www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.LVTPR.com
2507 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (7 jaar en 168 dagen geleden)
Bedrijf:

Kwart van cursisten Global Knowledge geeft voorkeur aan hybride leren

Nieuwegein, 20 januari 2015 – IT-opleider Global Knowledge ziet de interesse voor nieuwe lesvormen sterk toenemen. Bij een recent onderzoek onder haar Nederlandse klanten bleek dat de mogelijkheid om op afstand ‘live’ een cursus te volgen, steeds beter gewaardeerd wordt. Inmiddels geeft bijna een kwart van alle Global Knowledge-studenten de voorkeur aan leren op kantoor of thuis, of aan een tussenvorm waarbij de lessen deels in de klas en deels via het scherm plaatsvinden.

Een verrassende uitkomst van de peiling onder 331 volwassen cursisten was dat er geen verschil zit in lesvormen van cursisten van 25 jaar ten opzichte van de 40-plussers. Factoren als efficiëntie, keuzevrijheid en het ontbreken van reistijd winnen het steeds vaker van de discipline die het klassikale regime met zich meebrengt en de sociale aspecten. Bovendien bieden moderne lesmethoden de mogelijkheid om integraal een klassikale cursus te volgen via het scherm en actief deel te nemen aan de les. Deze ontwikkeling zorgt ervoor dat de interactie tussen de cursist thuis en de klas steeds intuïtiever verloopt.

De verschuiving in de voorkeur van cursisten om op afstand te leren zal de komende jaren sterker doorzetten. Dat blijkt ook wel uit de ontwikkeling in het regulier onderwijs. Op basisscholen en op middelbare scholen wordt sinds enkele jaren structureel gebruikgemaakt van tablets en laptops. Daarmee wordt de eerste drempel op weg naar een brede acceptatie van online leren overwonnen.

Het O4NT-initiatief (de Steve Jobs-scholen) voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar ging in september haar tweede jaar in en recent onderzoek van Kennisnet wees uit dat op bijna één op de drie middelbare scholen (31 procent) leerlingen met een eigen tablet of laptop werken. Het aantal scholen voor voortgezet onderwijs dat structureel overschakelt naar digitale leermethoden steeg met een kwart ten opzichte van vorig jaar, blijkt uit dezelfde peiling. Deze ontwikkeling heeft tot gevolg dat laptops, tablets en smart phones een steeds natuurlijker onderdeel worden van het lespakket. Hierdoor zal ook de houding ten opzichte leren op afstand veranderen.

Dat virtuele leermethoden bij Global Knowledge in de lift zitten, blijkt ook uit de lokale cijfers. In het eerste halfjaar van 2014 verwelkomde de IT-opleider tien procent meer cursisten dan in de eerste zes maanden van het vorig jaar. Een steeds grotere groep kiest daarbij voor gemengde lesvormen, zoals Virtueel en Klassikaal™ en Class Connect HD™. Bij die laatste vorm schuift een cursist op afstand aan bij een klassikaal gegeven les, die op dat moment waar dan ook ter wereld plaatsvindt.

“Het Nieuwe Leren staat aan de vooravond van een grote doorbraak”, aldus Piet Hompus, algemeen directeur van Global Knowledge. "Technologie is onderdeel van ons dagelijks leven en het zal niet lang meer duren voordat het ook in de klas een vaste plek krijgt. Dan is het niet meer ‘mobieltjes nu uit!’, maar ‘mobieltjes nu aan!’ We zien tegelijkertijd in het bedrijfsleven dat werkgevers en werknemers op zoek zijn naar efficiënte manieren om hun kennis op peil te houden. Mensen gaan nu inzien dat leren op afstand dezelfde resultaten oplevert als klassikaal leren, zonder de reistijd en met meer keuzevrijheden qua data en tijden. Global Knowledge investeert in deze nieuwe mogelijkheden om haar cursisten op maat te kunnen bedienen, zodat ze kunnen leren waar en wanneer dat ze het best uitkomt.”


###

Over Global Knowledge
Global Knowledge is de grootste onafhankelijke aanbieder van bedrijfstrainingen voor IT en management professionals. De onderneming levert een breed spectrum aan praktijk- en theoriecursussen voor IT'ers en projectmanagers. De trainingen kunnen in diverse leermethodieken worden aangeboden - klassikaal in eigen opleidingscentra of op locatie bij de klant en via Internet. Global Knowledge heeft computerondernemingen, profit-, non-profitorganisaties en overheidsinstellingen geholpen kennis en kunde om te zetten in hogere productiviteit van medewerkers, klanten en distributiepartners.

Global Knowledge werd in 1995 opgericht en telt wereldwijd meer dan 1200 medewerkers. De onderneming heeft haar hoofdkantoor in het Amerikaanse Cary, North Carolina en is eigendom van de Amerikaanse investeringsmaatschappij Mid Ocean Partners. In Nederland heeft Global Knowledge vestigingen in Amsterdam, Drachten, Eindhoven, Groningen, Maastricht, Nieuwegein, Rotterdam, Zoetermeer en Zwolle.

Ga voor meer informatie naar: www.globalknowledge.nl

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Global Knowledge
Dick Goettsch
Marketing & Business Development Manager Benelux
T: 030 - 60 89318
E: dick.goettsch@globalknowledge.nl
Laatste van Global Knowledge  
Met GK Polaris biedt Global Knowledge onbeperkt klassikale en online trainingen voor een vast bedrag per jaar

Global Knowledge neemt Hodac Training B.V. over

Global Knowledge sluit financieel jaar opnieuw met recordomzet af
Geplaatst:
Verstreken tijd: 7 jaar en 168 dagen
Global Knowled.. contact  

Logo Global Knowledge

Global Knowled.. sociaal  


Global Knowled.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo VPNdiensten.nl
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Techtenna
Logo Priemo
Logo NPRM NV
Logo OPEN.satisfaction
Logo NEG-ITSolutions
Logo Login Consultants
Logo Giarte
Logo Tulinx
Logo Renewd
Logo Fullstaq B.V.
Logo Sortlist
Logo Data Matters BV
Logo E-mergo
Logo VPNdiensten.nl
Logo Spryng
Logo Spryng
Logo VPNdiensten.nl
Logo Facilitor
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Medius
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Young_Coders
Logo True (Broad Horizon)
Logo Tankpas-Aanvragen.nl
Logo Frontline Solutions
Logo MCS B.V.
Logo Lightspeed
Logo Citrix
Logo Extreme Networks
Logo Essentra Components
Logo Pegasystems
Logo CrowdStrike
Logo Red Hat
Logo WorldStream
Logo Mirakl
Logo Orange Cyberdefense
Logo Personio
Logo Conscia Nederland B.V.
Logo Visma | Raet
Logo Ctac N.V.
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91786 persberichten
- 6032 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10607 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.LVTPR.com