Contentbureauwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.marcommit.nl
2499 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (1889 dagen geleden)
Bedrijf:

Persbericht Econocom - voorlopige jaarcijfers 2014

Jaarlijkse omzet gestegen met 18,3% naar € 2.090 miljoen en een dynamisch vierde kwartaal voor alle bedrijfsonderdelen.

Nieuwegein, 30 januari 2015 - Econocom, een Europees specialist in de digitale transformatie van bedrijven, heeft haar vermogen om autonome groei te realiseren bevestigd in een jaar dat vooral gewijd was aan de integratie van Osiatis.

Over 2014, bereikte de omzet van Econocom € 2.090 miljoen, een stijging met 18,3% in vergelijking met het voorgaande jaar, en 2,9% groei op een like-for-like basis. Deze prestatie is conform de in januari 2014 afgegeven richtlijn van een jaaromzet van € 2 miljard.

Dit jaar richt de groep zich op bouwen en sterker worden voor het lanceren van initiatieven die een voorbereiding zijn op de volgende ontwikkelingsfase. Econocom lanceerde in dat kader Digital Dimension, zette haar gerichte acquisitiebeleid door, optimaliseerde haar organisatie en voerde plannen voor besparingen en synergie door.

In het laatste kwartaal van 2014 behaalde Econocom een omzet van € 670 miljoen, een stijging van 13,6%, voornamelijk in organische groei, waarbij alle activiteiten van de groep een groei op een like-for-like basis rapporteerden

De groei van Econocom werd aangedreven door de positionering van de Groep in de groeiende markt voor digitale transformatie en dankzij synergie tussen haar drie complementaire bedrijfsonderdelen.
  • Technologie Management & Financiering liet een sterk verkoopmomentum aan het einde van het jaar zien, met een omzet van € 355 miljoen over het vierde kwartaal. Door deze prestatie groeide de jaaromzet in 2014 naar € 1.045 miljoen, een stijging van 1,7% in organische groei.
  • Services realiseerde een omzet van € 192 miljoen in het vierde kwartaal en € 663 miljoen over het hele jaar, een stijging van 61,8% ten opzichte van het voorgaande jaar, die het gevolg is van de overname van Osiatis in september 2013. Zonder deze overname had Services de omzet met 1,7% zien afnemen. Het integratieproces van Osiatis is nu afgerond en het boekjaar werd met een positieve organische groei van 3,7% in het vierde kwartaal afgesloten. Ook profiteerde Services van de ontwikkeling van Digital Dimension, dat in haar eerste jaar sinds oprichting al een omzet van meer dan € 30 miljoen wist te realiseren
  •  Producten & Oplossingen realiseerde een omzet van € 123 miljoen over het vierde kwartaal (een stijging van 25,2%) en € 382 miljoen over het volledige jaar 2014. Op jaarbasis betekent dit een groei van 18,2% op een like-for-like basis.
Deze groei reflecteert de leiderschapspositie van Econocom in de high-potential markt van het ‘Internet of Things’ en is ook te danken aan een aantal significante zakelijke synergiën met de andere groepsactiviteiten, met name de diensten van Econocom-Osiatis.

Operationeel resultaat van 2014
De sterke business trend die Econocom in het laatste kwartaal van 2014 liet zien, zorgde ervoor dat de richtlijn aangaande de winst die op 21 oktober 2014 werd aangekondigd, kon worden behaald. Het operationele resultaat van 2014 zou iets boven dat van 2013 uit moeten komen.

