www.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlwww.marcommit.nl
2472 volgers blijven op de hoogte!

InterSystems doorloopt met succes strenge testprocedures van eHealth Exchange Product Testing

InterSystems HealthShare gevalideerd voor veilige en betrouwbare uitwisseling van processen en data via Health Information Exchange

Cambridge, Mass/Utrecht, januari 2015—InterSystems, wereldwijd toonaangevend in software voor  connected healthcare, maakt bekend dat het InterSystems HealthShare®  informaticaplatform met succes de testen heeft doorstaan in het eHealth Exchange Product Testing Program.  Als gevalideerd product voor het uitwisselen van eHealth informatie ondersteunt HealthShare een gangbare reeks standaarden en specificaties. Daarmee zijn beveiligde en betrouwbare verbindingen te realiseren tussen zorgorganisaties, die in het belang van hun patiënten informatie met elkaar  uitwisselen. 

Healtheway, een publiek/private samenwerkingsorganisatie zonder winstoogmerk, voert het operationele beheer over de eHealth Exchange. De oprichters van Healtheway bestaan uit invloedrijke partijen, actief in alle geledingen van het Amerikaanse zorgstelsel .  Daaronder bevinden zich veel klanten van InterSystems, zoals bijvoorbeeld het departement belast met veteranenzorg, het Ministerie van Defensie, de ziekenhuisinstelling Kaiser Permanente, New York eHealth Collaborative (NYeC) en de leverancier van zorginformatiesystemen Epic.

De binnen  eHealth Exchange samenwerkende organisaties streven een aantal gemeenschappelijk doelen na, waaronder  het verbeteren van de patiëntenzorg, het stroomlijnen van de aanvraagprocedures voor invaliditeitstoeslagen en het verbeteren van de verslaglegging over de resultaten en statistieken van publieke zorgverlening  door middel van gegevensuitwisseling via health information exchange (HIE).  eHealth Exchange faciliteert het delen van informatie tussen publieke en private zorgverleners. Door het gebruik van standaard voorzieningen en het delen van diensten kunnen meer partijen op een efficiënte en kosten effectieve wijze worden aangesloten en zal het samenwerkingsverband in omvang groeien.  

InterSystems HealthShare behoort tot de eerste groep producten, die de zich staande wisten te houden binnen de veeleisende testomgeving, behorende bij de eHealth Exchange validatie. Zorginstellingen behoeven daardoor zelf minder tijd en kosten te besteden aan proefprojecten om interoperabiliteitstoepassingen te evalueren.

Volgens  Joe DeSantis, Vice President HealthShare Platforms van InterSystems, hebben de bestaande HealtShare klanten ook baat bij deze officiële validatie. ”Zij blijven verzekerd van alle functionaliteit van interoperabiliteit zonder dat ze daar zelf veel inspanning voor moeten leveren. Zij zijn automatisch betrokken bij een groeiende eHealth Exchange gemeenschap. Al hun aandacht en middelen kunnen ze aanwenden voor het verhogen van de waarde van hun klinische dienstverlening”. 

”Een voortreffelijk voorbeeld van interoperabiliteit is het verloskundig samenwerkingsplatform in Nederland”, aldus Herman Roelandts, Country Sales Manager InterSystems Benelux.  ”BMA uit Houten, specialist in ICT-oplossingen voor de verloskunde in de tweedelijnszorg, gebruikt ons product HealthShare binnen een proefproject voor het uitwisselen van data volgens de gangbare technische standaarden en zorgprotocollen tussen de uiteenlopende informatiesystemen van een ziekenhuis en aangesloten verloskundige praktijken en kraamzorginstellingen”.

Over eHealth Exchange eHealth Exchange is begonnen als Nationwide Health Information Network Exchange in 2007. Vanaf dat moment hebben een snel groeiend aantal publieke en private instanties in de Amerikaanse zorgsector de weg naar het uitwisselingsprogramma van data en processen weten te vinden. Inmiddels is er een internationale gemeenschap ontstaan met duizenden zorgverleners en leveranciers van zorgsystemen en miljoenen patiënten. eHealth Exchange is een duurzaam opererende, onafhankelijke dienst met participanten uit zowel de publieke als de private sector.

De eHealth Exchange automatische testprocedures zullen naar verwachting ertoe bijdragen dat het aantal participanten sterk zal toenemen.  Momenteel zijn 81 overkoepelende organisaties in de zorg aangesloten, terwijl meer dan 100 bezig zijn zich aan te sluiten. Zij vertegenwoordigen meer dan 1000 ziekenhuizen, 6000 medische praktijken en 60 miljoen patiënten.

