren en zo haar haar positie in de voorhoede in de digitale transformatie van bedrijven en openbare diensten te kunnen consolideren.

De eerste kwartaalcijfers worden na het sluiten van de beurs op 22 april 2015 gepubliceerd.

De statutair auditor heeft bevestigd dat de controle, die ten grondslag ligt aan deze jaarcijfers, tot op heden geen afwijking heeft vertoond, die een aanpassing van de cijfers uit dit persbericht vereisen.


Over Econocom
Econocom ontwerpt, financiert en begeleidt de digitale transitie van bedrijven. Met meer dan 8.000 medewerkers actief in 20 landen en een omzet van meer dan €2 miljard, heeft Econocom alle vereiste kwaliteiten in huis om de implementatie van grootschalige digitale projecten te waarborgen; consultancy, sourcing, technologisch beheer en financiering van digitale assets, infrastructuur-, applicatie- en business solution services en projectfinanciering.

Het aandeel Econocom Group (BE0974266950 - ECONB) is sinds 1986 genoteerd op de NYSE Euronext in Brussel en maakt deel uit van de Bel Mid-index.

Voor meer informatie: www.econocom.com - Volg ons op Twitter: http://twitter.com/econocom Contactpersoon investeerders- en aandeelhoudersrelaties: galliane.touze@econocom.com Contactpersoon voor de media: marie.frocrain@havasww.com

Voor vragen of interviews:

Pride PR
Jannemiek Starkenburg/ Reinier Rombouts
+31 71 568 00 28
econocom@pridepr.nl
Laatste van Econocom  
Econocom: 8 procent omzet in 2018

Econocom Group verandert bestuur

Econocom publiceert definitieve halfjaarcijfers
European Directories kondigt verandering van leiderschap aan bij Youvia

Product lancering Microsoft 365 Business Voice!

Ivanti introduceert self-healing mogelijkheden met nieuwe Ivanti Assistants voor Enterprise Service Management

Bieze Food Group kiest voor CloudSuite e-commerce platform

Maandalert Woningmarkt | In februari nog geen effect van de COVID-19 pandemie zichtbaar

Nieuw Benchmarking-rapport van KnowBe4 stelt vast dat 37,9% van ongetrainde eindgebruikers een phishing-test niet doorstaat
XpertHR lanceert product voor uitzendbranche met o.a. tool voor toepassing inlenersbeloning: XpertHR Flex

Wuunder stelt transportmanagementsysteem gratis beschikbaar voor ondernemers

Interxion stelt Enrico de Boer aan als Nederlandse Sales & Marketing Director

Collibra haalt $112,5 miljoen op om bedrijven te helpen datagestuurd beslissingen te nemen

Drie op de tien Nederlanders kan collega’s slecht bereiken

Eckes-Granini verbetert klantervaring en verkleint ecologische footprint met Shippeo's realtime visibility platform

Hoe overleef ik de Corona-crisis?

Stichting ICT Milieu helpt leerlingen MBO Amersfoort in Coronacrisis met ‘refurbished’ laptops

Coupa benoemt Michael van Keulen tot Chief Procurement Officer

Nutanix werkt samen met Udacity om Hybrid Cloud Nanodegree-programma aan te bieden

KnowBe4 en Agari kondigen nieuwe samenwerking aan in de strijd tegen phishing

De nieuwe Razer Blade 15 - speciaal voor gebruikers met hoge eisen

Secureworks steunt organisaties die cybersecurity nu hard nodig hebben

Ruim 12.000 valse e-mails gemeld

Kijken, klikken en kopen: ‘social commerce’ zorgt voor een revolutie in de supply chain
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1857 dagen
Econocom contact  

Logo Econocom

  +31 30 63 58 333
  www.econocom.nl
Econocom sociaal  


Econocom tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Youvia
Logo SoftApp
Logo Infinity IT B.V.
Logo QuandaGo
Logo True B.V.
Logo SiteLucent B.V.
Logo Alleeninkt.nl
Logo Bergler Software Solutions
Logo Xinno
Logo CPMview
Logo Kantoormeubelencenter.nl
Logo UvA Talen BV
Logo MyCademy
Logo Alleeninkt.nl
Logo PaperDigits
Logo CloudSuite B.V.
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo PlanMen
Logo True B.V.
Logo Mansystems Nederland B.V.
Logo Dynatos
Logo Vcare connect
Logo Spryng
Logo Frontline Solutions
Logo Medius
Logo Spryng
Logo Botz4U
Logo Yenlo
Logo PQR B.V.
Logo Frontline Solutions
Logo Ivanti
Logo XpertHR
Logo Wuunder
Logo Interxion
Logo Collibra
Logo Protime BV
Logo Shippeo
Logo Cegeka
Logo OutSystems
Logo Pure Storage
Logo Lubbers De Jong
Logo Diamanti
Logo OutSystems
Logo Visma | Raet
Logo CRM Partners
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 88064 persberichten
- 5641 bedrijfsprofielen
- 55 PR-bureauprofielen
- 7718 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nlwww.EVENTIVE.nl