Gerichte acquisitiestrategie om het dienstenaanbod en de internationale positie te versterken
Tegelijk met de integratie van Osiatis, implementeerde Econocom een acquisitiestrategie die als doel heeft om haar positionering in de high-potential markten te consolideren:
  • In januari 2014 lanceerde Econocom Digital Dimension in samenwerking met Georges Croix,om een toonaangevende speler in de cloud gehoste services markt te creëren met een omzet van € 120 miljoen en een operationele winstgevendheid van meer dan 10% in 2016 te realiseren.  Het bedrijf deed sindsdien drie overnames: Rayonnance, gespecialiseerd in business-to-business mobiele oplossingen in mei 2014, ASP Serveur, een leverancier van publieke en private cloud hosting-oplossingen in juli 2014, Aragon e-RH, een Franse software leverancier die gespecialiseerd is in cloud-based HRIS oplossingen.
  • In juli 2014 nam Econocom ook Comiris over, een Franse specialist in collaboratieve, multimedia en videoconferencing tools, met een omzet van € 13 miljoen.
  • Tot slot verwierf Econocom een belang van 45% in Helis, een Frans bedrijf dat gespecialiseerd is in bedrijfskritische IT en netwerk infrastructuur consulting en engineering. Helis rapporteerde een omzet van circa € 8 miljoen.

Econocom zette ook haar internationale expansiestrategie door:
  • Mexico: Econocom zet een Technologie Management & Financiering activiteit op om haar Europese klanten met diensten te kunnen ondersteunen in dit land, net zoals zij dat in Canada en de Verenigde Staten in 2013 deed.
  • Brazilië: Econocom maakte gebruik van de koopoptie op Interadapt, waardoor het nu een controlerend belang van 51,3% heeft. In augustus 2014 nam Interadapt, met instemming van Econocom, het bedrijf Syrix over. Syrix is gespecialiseerd in applicaties, infrastructuur- en cloud-oplossingen op het gebied van performance management. In totaal rapporteerde Interadapt een volledige jaar omzet van ongeveer € 14 miljoen en heeft zij ruim 300 mensen in dienst, die zowel eigen klanten als klanten van Econocom Group in dit gebied services verleend.
  • Duitsland: Econocom besloot om een exclusieve overeenkomst te sluiten met het lokale Technogroup IT Services GmbH in Duitsland en Zwitserland, na de verkoop van haar Services activiteit (inkomsten van € 4 miljoen). Als gevolg daarvan kan de groep nu rekenen op de inzet van meer dan 200 ingenieurs en technici (vergeleken met een dertigtal eerder) om haar klanten in deze landen van dienst te zijn.
Financiële soliditeit bevestigd
Op 31 december 2014 had Econocom een positieve netto cash positie van € 122 miljoen en een netto schuld van € 106 miljoen in de boeken. De Groep heeft daarmee haar doelstelling bereikt om de gearing beneden de 50% te houden, ondanks de gedane acquisities, een aanhoudend treasury terugkoopbeleid voor aandelen gedurende het jaar (€ 43 miljoen) en de gedeeltelijke terugkoop van de 2016 OCEANE converteerbare obligaties (€ 47 miljoen), met het oog op het beperken van het  ‘verwateringseffect’ vóór het begin van de conversie van de obligaties in juni. Op 31 december 2014 bezat de Groep 1.460.186 eigen aandelen. Dat is 1,30% van het aandelenkapitaal, na de annulering van 3.053.303 miljoen Econocom Group aandelen op 29 december 2014.

Vooruitzichten voor 2015
Het management van de Groep verwacht voor 2015 opnieuw een jaar van organische omzetgroei en
een stijging van het operationeel resultaat en de nettowinst per aandeel.

Bovendien is Econocom van plan om haar overname- en expansiestrategie verder door te zetten (met name in de high-potential security, e-health en mobiele applicatie markten) en de inzet van haar multi-activiteiten model in de strategische landen te continueren.

De definitieve jaarcijfers van Econocom worden na het sluiten van de beurs op 5 maart 2015 gepubliceerd.

###

Over Econocom
Econocom ontwerpt, financiert en verzorgt de digitale transitie van bedrijven. Met meer dan 8.000 medewerkers actief in 20 landen en een omzet van meer dan €2 miljard, heeft Econocom alle vereiste kwaliteiten in huis om de implementatie van grootschalige digitale projecten te waarborgen; consultancy, sourcing, technologisch beheer en financiering van digitale assets, infrastructuur-, applicatie- en business solution services en projectfinanciering.