Over InterSystems HealthShare
InterSystems HealthShare® is  een informaticaplatform voor de zorg.  Het stelt organisaties in staat om alle vomen van patiëntendata te verzamelen en te delen met andere partijen.  De bijgeleverde analytische voorzieningen vormen de basis voor het real time aansturen van de informatiestromen over de regionale of landelijke ziekenhuisnetwerken.  HealthShare ondersteunt strategische initiatieven zoals de coördinatie van zorgverlening, gezondheidzorg gericht op bepaalde populaties onder de bevolking  en het vergroten van de betrokkenheid van patiënten.

Over Healtheway
Healtheway is een nonprofit organisatie die is opgericht ter stimulering van het landelijke project voor veilige interoperabiliteit in de zorg in de Verenigde Staten, aangeduid als Health Information Exchange (HIE). Healtheway ondersteunt momenteel twee initiatieven:  eHealth Exchange, een snel groeiende gemeenschap van partners in het uitwisselingsproject, die informatie delen volgens een gangbaar en vertrouwd raamwerk van processen en regels; Carequality, een door de industrie ondernomen poging om rond bestaande IT data uitwisselingprogramma’s in de zorg overeenstemming te bewerkstelligen rondom de technische specificaties  en bewezen procedures  (vergelijkbaar met de inspanningen van de banken bij het opbouwen van een landelijk net met gelduitgifte automaten). Healtheway neemt het voortouw bij het activeren van de samenwerking tussen alle partijen binnen de zorgsector. Het uiteindelijke doel is om strategieën te ontwikkelen voor het implementeren van een veilige, landelijke interoperabiliteitsvoorziening met uitwisseling van zorginformatie.  Meer informatie over Healtheway,  eHealth Exchange en  Carequality, is te vinden op www.healthewayinc.org.

Over InterSystems
InterSystems ontwikkelt geavanceerde softwaretechnologie die baanbrekende toepassingen mogelijk maken.  Toegewijd aan kwaliteit en met de focus op het succes van de kanten, levert InterSystems platforms op het gebied van data management, strategische interoperabiliteit en analyse in gebruik in de zorg, financiële dienstverlening, de overheid en vele andere industrietakken. In geselecteerde landen biedt InterSystems gebundelde zorgapplicaties aan gebaseerd op zijn kerntechnologie.  Opgericht in 1978, opereert InterSystems als private onderneming vanuit een hoofd­kantoor in Cambridge, Massachusetts (VS) en vestigingen  wereldwijd.  De producten worden dagelijks toegepast door miljoenen mensen in meer dan 100 landen.

Meer informatie is te vinden op www.intersystemsbenelux.com of te verkrijgen bij:

David Majster
Marketing Manager Benelux & France InterSystems Benelux BV
Tel. +32-(0)2-464.97.28 / Mobile +32-(0)475-27.28.38
Tags bij dit bericht  
Deel dit bericht  
Twitter Facebook LinkedIn
Eerder van InterSystems Nederland  


Reacties  
Er zijn nog geen reacties. Om te reageren moet u inloggen
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1708 dagen
PR contact  
Logo Franssen Communicatie
InterSystems Neder.. contact  
Logo InterSystems Nederland
InterSystems Neder.. sociaal  
InterSystems Neder.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Data Matters BV
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo Kopano
Logo Jet-Stream
Logo Avinty
Logo Cacholong
Logo Comarch AG
Logo Xinno
Logo Leadgate Europe
Logo NewChannel
Logo Enable-U
Logo Sooda internetbureau
Logo Click&Boat
Logo Portiva
Logo Fairbanks
Logo Keeping
Logo PQR B.V.
Logo Rittal bv
Logo Spryng
Logo CLOUDOE BV
Logo Belcentrale.nl
Logo Broad Horizon
Logo CloudSuite B.V.
Logo Medius
Logo Postex Nederland B.V.
Logo SCOS Software bv
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Curvature
Logo Mansystems Nederland B.V.
Logo CloudSuite B.V.
Logo Barracuda Networks
Logo Cegeka
Logo Poly
Logo commercetools
Logo Schneider Electric
Logo ISBW
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo Interxion
Logo SAP Concur
Logo Red Hat, Inc.
Logo AvePoint
Logo Valid
Logo TomTom Telematics
Logo Descartes
Logo SAP
 
www.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nlwww.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nl