Het aandeel Econocom Group (BE0974266950 - ECONB) is sinds 1986 genoteerd op de NYSE Euronext in Brussel en maakt deel uit van de Bel Mid-index.
Laatste van Econocom  
Econocom: 8 procent omzet in 2018

Econocom Group verandert bestuur

Econocom publiceert definitieve halfjaarcijfers
European Directories kondigt verandering van leiderschap aan bij Youvia

Product lancering Microsoft 365 Business Voice!

Ivanti introduceert self-healing mogelijkheden met nieuwe Ivanti Assistants voor Enterprise Service Management

Bieze Food Group kiest voor CloudSuite e-commerce platform

Maandalert Woningmarkt | In februari nog geen effect van de COVID-19 pandemie zichtbaar

Nieuw Benchmarking-rapport van KnowBe4 stelt vast dat 37,9% van ongetrainde eindgebruikers een phishing-test niet doorstaat
XpertHR lanceert product voor uitzendbranche met o.a. tool voor toepassing inlenersbeloning: XpertHR Flex

Wuunder stelt transportmanagementsysteem gratis beschikbaar voor ondernemers

Interxion stelt Enrico de Boer aan als Nederlandse Sales & Marketing Director

Collibra haalt $112,5 miljoen op om bedrijven te helpen datagestuurd beslissingen te nemen

Drie op de tien Nederlanders kan collega’s slecht bereiken

Eckes-Granini verbetert klantervaring en verkleint ecologische footprint met Shippeo's realtime visibility platform

Hoe overleef ik de Corona-crisis?

Stichting ICT Milieu helpt leerlingen MBO Amersfoort in Coronacrisis met ‘refurbished’ laptops

Coupa benoemt Michael van Keulen tot Chief Procurement Officer

Nutanix werkt samen met Udacity om Hybrid Cloud Nanodegree-programma aan te bieden

KnowBe4 en Agari kondigen nieuwe samenwerking aan in de strijd tegen phishing

De nieuwe Razer Blade 15 - speciaal voor gebruikers met hoge eisen

Secureworks steunt organisaties die cybersecurity nu hard nodig hebben

Ruim 12.000 valse e-mails gemeld

Kijken, klikken en kopen: ‘social commerce’ zorgt voor een revolutie in de supply chain
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1889 dagen
Econocom contact  

Logo Econocom

  +31 30 63 58 333
  www.econocom.nl
Econocom sociaal  


Econocom tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Youvia
Logo SoftApp
Logo Infinity IT B.V.
Logo QuandaGo
Logo True B.V.
Logo SiteLucent B.V.
Logo Alleeninkt.nl
Logo Bergler Software Solutions
Logo Xinno
Logo CPMview
Logo Kantoormeubelencenter.nl
Logo UvA Talen BV
Logo MyCademy
Logo Alleeninkt.nl
Logo PaperDigits
Logo CloudSuite B.V.
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo PlanMen
Logo True B.V.
Logo Mansystems Nederland B.V.
Logo Dynatos
Logo Vcare connect
Logo Spryng
Logo Frontline Solutions
Logo Medius
Logo Spryng
Logo Botz4U
Logo Yenlo
Logo PQR B.V.
Logo Frontline Solutions
Logo Ivanti
Logo XpertHR
Logo Wuunder
Logo Interxion
Logo Collibra
Logo Protime BV
Logo Shippeo
Logo Cegeka
Logo OutSystems
Logo Pure Storage
Logo Lubbers De Jong
Logo Diamanti
Logo OutSystems
Logo Visma | Raet
Logo CRM Partners
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 88064 persberichten
- 5641 bedrijfsprofielen
- 55 PR-bureauprofielen
- 7718 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
Contentbureauwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.LVTPR.nl